03 Ιουνίου 2018

Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή των Αγράφων


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Άγραφα απάτητα και ανυπόταχτα κόντρα στις επιδιώξεις των αρπακτικών


Η βαρβαρότητα αυτή τη φορά φόρεσε την ‘’οικολογική ‘’της μάσκα , ληστρικά και ανεξέλεγκτα μετατρέπει τα ανυπότακτα και ελεύθερα 'Aγραφα των κλεφτών, αρματολών και ανταρτών σε βιομηχανική ζώνη με την εγκατάσταση περισσότερων από 300 γιγάντιων ανεμογεννητριών που καλύπτουν σε έκταση το 80% των βουνοκορφών των Αγράφων, μάλιστα στο μεγαλύτερο υψόμετρο που έχουν ποτέ εγκατασταθεί Α/Γ στα 1600μ-2000μ .
H ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ , περιφερειακό σχήμα Καρδίτσας ,στηρίζει αμέριστα τον αγώνα των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών για την προστασία του τόπου από τα επενδυτικά σχέδια των εταιριών, οι οποίες στο βωμό του κέρδους δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε έργα τα οποία έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
 Οι Βιομηχανικές ΑΠΕ παρουσιάζονται με το προσωπείο της ήπιας και φτηνής παραγωγής ενέργειας, ενώ η πραγματική συνεισφορά τους στο ενεργειακό πρόβλημα είναι μηδαμινή και η καταστροφή που φέρνουν όπου εγκατασταθούν μη αναστρέψιμη. Εκατοντάδες κυβικά μπετόν για τις βάσεις, πλατείες πολλών τετραγωνικών για κάθε μια ανεμογεννήτρια, αλλά και συνοδά έργα όπως διανοίξεις δρόμων που δεν εξυπηρετούν κάποια άλλη λειτουργία, εκβραχισμοί, χιλιάδες κυβικά μπαζών, κίνδυνοι κατολισθήσεων, υποσταθμοί ρεύματος, επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα της περιοχής είναι μερικές από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Παρ’ όλες τις παραπάνω επιπτώσεις, οι ανεμογεννήτριες πρακτικά δεν μειώνουν ουσιαστικά την εξάρτηση της χώρας από τις παραδοσιακές ‘βρώμικες’ πηγές ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα το ρεύμα που παράγουν υποχρεούται να το αγοράζει η ΔΕΗ πληρώνοντάς το χρυσό, ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιεί ή όχι.
Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά, σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω της φτωχοποίησης τους από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι μέχρι σήμερα επενδύσεις σε αιολική ενέργεια, όχι μόνο δεν «ελαφραίνουν» τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ, αντίθετα οδηγούν σε μεγαλύτερα έξοδα τα οποία μετακυλίονται στο λαό, ο οποίος ήδη δεν έχει λεφτά να πληρώσει την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών του.Κυκλοφορουν πολλοί μύθοι για τα αντισταθμιστικά οφέλη σε δημότες και ΟΤΑ , για θέσεις εργασίας κλπ. τα οποία πολλοί εύκολα καταρρίπτονται από τα πραγματικά στοιχεία.
Αποτιμούν τα βουνά, τα δάση το φυσικό περιβάλλον,τις βουνοκορφές των Αγράφων στα χρηματιστήρια των αγορών,αξιών, ενέργειας ,με το μοναδικό κριτήριο που γνωρίζει η ιδιωτική «επιχειρηματικότητα»: το εύκολο, γρήγορο και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. «Ο ήλιος, ο αέρας, το νερό είναι δωρεάν»… γι’ αυτούς. Εμείς θα αποκαταστήσουμε την τάξη και το δικαίωμά μας στα κοινωνικά αγαθά.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με την σημερινή έχουν συνυπογράψει νόμους διευκόλυνσης των αρπακτικών του μεγάλου κεφαλαίου έτσι ώστε να εμπορευματοποιήσουν και καταστρέψουν με το πέρασμά τους ότι έχει απομείνει όρθιο στην φύση στον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια του λαού μας. 
 Οι υποτακτικοί της ΕΕ αφού ξεθεμελίωσαν τα εργατικά δικαιώματα, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία και ξεπούλησαν τον πλούτο της χώρας θέλουν τώρα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και τη φύση.(Γέλιο και οργή προκαλεί η ξεδιάντροπη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ , η ‘’διπολιτική διαταραχή ‘’ ,άλλο το κόμμα κι άλλο η κυβέρνηση ,στο μεγαλείο της.)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Σε αυτή τη κατεύθυνση, πρέπει να αναζητηθούν στόχοι που θα συγκροτούν ένα ευρύ κοινωνικό και περιβαλλοντικό κίνημα που θα συνδέουν την οικολογική οπτική με τις συνολικές κοινωνικές διεκδικήσεις, με κέντρο την εργαζόμενη πλειοψηφία, με ανεξάρτητες μορφές συγκρότησης αγώνα και δράσης.
Kαταδικάζουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας και καλούμε τον λαό να την ανατρέψει με την διεκδίκηση και την πάλη του .Είναι και αυτοί εκφραστές, υλοποιούν την βάρβαρη επίθεση διάρκειας του μεγάλου κεφαλαίου της κυβέρνησης και της ΕΕ στον λαό στη φύση στην ίδια τη ζωή.
Ως ΑΡ.ΠΑ δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε ένα τέτοιο κίνημα ανατροπής της συνολικής επίθεσης , αντιμετωπίζουμε το θέμα της ενέργειας, με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και του δικαιώματος της σε μία αξιοβίωτη ζωή σε ένα προστατευμένο περιβάλλον ,μέσα από την αμφισβήτηση του καταναλωτισμού και του ενεργοβόρου καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της κατοχής των πηγών ενέργειας από το κεφάλαιο.
Να ανατραπεί αυτή η πολιτική που καταστρέφει ανθρώπους και φύση, να διαλέξουμε το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ρήξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τον τόπο μας τα δικαιώματα μας στα κοινωνικά αγαθά.

ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ
Ή Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ;


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
περιφερειακό σχήμα Καρδίτσας

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *