23 Αυγούστου 2019

Ανακοίνωση για το μπλοκάρισμα της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καρδίτσας που θα επικύρωνε την παραχώρηση δασικών εκτάσεων



Αυτή ήταν μόνο η αρχή!
Συνεχίζουμε δυναμικά των αγώνα για μπλοκάρισμα της επένδυσης στα Άγραφα!



Ο λαός της Καρδίτσας την Πέμπτη 22 Αυγούστου πέτυχε μια σημαντική νίκη απέναντι στους επενδυτές, το πολιτικό κατεστημένο και την καταστολή. Η μαχητική παρουσία δεκάδων αγωνιστών ματαίωσε την διαδικασία της οικονομικής επιτροπής του Δήμου που θα επικύρωνε την παραχώρηση δασικών εκτάσεων για την κατασκευή πυλώνων υψηλής τάσης, ως υποδομή για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα. Για άλλη μια φορά η αστυνομία απάντησε στην προσπάθεια του κόσμου να ανέβει στο όροφο που διεξάγονταν η διαδικασία με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος και εντός της εισόδου του δημαρχείου, σε μια απελπισμένη δολοφονική τακτική προκειμένου να περιφρουρήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών.

Η σημερινή επιτυχία έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Από τη μια μπλοκάρει αντικειμενικά (έστω και προσωρινά) τους σχεδιασμούς εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα. Ουσιαστικά αποτελεί την αφετηρία μιας διαρκούς και πολύμορφης υπονόμευσης που πρέπει να επιδιώξουν οι δυνάμεις του κινήματος στα καταπατητικά σχέδια των επιχειρήσεων. Από την άλλη συμβάλει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης, πως η κοινωνική πλειοψηφία είναι σε θέση να επιβάλει τα δίκια της, ακόμα και όταν παλεύει με πανίσχυρους εχθρούς με οικονομικές και πολιτικές “πλάτες”. Η σημερινή κινητοποίηση σε συνδυασμό με μια σειρά δράσεων που έγιναν όλο το καλοκαίρι για την ενίσχυση του κινήματος ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αλλά και σε συνδυασμό με τον πολύμορφο αγώνα που διεξάγετε σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας και όλης της επικράτειας ενάντια στις εξορύξεις, στην καύση σκουπιδιών, για την υπεράσπιση του νερού ως φυσικού κοινωνικού αγαθού κ.α., ανοίγει δυνατότητες για την ευρύτερη ενοποίηση και συντονισμό των επιμέρους τοπικών κινημάτων σε ένα μέτωπο ενάντια στη φύση και το χαρακτήρα της ίδιας της καπιταλιστικής ανάπτυξής και τα ιερά και όσια του ίδιου του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου και φύσης. Η Αριστερή Παρέμβαση, παρούσα σε όλες τις μάχες, θα επιχειρήσει να υπηρετήσει αυτό το στόχο με γνώμονα όχι τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά με γνώμονα τη δημιουργία ενός κοινωνικού μοντέλου που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες σε ισορροπία με τη φύση.
Δεν πιστέψαμε ποτέ πως ο αγώνας για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, για τη γη, το νερό και τον αέρα θα τελεσφορήσει με νομικά μέσα και θεσμικές αυταπάτες. Δεν πιστέψαμε ποτέ πως το αστικό κατεστημένο της περιοχής μας ταλαντεύεται για τη στήριξη ή μη των συμφερόντων των πολυεθνικών κολοσσών που βρίσκονται πίσω από το ενεργειακό αλισβερίσι, μέρος του οποίου είναι και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Ο μόνος ο οποίος μπορεί να βάλει φραγμό στα καταστροφικά τους σχέδια είναι ο ίδιος ο λαός, το κίνημά του και οι συλλογικότητες του. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη. Το δρόμο της αιματοβαμμένης ανάπτυξής που θα ιδιωτικοποιήσει, θα καταστρέψει και θα εμπορευματοποιήσει, ότι κινείται και στέκεται σε αυτό τον τόπο, θα τον φράξουμε μόνο με τα κορμιά μας, τις καρδιές μας και το μυαλό μας.
Καλούμε τους πολίτες της Καρδίτσας σε αγωνιστική επαγρύπνηση για κάθε κίνηση των επενδυτών και του δημάρχου Αλεξάκου, αλλά και εκείνων που θα πάρουν σε λίγες μέρες τη σκυτάλη. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα μας βρει απέναντι της οποιαδήποτε δημοτική αρχή επιχειρήσει να βάλει σφραγίδα στη λεηλασία του τόπου μας, στη παραχώρηση του περιβάλλοντος και της ενέργειας σε ιδιώτες και πολυεθνικούς ομίλους.
Να συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη.
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *