22 Ιανουαρίου 2020

Κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης στην μαζική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 6 μμ


Κάλεσμα στην μαζική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας
Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα

ΑΓΡΑΦΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ
KAMIA ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Τους τελευταίους μήνες διεξάγεται τόσο στην Καρδίτσα όσο και σε άλλες περιοχές ένας κορυφαίος αγώνας ενάντια στη λεηλασία της φύσης από τα καταστροφικά επενδυτικά σχέδια. Ο αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών τόσο στον ορεινό όγκο των Αγράφων, όσο και σε πολλές άλλες ορεινές περιοχές ουσιαστικά αναφέρεται στο δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας να ορίζει τον τόπο στον οποίο ζει ενάντια στην κυρίαρχη αφήγηση που μετατρέπει τα πάντα σε κέρδος εις βάρος της ζωής, της φύσης, των ελεύθερων κοινωνικών αγαθών και των λαϊκών ελευθεριών.
Ο αγώνας αυτός έβαλε στο στόχαστρο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που επενδύουν στην απομύζηση επιδοτήσεων αλλά και σε ένα προνομιακό πλασάρισμα στο σαφάρι εξασφάλισης ενεργειακών πηγών και στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Έβαλε στο στόχαστρο τα ιδεολογήματα της “πράσινης ανάπτυξης” που καλλιεργήθηκαν και προωθήθηκαν ευλαβικά από όλες τις κυβερνήσεις και την ΕΕ. Έβαλε στο στόχαστρο τους τοπικούς παράγοντες πως ως συντελεστές του σύγχρονού επιχειρηματικού κράτους προωθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου. Πάλεψε για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα των σχεδιασμών εγκατάστασης ανεμογεννητριών και όχι απλά για την καταγγελία τους, πετυχαίνοντας και σημαντικές νίκες σε αυτό το δρόμο. Για αυτούς τους λόγους ενεργοποιήθηκαν εναντίον του οι μηχανισμοί καταστολής, τρομοκράτησης και συκοφάντησης.
Το επόμενο διάστημα ο αγώνας αυτός θα κλιμακωθεί καθώς τα επιχειρηματικά σχέδια θα μπουν σε τροχιά εφαρμογής στο γενικό πνεύμα της “απελευθέρωσης των επενδύσεων” και υπό τη σκέπη της κυβέρνησης και της αξιωματικής συμπολίτευσης, αλλά και των τοπικών παραγόντων σε δήμους και περιφέρεια. Μέσα σε αυτό το πολιτικό και κοινωνικό συνεχές δεν υπάρχουν σύμμαχοι για την αγωνιζόμενη κοινωνία. Κανείς από τους δημάρχους της κοινωνικής ομαλότητας και τον περιφερειάρχη της σταθερότητας δεν θέλει να συγκρουστεί με αυτή τη νέα φάση κοινωνικής και περιβαλλοντικής ισοπέδωσης στην οποία βαδίζει ο Ελληνικός καπιταλισμός.
Ο αγωνιζόμενος λαός πρέπει όμως να γίνει η ενοχλητική σφήνα στο αποστειρωμένο περιβάλλον της θεσμικής συναίνεσης. Να ανατρέψει τη θλιβερή ιλουστρασιόν κανονικότητα επιβάλλοντας και όχι παζαρεύοντας τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράζεται από τις κοινωνικές ανάγκες στους δρόμους του αγώνα. Να ξεσκεπάσει τις συμφωνίες κυριών μεταξύ θεσμικών παραγόντων και “επενδυτών” και να τις ξηλώσει με μαχητικό ανατρεπτικό αγώνα. Σε αυτή την κατεύθυνση η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στηρίζει και καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν αγωνιστικές συλλογικότητες της Καρδίτσας στο δημαρχείο της Καρδίτσας την Πέμπτη 23/01 στις 18:00. Η μάχη για τη γη και την ελευθερία μπορεί να κερδηθεί και θα την κερδίσουμε.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *