15 Μαΐου 2014

Καταγγελία της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για την προσπάθεια φίμωσής της, από τοπικά τηλεοπτικά μέσα.


Δελτίο Τύπου
Καταγγελία της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή,
για την προσπάθεια φίμωσης της από τοπικά τηλεοπτικά μέσα.

Την Τρίτη 06/05 το Θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι TRT, οργάνωσε τηλεμαχία (ντιμπέιτ) με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του νομού Λάρισας. Στην εν λόγω τηλεμαχία, δεν κλήθηκε ποτέ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Προσπαθώντας να διευκρινίσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν κλήθηκε ο υποψήφιός μας για να καταθέσει τις θέσεις μας, όπως και οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών, λάβαμε μια σειρά απαντήσεων οι οποίες εκτός από το ότι στερούνταν οποιασδήποτε σοβαρότητας, ήταν και εξωφρενικές καθώς κατέληξαν να μας ενημερώσουν πως «δεν χωράγαμε στο πάνελ»…

Τη Δευτέρα 12/05 το Θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι ASTRA, οργάνωσε και εκείνο με τη σειρά του τηλεμαχία (ντιμπέιτ) με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του νομού Μαγνησίας, στο οποίο πάλι δεν κλήθηκε ο υποψήφιος της Αριστερής Παρέμβασης, Σκούφογλου Μάνος, ενώ κλήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι. Η δικαιολογία αυτή τη φορά ήταν πως αφού παραβρεθήκαμε στην τηλεμαχία (ντιμπέιτ) των περιφερειαρχών, δεν ήταν απαραίτητο να εκπροσωπούμαστε και σε εκείνη των τοπικών αντιπεριφερειαρχών… Όλα αυτά την στιγμή που η Αριστερή Παρέμβαση ύστερα από την ετυμηγορία των Θεσσαλών στις προηγούμενες εκλογές είχε μαχητική παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο και στα κινήματα πράγμα που δεν ισχύει για άλλους συνδυασμούς μιας χρήσης που εκφράζουν το ντόπιο κατεστημένο με άλλο όνομα και παρόλα αυτά εκπροσωπούνται στα προεκλογικά πάνελ. Τα παραπάνω, αποτελούν τα πιο εξόφθαλμα παραδείγματα, ενός κατάφορου αποκλεισμού της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία και προσπάθεια ανοιχτής υπονόμευσης της δυνατότητάς της να μάθει ο κόσμος της Θεσσαλίας τις θέσεις της.

Είναι εμφανές, πως το TRT καθώς και το ASTRA, συνεχίζουν την τακτική που είχαν και προεκλογικά. Αυτή της προνομιακής εκπροσώπησης των φορέων της αστικής πολιτικής και τη φίμωση των μαχητικών εκφράσεων της αριστεράς και του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, πως η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ που τόλμησε να δώσει βήμα και στην αντικαπιταλιστική αριστερά, όπως και σε όλο τον κόσμο του κινήματος, «ανταμείφθηκε» με φασιστικά ραβασάκια που απαιτούσαν να εκδιωχτεί η αριστερά από τη χώρα. Είναι ξεκάθαρο, πως ως «υγιής επιχειρήσεις» (είναι εξάλλου πολύ της μόδας ο όρος αυτή την περίοδο…) επιλέγουν να συνδιαλέγονται με τους διαχειριστές του ΕΣΠΑ, ακόμα και αν κατά καιρούς τα «χαλάνε» στη μοιρασιά. Δεν έχει κέρδος εξάλλου η προβολή ενός πολιτικού φορέα που απαρτίζεται από ανέργους και ανθρώπους του μεροκάματου, όπως είναι η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα την πρεμούρα που είχαν στο TRT, για την παρουσία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην τηλεμαχία των υποψήφιων περιφερειαρχών, πριν από μερικές εβδομάδες, που διανθίζονταν επιμελώς με αναφορές περί δημοκρατίας και με την ανάσυρση ακόμα και φράσεων του Βολταίρου… και δεν επέδειξαν την ίδια «ευαισθησία» για την μη παρουσία στην τηλεμαχία των αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπου της Αριστερής Παρέμβασης. Η απάντηση είναι απλή. Οι εκπρόσωποι της Αριστερής Παρέμβασης, δεν είναι πως «δεν χωράνε στα πάνελ», αλλά οι απόψεις τους και οι ιδέες τους δεν χωράνε στο πολιτικό πλαίσιο που οριοθετεί το TRT, το ASTRA και η πλειοψηφία του μιντιακού κατεστημένου. Ένα πλαίσιο που μπορεί να «χτυπάει παλαμάκια» στη Χρυσή Αυγή, στα μνημόνια και την κοινωνική εξαθλίωση που επέβαλε η χούντα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά δεν μπορεί να αντέξει ούτε στιγμή την αλήθεια.

Ξέρουμε πολύ καλά, πως από τότε που η είδηση, έγινε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, ή αλήθεια έγινε το πρώτο θύμα σε ένα πόλεμο πάνω σε κινούμενη άμμο που στήνουν τα μίντια για εκείνους που θεωρούν εχθρούς της αστικής κυριαρχίας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, ο λαός να περιφρουρήσει το «διαμάντι» της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ, ως μια από τις πιο σοβαρές του κατακτήσεις. Το ξέρουμε πως οι ιδέες μας ενοχλούν την τοπική ολιγαρχία και τα στηρίγματά της. Δεν είναι ανάγκη τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα να το επιβεβαιώνουν και με τον πιο χυδαίο αποκλεισμό μας, που μπορεί να τον διαισθανθεί ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση, αφού είναι τόσο σίγουροι για τις ιδέες τους ας έχουν τη λεβεντιά να τις θέσουν υπό αμφισβήτηση…

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή
Τετάρτη 14 Μάη 2014

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *