05 Μαΐου 2019

Περιοδεία της Αριστερής παρέμβασης σε χωρία του Νοτίου Πηλίου


Το Σάββατο 04/05 κλιμάκιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία, συνοδευόμενο από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ντούρο Στάθη και τις υποψήφιες περιφερειακές συμβούλους Λάσκου Ελένη και Σαριπανίδου Αντιγόνη, επισκέφθηκε τα χωριά του Δήμου Νοτίου Πηλίου, Αργαλαστή, Λαύκο, Προμύρι και Μηλίνα.
Η Αριστερή Παρέμβαση δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά πριν τις εκλογές στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Συμμετείχε ενεργά στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας και των κέντρων υγείας.

'Έδωσε τη νικηφόρα μάχη μαζί με τους ψαράδες και τους κατοίκους της περιοχής ενάντια στα καταδυτικά πάρκα και τους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση θάλασσας και αιγιαλού. Ανέδειξε τις μεθοδεύσεις για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή και επιχειρεί να συμβάλει στη διαμόρφωση κινήματος ανατροπής και ακύρωσης των εν λόγω σχεδιασμών. Κατήγγειλε επανειλημμένα και παλεύει για το μπλοκάρισμα του ξεπουλήματος της νήσου του Αλατά ως μια εξέλιξή που στρέφεται ανοιχτά ενάντια στα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, ενέργεια που αποτελεί απειλή για τον περιβαλλοντικό πλούτο και απειλεί να συνθλίψει τις τοπικές κοινωνίες στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Το επόμενο διάστημα η περιοχή του Ν. Πηλίου, όπως και ολόκληρη η περιοχή της Θεσσαλίας θα γίνει θέατρο εκδήλωσης επιχειρηματικών σχεδιασμών, που όχι μόνο δε θα βελτιώσουν τις οικονομικές συνθήκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας (όπως υπόσχονται οι θιασώτες τους), αλλά θα δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον βαθύτερης εκμετάλλευσης του ανθρώπινου μόχθου, του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος, των φυσικών κοινωνικών αγαθών (νερό, θάλασσα, δάση κτλ) και του κοινωνικού πλούτου. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία σηκώνει το γάντι αυτής της μεγάλης αναμέτρησης για να ηττηθούν τα σχέδια μετατροπής της περιοχής μας σε πεδίο λεηλασίας από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές. Για να ζήσουν οι φτωχοί αγρότες, οι άνθρωποι της δουλειάς, η νεολαία και συνολικά η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία αποτελεί προϋπόθεση η πάλη και η συντριβή του ασφυκτικού πλαισίου που μεθοδικά οικοδομούν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι manager δήμαρχοι και περιφερειάρχες, καθώς και η ενίσχυση ενός ρεύματος μαχητικής διεκδίκησης και αγώνα κόντρα στη μοιρολατρία και την υποταγή. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς με προσανατολισμό στις κοινωνικές ανάγκες, που είναι ασυμβίβαστες με τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή
ΠΕ Μαγνησίας

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *