04 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγελία για την παγκινητοποίηση της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας εναντίον συγκέντρωσης υπεράσπισης της δημόσιας υγείας στο ΓΝΛ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μια εικόνα από το μέλλον που μας ετοιμάζουν

Την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου, αγωνιζόμενες συλλογικότητες της Λάρισας, μεταξύ αυτών και η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή, κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κύριο αίτημα την διασφάλιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας. Ένα μόνιμο αίτημα, που δυστυχώς η κρισιμότητά του φαίνεται σήμερα, με την παταγώδη αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ. Εξυπακούεται, ότι όπως σε κάθε συγκέντρωση που έγινε το 2020, οι μάσκες, οι αποστάσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από το Covid-19, θεωρούνται δεδομένα. Αυτό, που αντικρίσαμε ξεπερνά όμως τις προσδοκίες της πιο στυγνής δικτατορίας.

Πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις που έδιναν την εντύπωση ότι ετοιμάζονταν επιχείρηση σύλληψης κακοποιών και εγκληματιών. Ομάδες ΔΙΑΣ που σταματούσαν κάθε περαστικό για εξακρίβωση στοιχείων. Και όλα αυτά για να καταστείλουν μια συγκέντρωση από νέους/ες που ζητούν το δικαίωμα στην ελπίδα και την αισιοδοξία, από εργαζόμενους/ες και ανέργους που ζητούν αξιοπρεπή διαβίωση, από όλο αυτόν τον κόσμο που ζητά ενίσχυση της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας και όλου του Ε.Σ.Υ.

Κι όμως δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η σημερινή κατάσταση.

  • Η πολυαγαπημένη ΕΕ, μεταξύ 2011-2018 ζήτησε 63 φορές από τα κράτη-μέλη της να μειώσουν τις δαπάνες για την υγεία και να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο!!! Το δεύτερο πιεστικότερο αίτημα, μετά από αυτό που αναφέρεται στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (105 φορές!!!)
  • Μητσοτάκης, Άδωνης και όλος ο συρφετός επαίρονταν για τις απολύσεις που χρειάζεται ο ιατρικός κλάδος και που αυτοί θα υλοποιήσουν.
  • Η ΕΕ ζητά τη «δημοκρατία» των ένστολων (βλέπε Μακρόν) και ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να βγάλει παράνομες τις απεργίες ενώ η ΝΔ βγάζει παράνομες τις πορείες. Πόσο αγαστή συνεργασία!!! Βήμα-βήμα προς την κανονικότατη δικτατορία του κανονικότατου μέλους της ΕΕ, την Ουγγαρία.

Γι’ αυτό και δε θα είναι παροδική η σημερινή κατάσταση.

Δεν τους ενδιαφέρει ο λαός. Λεφτά για ΜΜΕ, λεφτά για προσλήψεις αστυνομικών, λεφτά για τις ιδιωτικές κλινικές, λεφτά για ιδιωτικά σχολεία, λεφτά για αγορές όπλων από Γερμανία και ΗΠΑ, έχουν. Για μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, εκπαιδευτικού προσωπικού όμως δεν έχουν. Αυτό που ζούμε σήμερα, δεν είναι οι συνέπειες του ΙΑΝΟΥ, του Covid ή όποιας άλλης θεομηνίας. Είναι προμελετημένο έγκλημα θυσίας του λαού στα κέρδη των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γι’ αυτό και νοιάζονται περισσότερο για την ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής, την τρομοκρατία του αγωνιζόμενου λαού και λιγότερο για την υγεία, την παιδεία και τους μισθούς μας.

Αυτή είναι η κανονικότητά τους, αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Αλλά δε θα τους περάσει!!!!!

Ο λαός μας έχει μάθει να αγωνίζεται και να νικά. Ήδη, τόσο στις 17 Νοεμβρίου, στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου, αλλά και στην καθημερινή μάχη στους χώρους εργασίας και στις γειτονίες σηκώνεται κύμα αντίστασης στην αντιδημοκρατική πολιτική λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ΕΕ.

Γιατί ξέρουμε καλά ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποτασσόμαστε. Όλοι και όλες ξαναδίνουμε ραντεβού στους δρόμους για να σπάσει ο φόβος και η κρατική τρομοκρατία. Η 6η του Δεκέμβρη είναι μέρα διεκδίκησης για τις λαϊκές ελευθερίες. Μέρα πάλης ενάντια σε ένα σύστημα που σκοτώνει και δολοφονεί μαζικά με τους πραίτορες του, τους πολέμους του, τον ακήρυχτο εσωτερικό κοινωνικό πόλεμο. Το δικαίωμα να παλεύουμε ενάντια στη σύγχρονή δολοφονική τυραννία δεν πρόκειται να το φιμώσει κανένας μηχανισμός καταστολής. Η δικιά μας εικόνα από το μέλλον είναι οι εξεγερμένοι λαοί .

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *