05 Μαΐου 2019

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία: Παρουσίαση ψηφοδελτίου Π.Ε. Τρικάλων


Σε παρουσίαση το ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, προχώρησε ο συνδυασμός «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή», το Σάββατο 4 Μάη 2019 μπροστά από το μνημείο των 5 Επονιτών στη πλατεία Ρήγα Φεραίου. Την παρουσίαση έκανε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Πρεκατές, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι:
Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» με 10 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας, εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, για την χάραξη ενός άλλου δρόμου πέρα από τα ασφυκτικά δεσμά της ΕΕ και του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος.
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία, δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, που κοιτούν από μακριά τα προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Δε μας προτιμούν τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δε μας χαρτζιλικώνει το τοπικό κεφάλαιο για να του κάνουμε δουλειές στην Περιφέρεια. Είμαστε κομμάτι του λαού, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες και αγρότες, όπως η πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Είμαστε και παλεύουμε για μία Θεσσαλία που οι κάτοικοι της θα ζουν και θα εργάζονται με αξιοπρέπεια, ενάντια στα σχέδια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, με όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την Lafagre στον Βόλο και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, τους αγώνες ενάντια στα καταδυτικά πάρκα και την ιδιωτικοποίηση θάλασσας κι αιγιαλού. Με αυτούς που αγωνίζονται για ελεύθερους χώρους, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πάρκων, των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων. Με τους αγώνες των κατοίκων στα Άγραφα, στον Αχελώο, στο Ελάφι, στην Πιαλεία, στα Μετέωρα.
Είμαστε με το μαχόμενο κίνημα, απέναντι στους σχεδιασμούς για τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε μόνιμη ΝΑΤΟΐκή και αμερικανική βάση με μοχλούς τα στρατόπεδα σε Τύρναβο και Στεφανοβίκειο. Με όσους παλεύουν για το τσάκισμα της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον Κλεισθένη και το Οικονομικό Παρατηρητήριο, στην επιτήρηση των περιφερειών και των δήμων που επιβλήθηκε από την τρόικα, την κατάρτιση των προϋπολογισμών τους με βάση τις επιταγές των μνημονίων και την αντιδημοκρατική-συγκεντρωτική λειτουργία και διοίκηση των οργάνων Περιφέρειας και Δήμων.
Δεν είμαστε μια ευκαιριακή συμμαχία δυνάμεων, ούτε ένα ψηφοδέλτιο μιας χρήσης. Συμμετέχουμε σε ένα πανελλαδικό δίκτυο αντικαπιταλιστικών σχημάτων που δρουν σε επίπεδο πόλης και περιφέρειας. Επιδιώκουμε τη συμμετοχή μας στο περιφερειακό συμβούλιο για την ισχυροποίηση του μαζικού κινήματος και την οργάνωση των αγώνων. Για να υπερασπίζουμε και να προβάλλουμε τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και διεκδικήσεις. Παλεύουμε για τη συγκρότηση αντιθεσμών επιβολής της λαϊκής θέλησης, σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά, που θα διεκδικούν μαχητικά και δε θα αναθέτουν τη βελτίωση των όρων ζωής μας σε σωτήρες. Για να επιβληθούν κατακτήσεις εδώ και τώρα κι όχι σε ένα απροσδιόριστο μέλλον.
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Τρικάλων με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία είναι οι:
ΑΝΤΑΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Αρχιτέκτονας
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Φοιτήτρια
ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Φοιτήτρια
ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Γεωπόνος
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Αρχιτέκτονας
ΠΡΕΚΑΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Οφθαλμίατρος
ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Ελεύθερος επαγγελματίας
ΤΑΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Καθηγήτρια
ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δασολόγος
ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Ιδιωτικός υπάλληλος
ΦΛΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Άνεργος Ηλεκτρολόγος μηχανικός.
Υποψήφιος Περιφερειάρχης της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία είναι ο
ΝΤΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Γεωπόνος μισθωτός.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *