02 Απριλίου 2019

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή


Μετά από 10 περίπου χρόνια αγωνιστικής παρουσίας εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αριστερή Παρέμβαση συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανάδειξή των κοινωνικών αναγκών, για τη χάραξη ενός άλλου δρόμου πέρα από τα ασφυκτικά δεσμά του καπιταλισμού και της ΕΕ, αψηφώντας τους συσχετισμούς και τους μονόδρομους σε όλους τους καιρούς, σε όλους τους τόπους και στη Θεσσαλία.

Η Αριστερή Παρέμβαση είναι ένα σχήμα που αποτελείται από άνεργους, επισφαλώς εργαζόμενους, μερικώς απασχολούμενους, μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, φοιτητές, νεολαίους και συνδικαλιστές, όλοι αγωνιστές και αγωνίστριες της αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής Αριστεράς. Αποτελείται από ανθρώπους της πραγματικής ζωής, της καθημερινής πάλης και του αγώνα και όχι επαγγελματίες της πολιτικής που κοιτούν από μακριά τα προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, συμμετείχαμε στα κοινωνικά μέτωπα και τους αγώνες του λαού όλης της Περιφέρειας και επιδιώξαμε να γίνουμε η πραγματική φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αυτά τα χρόνια δώσαμε αγώνες μαζί με το λαό της Θεσσαλίας για:
  • την υπεράσπισή του δικαιώματος όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία με συνθήκες που να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες, με την καταγγελία των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας του ΕΣΠΑ, με την πάλη πλάι – πλάι με τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, με την πάλη ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων από την εργοδοσία (ΙΜΑΝΤΑΣ, Coca Cola κτλ.), με την υπεράσπιση όλων των εργαζομένων που έβαζε η εργοδοσία στο στόχαστρο (βλ. διωκόμενοι Νοσοκομείο Τρικάλων).
  • την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών με την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των εταιριών των σιδηροδρόμων, την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του νερού (ΔΕΥΑΜΒ, οδηγίες ΕΕ για «κόστος πόρου» κτλ.), την πάλη ενάντια στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, την πάλη ενάντια στα αρπακτικά – καταπατητές του κεφαλαίου στο Ελάφι Τρικάλων, την υπονόμευση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της θάλασσας μέσω των καταδυτικών πάρκων στον Παγασητικό.
  • τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία και υγεία για όλους, με παρεμβάσεις για τη φοιτητική μέριμνα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή και στήριξη των μεγάλων αγώνων των δασκάλων, των καθηγητών, των μαθητών και των φοιτητών, με τις παρεμβάσεις για τους παιδικούς σταθμούς, με την καταγγελία της επιχειρηματικοποίησης της εκπαίδευσης και το άνοιγμα της πόρτας στην ιδιωτική υγεία (μετατροπή της Λάρισας σε περιφερειακό κέντρο ιδιωτικής υγείας κ.α.).
  • την προστασία του περιβάλλοντος, με τη διαρκή και πολύμορφη πάλη ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τα εργοστάσια καύσης βιομάζας, την πάλη ενάντια στις ανεμογεννήτριες σε Άγραφα, Πήλιο, Κίσσαβο, τη μάχη ενάντια στις φαραωνικές τουριστικές επενδύσεις (βλ. Αλατά Μαγνησίας), την εναντίωση στη ληστρική διαχείριση των υδάτινων πόρων υπέρ του κεφαλαίου (εκτροπή Αχελώου).
  • την κατάργηση των ληστρικών διοδίων, με δυναμική συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις.
  • την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εντολές αποκοπών παροχής ρεύματος.
  • την υποστήριξη της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στο ξεκλήρισμα από τις πολιτικές Ε.Ε./κυβέρνησης.
  • την υπεράσπιση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων των προσφύγων, των μεταναστών και όλων των ευάλωτων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων.
  • την ήττα του ρατσισμού και του φασισμού, ενωτικά μέσα από τα κινήματα.
  • τη δημιουργία ενός αντιπολεμικού κινήματος που θα μπλοκάρει τη μηχανή του πολέμου, θα βάλει φρένο στους εθνικισμούς και θα παλέψει για την ειρήνη και τη φιλία των λαών στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων, ενάντια στις αστικές τάξεις και τους πολυεθνικούς τους συνδέσμους, με την ανάληψη αντιπολεμικών πρωτοβουλιών, τη διοργάνωση διαδηλώσεων (Στεφανοβίκειο).

Αγωνιζόμαστε για μια άλλη μορφή οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών σε αντιπαράθεση με τον αντιδημοκρατικό Κλεισθένη της επιχειρηματικότητας. Μια «Λαϊκή Αυτοδιοίκηση» που δε θα είναι προσπάθεια φιλολαϊκής διαχείρισης του υφιστάμενου πλαισίου, αλλά δρόμος άμεσης ρήξης με αυτό προκειμένου να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων. Μια «Λαϊκή Αυτοδιοίκηση» που δε θα μετατρέπει τους πολίτες σε προϊόντα διαμεσολάβησης, αλλά σε ενεργά υποκείμενα, που μέσα από τη συλλογική οργάνωση και τα όργανα αυτής, θα χτίζουν την κοινωνία που έχουμε ανάγκη. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να διασφαλίζει τα δικαιώματά της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές των Μνημονίων, της Κυβέρνησης, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Με βάση αυτή την εμπειρία και αυτές τις κατευθύνσεις απευθυνόμαστε σε όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τα πολιτικά ρεύματα που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά πραγματική δύναμη αυτοοργάνωσης, ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τους καλούμε να συστρατευτούν στην προσπάθειά μας.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2019, η Αριστερή Παρέμβαση συμμετέχει με επικεφαλής το μισθωτό γεωπόνο Ντούρο Στάθη, ο οποίος διατέλεσε και περιφερειακός σύμβουλος το προηγούμενο διάστημα. Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που παρουσιάζει η Αριστερή Παρέμβαση για τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων, είναι:

Π.Ε. Καρδίτσας
Καμινιώτης Παναγιώτης Γεωπόνος, εργαζόμενος στο Δήμο Σοφάδων, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Α΄ Καρδίτσας.
Κατσιαμπούρα Γιάννα Διδάσκουσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γ. γραμματέας του Συλλόγου Διδασκόντων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Κορκόντζελου Χριστίνα Φοιτήτρια, του τμήματος ιστορίας αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του συλλόγου φοιτητών ιστορικού αρχαιολογικού και μέλος της ΕΑΑΚ.
Μπουντόλος Γιάννης Ιδιωτικός υπάλληλος.
Τέλιου Χρύσα Καθηγήτρια Αγγλικών, μέλος του συλλόγου ΠΕ «Αριστοτέλης», μέλος των «Παρεμβάσεων» στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Φαλάρα Αρετή Επικουρική Γιατρός, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Π.Ε. Λάρισας
Γενικομσίου Φάνης Άνεργος, πρώην περιφερειακός σύμβουλος (2010 -2012).
Γεωργόπουλος Αχιλλέας Γιατρός, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Καραναστάση Κατερίνα Αρχιτέκτονας Μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. Μισθωτών Τεχνικών του Παραρτήματος Θεσσαλίας.
Κοντελές Βασίλης Μεταπτυχιακός φοιτητής Βιοχημείας.
Κοντελές Δημήτρης Εκπαιδευτικός, μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας, μέλος των «Παρεμβάσεων» ΔΕ.
Μαρούδας Σέργιος Ιδιωτικός Υπάλληλος.
Σακαλής Νίκος Φοιτητής, του τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος και της ΕΑΑΚ.
Σιούλας Παναγιώτης Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. Μισθωτών Τεχνικών του Παραρτήματος Θεσσαλίας, μέλος αντιπροσωπίας ΤΕΕ ΚΔΘ.
Ταλαχούπη Ασημίνα Φοιτήτρια, του τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΠΘ μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος και της ΕΑΑΚ.
Ταλαχούπης Νίκος Οικοδόμος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας.

Π.Ε. Μαγνησίας
Κοτινόπουλος Αργύρης Αδιόριστος εκπαιδευτικός, μελισσοκόμος, μεταπτυχιακός φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Λάσκου Ελένη Μαία, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου, πρώην εργαζόμενη στο κέντρο υγείας Αργαλαστής.
Νίτης Νίκος Οικοδόμος, μέλος του συνδικάτου οικοδόμων Μαγνησίας.
Οικονόμου Αριστείδης Εργαζόμενος ΟΣΕ, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων.
Παπαευσταθίου Νίκος Μηχανικός, εργαζόμενος στη βιομηχανία, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Παπαθανασίου Αργύρης Δάσκαλος, πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, μέλος των «Παρεμβάσεων» ΔΕ.
Παπαπαναγιώτου Μαρία αυτοδίδακτη ζωγράφος, μερικώς απασχολούμενη στον επισιτισμό, επισφαλώς εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου.
Σαριπανίδου Αντιγόνη Αρχιτέκτονας μηχανικός, εργαζόμενη στη βιομηχανία, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Σεβαστίδου Όλγα Κοινωνική Ανθρωπολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Προφορική Ιστορία, επισφαλώς εργαζόμενη ερευνητικό προσωπικό - εκπαιδεύτρια ενηλίκων, ιδρυτικό μέλος της συλλογικότητας Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου.
Τύμπας Στέφανος Ελεύθερος επαγγελματίας, προπονητής καλαθοσφαίρισης.
Χατζινικολάου Μαρία φιλόλογος.
Χρυσοχού Πωλίνα Διδάκτορας, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Anglia Ruskin University, UK και στο Institute for Education Policy Studies, UK.

Π.Ε. Τρικάλων
Μητροπάνου Μυρσίνη Φοιτήτρια, του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Παν. Ιωαννίνων, μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος και της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ).
Μπλέτσας Ιωάννης Γεωπόνος, ιδ. υπαλληλος και μέλος του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών υπαλλήλων Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκαδας.
Παπαδάκης Γιώργος Αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος της αντιπροσωπίας του ΤΕΕ ΚΔΘ, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Πρεκατές Χρήστος Οφθαλμίατρος, μέλος του Ιατρικού συλλόγου Τρικάλων και της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ).
Τσολάκης Βασίλης Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *