31 Ιανουαρίου 2012

Απόφαση της έκτακτης Λαικής Συνέλευσης της Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό στο Δήμο Τυρνάβου


Σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του νερού, στο Δημαρχείο Τυρνάβου  συγκλήθηκε έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση.
Με βάση την απόφαση για «μερική» (!!) κατάργηση του τέλους 80% για Αμπελώνα, και Βρυότοπο, μέχρι την έναρξη των έργων (!!!), και την ισχύ των απαράδεκτων τιμών και της ελάχιστης κατανάλωσης και για το 2011 και για το 2012, η Λαϊκή Συνέλευση εκτίμησε κι αποφάσισε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί κατάφορο εμπαιγμό  της νοημοσύνης όλων των δημοτών του Δήμου Τυρνάβου.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει  πιο μαζικά, πιο ενωτικά και κλιμακώνουμε με την συγκέντρωση στο Αργυροπούλι, τα άλλα χωριά και την πόλη του Τυρνάβου, με την συλλογή  όλων των λογαριασμών νερού, ως πράξη μαζικής ανυπακοής, γιατί αυτό που καταλαβαίνει η Δημοτική Αρχή είναι η μη πληρωμή των λογαριασμών.
Καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά τις πράξεις ακραίου αυταρχισμού με την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το Δημαρχείο. Διακηρύσσουμε ότι τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας, παραβίασης του δικαιώματος του «συνέρχεσθε» θα βρουν αποφασιστικά απέναντι τους, όλο τον λαό του Δήμου Τυρνάβου. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με διώξεις.
Πραγματοποιούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια στις 21 Μαρτίου 2012, στην δίκη των επτά (7) μελών της Επιτροπής Αγώνα, απαιτώντας την αθώωση τους.
Αποκρούσαμε τις προσπάθειες δήθεν «κοινωνικού διαλόγου», απαιτώντας ουσιαστικό διάλογο με βάση τα αιτήματά μας, τον οποίο  ούτε και τώρα δέχθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για Φθηνό και Υγιεινό Νερό απαιτώντας να παρθούν πίσω οι αποφάσεις για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ για το υδρευτικό νερό του 2011, και του 2012, και η υιοθέτηση  της θέσης των χιλιάδων δημοτών και κατοίκων που έχει τεθεί από τις αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων, και τις χιλιάδες υπογραφές τους τελευταίους επτά μήνες.
Η κλιμάκωση πλέον με τη συγκέντρωση ΟΛΩΝ των λογαριασμών νερού σε ΟΛΟ το Δήμο γίνεται μέρα με τη μέρα πραγματικότητα, και  καλούμε όλο τον λαό του Δήμου να συνδράμει σε αυτό. Οι εκατοντάδες λογαριασμοί που από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έχουν μαζευτεί, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα όλου του λαού του Δήμου, για ουσιαστική λύση με βάση τα αιτήματά μας. Το ίδιο και για το χαράτσι στα ακίνητα.
Είμαστε ο Λαός και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,
-  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),
- ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,
- ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,
και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.
Ο αγώνας μας είναι σκληρός, αλλά θα νικήσουμε.
Ο αγώνας μας ανέδειξε την ενότητα και αποφασιστικότητα ΟΛΟΥ του λαού του Δήμου για Φθηνό και Υγιεινό Νερό.
Αυτόν και θα συνεχίσουμε γιατί ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Η Έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση                                 Τύρναβος 30-1-2012

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *