10 Ιουλίου 2011

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για την αγωγή του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας στον Δήμο Βόλου

Συνέβη και αυτό!!! Ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αλεξόπουλος κατέθεσε αγωγή στο δήμο Βόλου ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό των 450.000 ευρώ επειδή κατά την διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος Αρτέμιδος, παραχωρούσε από ιδιωτική του γεώτρηση νερό στους δημότες των  Λεχωνιών. Επειδή  όσο ήταν δήμαρχος δεν μπορούσε να συμβληθεί με τον εαυτό του και να πληρωθεί από το δήμο αποφάσισε να το κάνει τώρα και μάλιστα ζητώντας αναδρομικά τα ποσά.
Ο ήδη  απαξιωμένος θεσμός της περιφέρειας Θεσσαλίας στη συνείδηση του λαού (διότι εκλέχθηκε με λιγότερο από το 50% του εκλογικού σώματος και η πλειοψηφία λιγότερο  από το 25%) δέχτηκε ένα ακόμα βαθύ πλήγμα. Έτσι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος  μέρος του οποίου είναι η περιφέρεια μεγαλώνει. Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η παραπάνω ενέργεια του αντιπεριφερειάρχη, παρά ως μάθημα προς το λαό για το τι θα  επακολουθήσει στο τομέα του νερού τα επόμενα χρόνια.(Άλλωστε η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό απλά τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσής της.)
  Το παραπάνω γεγονός είναι μια ακόμη απόδειξη ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά (κυρίως  Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) με σκοπό τάχα να βελτιώσουν τη ζωή  μας,  ότι ο κύριος σκοπός τους είναι να προωθήσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα. Αλλιώς πως μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια πράξη και μάλιστα από τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη? Στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει ο ίδιος να παραιτηθεί αν θέλει να προφυλάξει την παράταξή του αλλά και το περιφερειακό συμβούλιο,  ή  να τον  «παραιτήσει» η ίδια η παράταξή του ή να διαμορφωθεί μια τέτοια πλειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο ώστε να αναγκαστεί να παραιτηθεί. Ο αντιπεριφερειάρχης τελικά απέσυρε την αγωγή κατά του δήμου Βόλου μετά από πιέσεις που δέχτηκε αλλά αυτό δεν αρκεί.
Το νερό είναι ένα  βασικό κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Επειδή το θέμα με το νερό μέσα στα επόμενα χρόνια θα οξυνθεί πρέπει άμεσα να γίνει μια συνολική μελέτη από το περιφερειακό συμβούλιο και να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν.
  Ο λαός μέσα από συλλογικότητες  πρέπει να αγωνιστεί για δωρεάν και ποιοτικό νερό και να ανατρέψει την διαδικασία της ιδιωτικοποίησής του..

ΑΡΙΣΤΕΡΗ    ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ   ΣΤΗ  ΘΕΣΣΑΛΙΑ
                                                              Ανταρσία   για  την  Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *