28 Μαρτίου 2012

Όχι Στρατόπεδα συγκέντρωσης στις Περιφέρειες!

Ο υπουργός καταστολής Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους περιφερειάρχες για να τους ανακοινώσει το ανατριχιαστικό σχέδιο της κυβέρνησης Παπαδήμου: τη δημιουργία τριάντα στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών!Ο Καλλικράτης για άλλη μια φορά εμφανίζει το πραγματικό του πρόσωπο. Ευελιξία και πρωτοβουλία του τοπικού κράτους σε ό,τι έχει να κάνει με αντεργατικές πρωτοβουλίες, επιθετική προσαρμογή και σύμπνοια με κάθε αντιδραστική πρωτοβουλία του κεντρικού κράτους.

Είναι πια φανερό ότι  ο αντιδραστικός κατήφορος της επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, η αυταρχική πολιτική της καταστολής κάθε εκδήλωσης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής, αποβλέπουν στη θωράκιση του κεφαλαίου και της αστικής τάξης εκφράζοντας πανικό μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή και εργατική αντίσταση.

Η κρατική καταστολή, τα πογκρόμ κατά μεταναστών και οι επιχειρήσεις –σκούπα, χέρι-χέρι με τη δράση φασιστικών ομάδων, δείχνουν το αποκρουστικό πρόσωπο της ευρωενωσιακής πολιτικής. Μιας πολιτικής που στο όνομα της εξυπηρέτησης του χιλιοπληρωμένου στους τοκογλύφους χρέους, διαλύει την κοινωνία κλείνοντας σχολεία, καταργεί οργανισμούς, συγχωνεύει νοσοκομεία και εφορμά στους μισθούς και τις συντάξεις εκτινάσσοντας την ανεργία.

Καθώς μάλιστα η πολιτική τους έχει ήδη δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες αστέγων -και θα δημιουργήσει πολύ περισσότερους στο άμεσο μέλλον αν δεν τους ανατρέψουμε, ίσως δεν είναι μακριά η μέρα που θα μας προτείνουν να περιθάλπονται και οι άστεγοι σε ανάλογα ‘στρατόπεδα υποδοχής’…

Εξαγγέλλουν λοιπόν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, κλείνοντας μάλιστα το μάτι στις τοπικές κοινωνίες για νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες. Θέσεις ανθρωποφυλάκων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκεί που κλείνουν σχολεία, εργοστάσια και νοσοκομεία, αυτή είναι η φρικιαστική ευρωπαϊκή προοπτική ανάπτυξης! Με κονδύλια της ΕΕ (250 εκατομμύρια ευρώ για τη διετία 2011-13) και με πλήρη εφαρμογή των συνθηκών Σέγκεν και του κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ. 

Σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, για διάστημα μέχρι και 18 μήνες, θα εγκλωβίζουν ανθρώπους που οι πιο πολλοί θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ. Ενισχύοντας τη σύγχρονη βιομηχανία του φόβου, των εταιρειών security. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα της ακροδεξιάς και κάτω από το φόβο της οργής των εργαζομένων για την αντεργατική πολιτική της εξαθλίωσης, που μια γεύση της πήραν και στις πρόσφατες παρελάσεις, προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα της πραγματικής συζήτησης στην κοινωνία.

Όμως η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει, σύντομα οι φορείς αυτής της πολιτικής θα πιαστούν και πάλι ‘αδιάβαστοι’. Γιατί το ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δημιουργεί τόσο τα  προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης όσο και τη σύγχρονη φτώχεια που δεν ξεχωρίζει έλληνες και μετανάστες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας όπως και το Π.Σ πρέπει να αρνηθεί την δημιουργία στρατοπέδων στη Θεσσαλία. Όχι γιατί είναι αντίθετη και η τοπική κοινωνία, γιατί δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι, ή γιατί δεν είναι οξυμμένο το πρόβλημα στην περιοχή μας, αλλά γιατί είναι αντίθετο στις θέσεις εργασίας ανθρωποφυλάκων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να εναντιωθεί στην πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους ανακυκλώσιμους άνεργους και περιστασιακά εργαζόμενους.
  • Να απαιτήσει την κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν και του κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ
  • Να απαιτήσει να πληρώσουν αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα στους μετανάστες και είναι γνωστές οι αιτίες: πόλεμοι, υπανάπτυξη  και καταλήστευση των χωρών τους, οι κλιματικές αλλαγές αποτέλεσμα της αδυσώπητης εκμετάλλευσης της φύσης από το κεφάλαιο, το πολίτευμα.
  • Να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες
  • Να εξασφαλιστούν ταξιδιωτικά έγγραφα για την δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προορισμού τους αφού η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι χώρα πέρασμα.

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *