14 Φεβρουαρίου 2020

Σχόλιο της Αριστερής Παρέμβασης για το ρεπορτάζ της εκπομπής «Special Report» σε σχέση με την καύση σκουπιδιών και την αέρια ρύπανση στο Βόλο

Σχόλιο της Αριστερής Παρέμβασης για το ρεπορτάζ της εκπομπής «Special Report»
Σε λίγο θα μας πουν ότι δεν ξέρουμε και να αναπνέουμε...

Η επιχείρηση ξεπλύματος του εγκλήματος της καύσης σκουπιδιών καλά κρατεί. Μετά τις βεβαιότητες του περιφερειάρχη στις επιτροπές της Βουλής πως «δεν υπάρχει αέρια ρύπανση στο Βόλο», τους λεονταρισμούς του δημάρχου Βόλου που μας προέτρεψε να το «βουλώσουμε», την ακατάσχετη επιστημολογία των μετρήσεων και τις απειλές της ΑΓΕΤ- Lafarge, τη σκυτάλη της τύφλωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας πήραν οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι. Η εκπομπή «special report» του δημοσιογράφου Τ. Τέλλογλου και του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, λίγο πολύ επιβεβαίωσε την τεχνική επάρκεια των μεγάλων βιομηχανιών της περιοχής και ιδιαίτερα της ΑΓΕΤ, που τους επιτρέπει εμμέσως πλην σαφώς να καίνε ότι τους καπνίσει, επιχειρώντας να ενισχύσει το επιχειρηματικό έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών. Αδιάσειστο στοιχείο που παίζει με το επίπεδο της νοημοσύνης μας αποτελεί ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός που μας παρουσίασε ο υπεύθυνος της ΑΓΕΤ κ. Βλάχος ... Δεν τους ενημέρωσε κανείς ότι οι ιθαγενείς έμαθαν πως τα ιλουστρασιόν περιτυλίγματα κρύβουν πολύ μπόχα... ;;;

Το χρονικό σημείο που κλιμακώνεται η επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου δεν είναι καθόλου τυχαίο. Εντός του 2020 η κυβέρνηση και μια σειρά αστικά κέντρα επιχειρούν να καθολικοποιήσουν την καύση σκουπιδιών με τη δημιουργία 17 νέων εργοστασίων επεξεργασίας και καύσης σκουπιδιών. Οι ραγδαίες αλλαγές στην αγορά ανακυκλώσιμων προϊόντων δημιουργούν εξάλλου ένα ρεύμα επενδύσεων σε νέους τρόπους «διαχείρισης των σκουπιδιών» και σύνδεσή της με την παραγωγή ενέργειας, που αντικειμενικά αναβαθμίζουν στην καπιταλιστική ιεράρχηση την προώθηση της καύσης σκουπιδιών. Η κατεύθυνση αυτή χρειάζεται κοινωνική νομιμοποίηση και ποιος άλλος μπορεί να την παράσχει καλύτερα από το μιντιακό κατεστημένο.
Το σημαντικότερο είναι όμως πως η εν λόγω ενέργεια του μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού αποτυπώνει τον τρόμο που υπάρχει στο αστικό στρατόπεδο. Ένας τρόμος που έχει να κάνει με την αδυναμία κατευνασμού των κοινωνικών αντιδράσεων και κυρίως το φόβο μήπως αυτές διασαλεύσουν τους βασικούς νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Η δυνατότητα δηλαδή του λαϊκού παράγοντα να ξηλώσει το επιχειρηματικό αλάθητο και μαζί του το πολιτικό προσωπικό που τρέφεται από αυτό. Τον τρόμο αυτό εξάλλου τον καταμαρτυρά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο ίδιος ο περιφερειάρχης στο ρεπορτάζ λέγοντας: «...Υπάρχει μια αμφιβολία στην κοινωνία. Αυτή πρέπει να φύγει η αμφιβολία...»
Η οριστική παύση της καύσης σκουπιδιών μπορεί να επιβληθεί μόνο με όρους επιβολής της λαϊκής βούλησης και με τρόπο εχθρικό προς τα συμφέροντα της Lafarge, του αστικού τοπικού κατεστημένου και του κυρίαρχου αναπτυξιακού μοντέλου. Σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν διαδικασίες ενεργοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας και υπαγωγής της σε κεντρικό παράγοντα και όχι κομπάρσο των εξελίξεων. Σε αυτή την κατεύθυνση η Αριστερή Παρέμβαση στηρίζει και παλεύει για την επιτυχία του συλλαλητηρίου της 14ης Μάρτη ενάντια στην καύση σκουπιδιών και τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας SRF.
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *