20 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη κλιμακίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία στην Πιαλεία Τρικάλων την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση από την επίσκεψη κλιμακίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία στην Πιαλεία Τρικάλων την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 κλιμάκιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή επισκέφτηκε τις καταστραμμένες, από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα οικίες, στην Πιαλεία Τρικάλων και μίλησε με τους πληγέντες και με εκπρόσωπους του Δήμου Πύλης.
Από την επίσκεψη αυτή διαπιστώθηκε ότι, εδώ και σχεδόν έναν μήνα από τότε που προκλήθηκαν οι ανεπανόρθωτες ζημιές σε κατοικίες της Πιαλείας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, εκτός από ένα επίδομα των 1.000 ευρώ που χορηγήθηκε από τον Δήμο Πύλης σε κάθε μία από τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν χωρίς να δοθεί καμία άλλη αποζημίωση για καταστροφές σε οικοσκευές, εξοπλισμό κ.α.
Οι πληγέντες διαμένουν «προσωρινά» σε φιλικά και συγγενικά τους πρόσωπα, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει καμία ενέργεια για τη μόνιμη ή έστω για τη προσωρινή στέγασή τους. Επίσης, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενημέρωση των κατοίκων, για τα δικαιώματά τους που προκύπτουν από την κήρυξη του χωριού τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τέλος, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τη μόνιμη λύση του προβλήματος, αφού το όλο θέμα – σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων - βρίσκεται γενικά στην αναζήτηση των χρημάτων για την εκπόνηση μελέτης που θα προτείνει έργα για την επίλυση του προβλήματος αργότερα.
Δυστυχώς, από την επίσκεψη μας αυτή διαπιστώθηκε η αλήθεια των προβλέψεων μας όταν λέγαμε ότι, αυτοί που μας κυβερνούν (Ε.Ε., Κυβέρνηση, Περιφέρεια) είναι αυτοί που θα έρθουν και πάλι να παίξουν τον ρόλο του σωτήρα, μοιράζοντας υποκριτικές υποσχέσεις και ότι λύση δεν πρόκειται να δούμε αν δεν τελειώσουμε με την πολιτική που από τη μία αφήνει τον λαό να πνίγεται και να καταστρέφεται η περιουσία του και από την άλλη χαρίζει δις σε μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, εκδότες και βιομήχανους.
Κατά τη συζήτησή μας με τους κατοίκους τους ενημερώσαμε αναλυτικά για τα δικαιώματά τους και τους υποσχεθήκαμε ότι η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία θα φέρει σύντομα το θέμα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο απαιτώντας άμεση λήψη μέτρων στις κατεπείγουσες ανάγκες τους και ότι θα παραμείνει συνεχώς δίπλα τους μέχρι την τελική λύση των προβλημάτων τους.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία διεκδικεί:
  • Άμεση αποζημίωση στο 100% της καταστραμμένης περιούσιας των πληγέντων
  • Τάχιστη λύση στο πρόβλημα της στέγασης τους
  • Απαλλαγή των κατοίκων από την καταβολή φόρων, εισφορών, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.
  • Άμεση αποκατάσταση των υποδομών.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *