27 Φεβρουαρίου 2018

Η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.


Βροχές – πλημμύρες – καταστροφές. Μία εικόνα που επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά.
Το ερώτημα δεν είναι αν μπορούν να αποτραπούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά το αν αυτοί που μας κυβερνούν (Κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.) θέλουν να τα αποτρέψουν.
Δυστυχώς, τα ίδια τα γεγονότα αποδεικνύουν πως δε θέλουν. Βλέπουμε τις ίδιες καταστροφές να συμβαίνουν εδώ και τόσα χρόνια. Η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.
Υπεύθυνος για τις καταστροφές αυτές είναι ολόκληρο το σύστημα που βάζει το κέρδος πάνω από την ίδια τη ζωή και την ισορροπημένη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και βαραίνουν όλους όσους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια πολιτικές, που εξυπηρετούν τους λίγους και αγνοούν τους πολλούς. Αυτούς που τα τελευταία χρόνια στήριξαν και στηρίζουν τις πολιτικές των μνημονίων, που εκτός των άλλων, έφεραν υποχρηματοδότηση και σχεδόν εκμηδενισμό δημόσιων έργων σε φτωχές περιοχές.
Άμεσοι υπεύθυνοι είναι η Ε.Ε., οι Κυβερνήσεις, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι που προωθούσαν ως μονόδρομο τη συμμόρφωση στο δόγμα των μνημονίων, οι οποίοι κατασπάραξαν τους μισθούς και τις συντάξεις, δημιούργησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων, εξαφάνισαν δώρα και επιδόματα, κατάργησαν δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και κάθε έννοια εργατικού δίκαιου.
Ε.Ε., Κυβερνήσεις, Περιφέρειες και Δήμοι είναι αυτοί που αφήνουν έναν ολόκληρο λαό ανυπεράσπιστο απέναντι σε κάθε φυσική καταστροφή, είναι αυτοί που θα έρθουν και πάλι να παίξουν και τον ρόλο του σωτήρα, μοιράζοντας υποσχέσεις. Κι αν υπάρχει κάποιος που έχει αμφιβολία για το πόσο υποκριτικές είναι αυτές οι υποσχέσεις, τότε ας ρωτήσει τους πληγέντες από παλαιότερες φυσικές καταστροφές που χρόνια περιμένουν μάταια τις υποσχόμενες αποζημιώσεις.
Στη χώρα μας έχουμε έναν κρατικό μηχανισμό που στον μοναδικό ρόλο που ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα είναι στον κατασταλτικό. Έναν κρατικό μηχανισμό που βάζει στο περιθώριο τις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να βοηθήσει τον λαό όταν χρειάζεται.
Λύση δεν πρόκειται να δούμε αν δε βάλουμε τέρμα στην πολιτική που υποβαθμίζει τις γειτονιές μας και θεωρεί αναλώσιμους τους εργαζόμενους. Λύση δε θα δούμε αν δεν τελειώσουμε με την πολιτική που από τη μία χαρίζει δις σε μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, εκδότες και βιομήχανους και από την άλλη αφήνει τον λαό να πνίγεται και να καταστρέφεται η περιουσία του.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *