08 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ «ΦΟΝΙΑΔΕΣ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  7-1-11

Και ενώ η προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες-μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται ,οι εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς μας δρόμους αυξάνουν χωρίς όριο τις τιμές των διοδίων και κατασκευάζουν νέους σταθμούς διοδίων, ενώ τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ αυξάνονται κατακόρυφα με την καινούρια χρονιά.
Οι εταιρείες κατασκευής έχουν βάλει την ασφαλή μετακίνηση σε δεύτερη μοίρα , όπως αποδεικνύουν τα τροχαία ατυχήματα στις «περίφημες» εθνικές οδούς(Τρίκαλα ,Πάτρα κλπ) ,με μόνο κριτήριο λειτουργίας πλέον το κέρδος (βλέπε απολύσεις στα Τρίκαλα αλλά και στην Κορίνθου-Πατρών).
Ολόκληρες ζώνες (Αττική, Πιερία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Λάρισα) περικυκλώνονται από νέους σταθμούς διοδίων και αυθαίρετες εγκαταστάσεις των εταιρειών (βλ. αυθαίρετες εγκαταστάσεις διοδίων Αφιδνών , Καπανδριτίου , Μαλακάσας) και  ταυτόχρονα οι δημόσιες συγκοινωνίες τεμαχίζονται και ξεπουλιούνται σε όφελος των ιδιωτικών μεταφορών και  τα χρέη και τα ελλείμματα που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις στις ΔΕΚΟ μεταφέρονται στους εργαζόμενους ενώ ιδιωτικοποιούνται τα κερδοφόρα φιλέτα (βλ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Σ΄αυτό το ζοφερό  πεδίο ένα κίνημα που αντιστέκεται και σιγά – σιγά γιγαντώνεται ,αυτό κατά των διοδίων , επιχειρείται να τρομοκρατηθεί με  δηλώσεις υπουργών , πληρωμένες καταχωρήσεις στον τύπο και τα τηλεοπτικά κανάλια και διαρροές για δήθεν εμπλοκή της αστυνομίας.
Πρόκειται για την πιο κακοστημένη προσπάθεια εκφοβισμού των τελευταίων χρόνων η οποία θα πέσει στο κενό την Κυριακή 9-1-11 με την μαζική συμμετοχή των κατοίκων στο άνοιγμα των διοδίων.
Κανέναν δεν φοβίζουν οι «λεονταρισμοί» και οι απειλές των εταιρειών. Στόχος μας είναι να φύγουν από την εκμετάλλευση των εθνικών δρόμων και να καταργηθούν τα διόδια   και σ’ αυτό τον αγώνα καλούμε να συμπαραταχθούν όλες οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις  περιφερειακές εκλογές.
Ως  «Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας-ανταρσία για την ανατροπή»  ζητάμε την έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος κατά των διοδίων. Για όλους όσους δήλωναν στα μέσα ενημέρωσης  πριν τις εκλογές ότι είναι κατά των διοδίων ένα έχουμε να πούμε : «ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα».


Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ
                                                        Ανταρσία για την Ανατροπή

Ο περιφερειακός σύμβουλος
Γενηκομσίου Θεοφάνης ( Φάνης)

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *