07 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση για το νεκρό Πακιστανό εργάτη που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα σε λατομείο της Μηλίνας


Ούτε ζωντανοί ούτε νεκροί δεν έχουν δικαιώματα οι μετανάστες στην ¨πολιτισμένη¨ δύση
Στις 13 Δεκέμβρη ένα τραγικό εργατικό ατύχημα σε λατομείο της περιοχής “Χοντρή άμμος” της Μηλίνας του νομού Μαγνησίας στοίχισε τη ζωή ενός 23χρονου εργάτη από το Πακιστάν. Πέρα από το γεγονός πως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να διερευνήσει σοβαρά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα (αυτοψία έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέρες μετά το ατύχημα, ενώ το εργοτάξιο συνέχισε τις εργασίες του από την επόμενη μέρα κιόλας χωρίς να συμβαίνει τίποτα...) ,η σορός του νεαρού εργάτη βρίσκεται στα ψυγεία του νοσοκομείου του Βόλου από την ημέρα του θανάτου του μέχρι σήμερα. Η αντιμεταναστευτική γραφειοκρατία και η αδιαφορία δημιουργούν μια μακάβρια σκύλευση της σορού του νεκρού εργάτη, παρόλο που από την πρώτη στιγμή τόσο οι ομοεθνής του στο Βόλο, όσο και η Πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα πιέζουν για την αποστολή του στην οικογένειά του στο Πακιστάν.
Σε αυτό το πλαίσιο την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου κλιμάκιο της Αριστερής Παρέμβασης πλαισιωμένο απο τον περιφερειακό σύμβουλο Ντούρο Στάθη, τον πρόεδρο του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Τζαμουράνη Δημήτρη, το δικηγόρο Γούση Κώστα καθώς και συμπατριώτες του νεαρού εργάτη επισκέφτηκαν την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου να διερευνήσουν τους λόγους που η σορός δεν έχει αποσταλεί ακόμα στο Πακιστάν. Οι υπεύθυνοι του τμήματος αλλοδαπών ουσιαστικά δήλωσαν άγνοια επί του θέματος και παρέπεμψαν για διευκρινήσεις στο ΑΤ Μηλεών. Ο διοικητή του ΑΤ Μηλεών μίλησε για μια διαδικασία ταυτοποίησης η οποία θα πάρει αρκετό χρόνο. Παρόλα αυτά την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου κυκλοφόρησαν από δημοσιογραφικές πηγές του Βόλου (https://e-thessalia.gr/sta-psygeia-toy-nosokomeioy-i-soros-23chronoy-pakistanoy-poy-skotothike-se-latomeio-tis-milinas/?fbclid=IwAR1hItfNR24aLztAIL82KIZhbVeW24YrPWieal-DxapODIs7swcImrr-A-U) δημοσιεύματα που αφήνουν να εννοηθεί πως δρομολογείται η ταφή του νεκρού εργάτη στην Ελλάδα, παρά την αντίθετη και λογική έκλυση των οικείων του να σταλεί η σορός του στον τόπο καταγωγής του, προκειμένου ουσιαστικά να ξεφορτωθούν οι αρμόδιοι ένα βάρος.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το ζήτημα σαν μη υπάρχον και το νεκρό εργάτη σαν φάντασμα. Ο νεαρός εργάτης ονομαζόταν HAJI SHIRAZ AKRAM. Έχει όνομα, οικογένεια και τόπο καταγωγής. Όσο έζησε δεν του αναγνωρίστηκε κανένα δικαίωμα, όπως και σε εκατομμύρια μετανάστες που επιζητούν στην ¨πολιτισμένη” δύση μια καλύτερη μοίρα, για να αντιμετωπίσουν τελικά την πιο βάρβαρη εργασιακή και κοινωνική εκμετάλλευση. Ελπίζουμε να του αναγνωριστεί τουλάχιστον μεταθάνατον το δικαίωμα να ταφεί από τους οικείους του στον τόπο που γεννήθηκε. Να λάβει άμεσα τέλος η σκύλευση της σορού του HAJI και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνου μιας ακόμα εργατικής δολοφονίας.
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *