28 Αυγούστου 2019

Κάλεσμα της Αριστερής παρέμβασης στην παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο της 28ης Αυγούστου ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Κάλεσμα - στήριξη της Αριστερής παρέμβασης στην παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο της 28ης Αυγούστου ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Τυφλός, φοβισμένος, κομματικός εγκάθετος ή μέρος του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που “κάνει πλάτες” στα συμφέροντα της Lafarge, πρέπει να είναι κάποιος για να μη βλέπει και να μη νιώθει τα δηλητηριώδη αέρια που κατακλύζουν την πόλη του Βόλου, από τη διαρκώς αυξανόμενη καύση σκουπιδιών, το τελευταίο διάστημα από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Το κοινό σχέδιο των κυβερνητικών επιτελείων, των τοπικών παραγόντων και των επιχειρηματικών κολοσσών υλοποιείται, αρχίζοντας να δείχνει τα δόντια του στην κοινωνική πλειοψηφία. Η περιβόητη ανάπτυξη, η υποταγή των πάντων στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου, η “παραγωγική ανασυγκρότηση” με όρους χρηματιστηρίου και διεθνών αγορών δείχνουν με τον πλέον αποτρόπαιο τρόπο το πρόσωπό τους, σκορπώντας ένα τυφλό και αργό θάνατο στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας.

Υπουργοί, δήμαρχοι, περιφερειάρχες και οι “καθώς πρέπει” αστοί ως δήμιοι, λοιδορούν όποιον τολμά να πει την αλήθεια και να αγωνιστεί, εξαπολύουν ποταμούς λάσπης και ψεύδους και ταυτόχρονα ετοιμάζονται να επεκτείνουν το σχέδιο παροχής δωρεάν ενέργειας στο κεφάλαιο, μέσω της επέκτασης της ολέθριας καύσης σκουπιδιών και σε άλλες περιοχές (βλ. Θεσσαλονίκη). Είναι εμφανές πως είναι ενωμένοι με όρους μαφιόζικης “omerta” με τα μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που στο έδαφος του μνημονιακού κεκτημένου επιχειρούν να επελάσουν επί των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων, του φυσικού πλούτου και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, του φυσικού περιβάλλοντος και του αέρα.
Ο μόνος ο οποίος μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδιά τους είναι ο λαϊκός παράγοντας και οι μαχητικοί του αγώνες. Τα συλλαλητήρια που τράνταξαν την πόλη του Βόλου, με μήνυμα για το σταμάτημα και την απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών, που πέρασε κατά πολύ τα στενά όρια της πόλης, αλλά και όλοι οι πολύμορφοι αγώνες και κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα δύο χρόνια τώρα δείχνουν το δρόμο. Ένας δρόμος που είναι πολύ μακριά από τη θεσμική διαχείριση της νομιμοποίησης της καύσης υπό όρους που επιχειρούν να προβάλλουν διάφορές εκδοχές της αστικής πολιτικής στην περιοχή μας.
Η Αριστερή Παρέμβαση παλεύει όλο αυτό το διάστημα για την οριστική απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών, για την εκδίωξη της εγκληματικής Lafarge από την ιδιοκτησία της ΑΓΕΤ, για την κρατικοποίηση του εργοστασίου και τη μετεγκατάσταση του μακριά από τον αστικό ιστό της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί, στηρίζει και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλούν φορείς και σωματεία του Βόλου, στο περιφερειακό συμβούλιο την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 19:00 στη Λάρισα.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *