05 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση για τα περιστατικά αστυνομικής βίας στο πάρκο Αγ. Αντωνίου στη Λάρισα. Όλοι την Τετάρτη 07 Απριλίου στη συγκέντρωση στο πάρκο Χατζηχαλάρ στη Λάρισα στις 5.30 μμ και στην πορεία προς το Αστυνομικό Μέγαρο.

Οι μέρες αφθονίας σας είναι μετρημένες

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για τα περιστατικά αστυνομικής βίας στο πάρκο Αγ. Αντωνίου στη Λάρισα

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου ήταν η σειρά των κατοίκων του Αγ. Αντωνίου στη Λάρισα, να λάβουν μία γεύση της σύγχρονης αστικής δημοκρατίας. Το πάρκο του Αγ. Αντωνίου ήρθε πολύ κοντά στη Νέα Σμύρνη της Αθήνας, αποδεικνύοντας ότι κανείς μας δεν είναι ασφαλείς από τους όρους ασφαλείας του κράτους. Άνδρες του τμήματος ασφαλείας Λάρισας, επιτέθηκαν απρόκλητα σε ανήλικα παιδιά 13 χρόνων σπάζοντας το χέρι του ενός. Ο τραυματισμένος ανήλικος μαθητής προσήχθει στο αστυνομικό τμήμα αντί να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες και οι γονείς ειδοποιήθηκαν μετά από 2 ώρες.

Κι όμως, οι «συνδικαλιστές» της ελληνικής αστυνομίας στη Λάρισα σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, αντιγράφοντας τους εμπνευστές της “ζαρντινιέρας”, «προειδοποιούν» και στοχοποιούν εργατικά σχήματα (βλ. ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας 03/04/21: «…προειδοποιούμε ότι πλέον δε θα αφήσουμε καμία ευθεία προσβολή και ψέμα αναπάντητο…», «Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας καταγγέλλει το πόλεμο λάσπης κατά αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, ο οποίος ξεκίνησε από καταγγελία συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης εκπαιδευτικών…»). Γιατί; Γιατί το «κοινωνικό» τους έργο έχει σαφή πολιτική κάλυψη, επιβράβευση και τροφοδότηση από συγκεκριμένους τοπικούς παράγοντες.

Ποιοι είναι οι τοπικοί τροφοδότες αυτού του διαρκώς αυξανόμενου αυταρχισμού; Καταρχάς ο ίδιος ο υπουργός δικαιοσύνης, βουλευτής Καρδίτσας κ. Τσιάρας που υπό τη σκέπη του έχουν γίνει διωκτικά αίσχη στο Βόλο, στην Καρδίτσα κ.α. Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός που στο περιφερειακό συμβούλιο της 21η Ιανουαρίου κατηγορούσε ανοιχτά όλο τον αγωνιζόμενο λαό για κάθε μεγάλο αγωνιστικό του σκίρτημα την τελευταία δεκαετία. Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας και ο ίδιος ο δήμαρχός κ. Καλογιάννης, που όταν στις 17/12 ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κ.Σ. ασκούσε κριτική στην αστυνομία μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου, έσπευσαν να υπακούσουν στα κελεύσματα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, διώχνοντας τον Κ.Σ. από το ραδιόφωνο.

Πάνω απ όλα όμως τροφοδότης των αλλεπάλληλων περιστατικών αστυνομικής βίας είναι η ανάγκη σύσσωμου του συστήματος να επιβάλλει μια γενικευμένη αντιεξέγερση σε μια χρονική περίοδο που φέρνει ανάποδα όλους τους κοινωνικούς παράγοντες εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο καπιταλισμός θωρακίζεται για να διευρύνει και να ολοκληρώσει τις δομικές του αναδιαρθρώσεις ισοπέδωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων, καταστροφής του φυσικού πλούτου και ιδιοποίησης συνολικά του δημόσιου χώρου. Είναι μια κατεύθυνση που ενοποιεί όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας και για αυτό κοινοβουλευτικά η ΝΔ μοιάζει να ενεργεί χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο.

Λογαριάζουν όμως χωρίς των ξενοδόχο. Η μαζικές κινητοποιήσεις στην περιοχή του Αγ. Αντωνίου τις ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό των μαθητών δείχνουν πως η νεολαία και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δε θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην κοινωνική φυλακή που ετοιμάζουν. Ο αγώνας για τις λαϊκές ελευθερίες δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια, αλλά ο ακρογωνιαίος λίθος για τη διεκδίκηση ενός άλλου μοντέλου ζωής απαλλαγμένο από τα ασφυκτικά δεσμά του καπιταλισμού.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία με τη δράση της όλο αυτό το διάστημα έχει ιεραρχήσει πολύ ψιλά το ζήτημα των λαϊκών ελευθεριών, συμβάλλοντας σε ένα ρεύμα αγωνιστικής ρήξης με την ηττοπάθεια και την ενσωμάτωση με ή χωρίς υγειονομικό περιτύλιγμα. Χαιρετίζουμε την άμεση απάντηση του λαού της Λάρισας και των κατοίκων του Αγ. Αντωνίου καθώς και τη συγκρότηση ανοιχτής συνέλευσης στη γειτονιά με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος ενάντια στην αστυνομική βία και την ελευθερία στις γειτονίες μας, στους χώρους σπουδών και εργασίας. Συμμετέχουμε και καλούμε όλο το λαό την Τετάρτη 07 Απριλίου στη συγκέντρωση στο πάρκο Χατζηχαλάρ στη Λάρισα στις 5.30 μμ και στην πορεία προς το Αστυνομικό Μέγαρο.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *