30 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση της γραμματείας της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή για την επιστολή πρώην υποψηφίων του σχήματος.


Συντρόφισσες και σύντροφοι
Ως γραμματεία της Αριστερής Παρέμβασης – Ανταρσία για την Ανατροπή αντιλαμβανόμαστε την δυνατότητα σ. του σχήματος να εκφράζουν προβληματισμούς και ανησυχίες ως αναφαίρετο δικαίωμα. Η παρούσα απάντηση οφείλει να διασαφηνίσει κάποια ζητήματα που θέτουν οι σ. στην επιστολή τους, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η πολιτική φυσιογνωμία, το πρόγραμμα και τα μέσα συγκρότησης της πολιτικής παρέμβασης και του ψηφοδελτίου του σχήματος είναι προϊόν τριών ανοιχτών ολομελειακών διαδικασιών από το Δεκέμβρη του 2018 μέχρι τον Μάρτη του 2019 στις οποίες παρευρέθηκαν οι σ., κατέθεσαν την άποψή τους ως ισότιμα μέλη και μειοψήφησαν. Ως εκ τούτου η απόφαση δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση προϊόν «κεντρικών πολιτικών διεργασιών» και είμαστε περήφανοι να είμαστε η μοναδική συλλογικότητα στην περιφέρεια που δεν αποφασίζει με αυτό τον τρόπο.
Η Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία απευθύνθηκε σε όλες τις δυνάμεις και αγωνιστές με βάση το αναγκαίο πρόγραμμα και τακτική στις νέες συνθήκες που επιβάλλει ο Κλεισθένης και το ευρωενωσιακό πλαίσιο, με πυρήνα τα εργατικά συμφέροντα και το βάθεμα των αγώνων που έχουν ξεσπάσει στην Θεσσαλία. Καμία «αυτοαναφορικότητα» δεν υπάρχει σε αυτή την στόχευση. Η ίδια η Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία αποτελεί προϊόν ενωτικών ανατρεπτικών διαδικασιών γι’ αυτό άλλωστε και οι σύντροφοι που υπογράφουν την επιστολή συμμετέχουν από την δημιουργία της σε αυτή. Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιες είναι οι ανατρεπτικές δυνάμεις στις οποίες δεν απευθύνθηκε η αριστερή παρέμβαση, ούτε οι σ. βοηθούν να το αντιληφθούμε.
Ο αντικαπιταλιστικός και αντιδιαχειριστικός χαρακτήρας της παρέμβασής μας δεν είναι «εμμονή» ούτε άρνηση των νικηφόρων δυνατοτήτων των αγώνων αλλά ακριβώς το αντίθετο. Απεναντίας, η εμμονή σε μία διαχειριστική πρόταση στα πλαίσια του καπιταλισμού υποβιβάζει και καθυποτάσσει τις ανατρεπτικές τάσεις στο κίνημα σε «κοινοβουλετικού» τύπου αλισβερίσια μέσα στις κλειστές αίθουσες του περιφερειακού συμβουλίου ενώ μετατρέπει την αριστερά σε κατοικίδιο της αστικής πολιτικής. Στις σημερινές συνθήκες μάλιστα αποτελεί διακαή στόχο της αστικής τάξης η ευρύτερη συναίνεση πολιτικών δυνάμεων στο μετα-μνημονιακό πλαίσιο. Σύμφωνα με την διακήρυξή μας το μέτρο των νικηφόρων δυνατοτήτων στο σήμερα δεν είναι η διεύρυνση του «αριστερού άκρου» ενός όλο και πιο δεξιού πολιτικού συστήματος, ούτε ο αριθμός των ΕΣΠΑ που προσελκύονται, αλλά το μπλοκάρισμα, τα ρήγματα και η ανατροπή του πολιτικού και οικονομικού πλαισίου που συγκροτείται το τοπικό κράτος, η ενίσχυση του ανεξάρτητου από το κράτος ρόλου του κινήματος και των ανατρεπτικών αντικαπιταλιστικών τάσεων σε αυτό.
Αμέσως μετά τις εκλογές οι πλειοψηφίες συμμαχίας στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα εξαπολύσουν μία ολομέτωπη επίθεση σε όλη την Θεσσαλία που σαν στόχο θα έχει την επιβολή του αντεργατικού πλαισίου, την συγκέντρωση προς τα πάνω πλούτου και ιδιοκτησίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος παράλληλα με την ενίσχυση της ΝΑΤΟικής παρουσίας. Όλα αυτά ως όρος προσέλκυσης προγραμμάτων και επενδυτών που θα κερδοφορήσουν σε καμένη γη για την κοινωνική πλειοψηφία. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία είναι η ΜΟΝΗ πολιτική δύναμη που συμμετέχει στις εκλογές με στόχο συσπείρωσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων για τις μάχες που έρχονται. Εκεί όπου πραγματικά υπάρχουν οι «ευκαιρίες» ανατροπής και κρίνεται –και έχει κριθεί ως ένα βαθμό– η παρουσία όλων.
Η δουλειά αυτή έχει ξεκινήσει σε όλους τους νομούς με εργαλείο την διακήρυξη και μετρά ήδη ελπιδοφόρα αποτελέσματα με πιο πρόσφατο παράδειγμα την μαζική στήριξη στην Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία από αγωνιστές των Τρικάλων. Αυτό δείχνει ότι στην περίοδο η ΑΡ.ΠΑ. καταφέρνει να ανανεώσει τις σχέσεις της και την απεύθυνσή της με πρωτοπόρους αγωνιστές και μαζικά ακροατήρια ενάντια στις τάσεις απογοήτευσης και ήττας που επικαλούνται οι σ. στην επιστολή τους.
Καλούμε τους σ. να στοιχηθούν σε αυτή την προσπάθεια και να συμβάλλουν παρ’ όλους τους προβληματισμούς. Οι ίδιοι μάλιστα δήλωσαν ανοιχτά ότι αυτό θα πράξουν στην τελευταία ολομέλεια. Με αυτή την έννοια αντιλαμβανόμαστε την στόχευση της παρούσας επιστολής, με βάση και την χρονική περίοδο που δημοσιεύθηκε, ως προσπάθεια έκφρασης ενός αντιπαραθετικού σχεδίου και υπονόμευσης αυτού της Αριστερής Παρέμβασης. Σε κάθε περίπτωση η ΑΡ.ΠΑ. έχει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά και τις διαδικασίες να εγγυηθεί την υλοποίηση του αποφασισμένου σχεδίου και την επιτυχή του έκβαση.

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *