04 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02/01/2011

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02/01/2011




Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία θα αγωνιστεί στο πλευρό του λαϊκού κινήματος για να μην φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του για την ανατροπή  της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης  Ε.Ε , Δ.Ν.Τ., του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, του Καλλικράτη και της εφαρμογής του στην περιφέρεια  της Θεσσαλίας και τους Δήμους .
Θα δώσει τη μάχη και μέσα  και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο,  κατά των απολύσεων συμβασιούχων, που διαλύουν τις κοινωνικές υπηρεσίες, της αντιλαϊκής οικονομικής του πολιτικής σε δήμους και περιφέρειες. Κατά της επίθεσης στο εργατικό εισόδημα, στις κοινωνικές κατακτήσεις στην παιδεία και την υγειά που πλήττει του Έλληνες και μετανάστες εργαζομένους. Για την κατάργηση των διοδίων, την μη διεξαγωγή των μεσογειακών αγώνων, την μόλυνση του περιβάλλοντος με το σχέδιο εξόρυξης του λιγνίτη στην Ποταμιά και όχι μονό. Για να καταργηθεί το χρέος προς τους τραπεζίτες και όχι να γίνει θηλιά σε βάρος των κατακτήσεων και των διεκδικήσεων μας. Γι αυτό υποστηρίζουμε την ανυπακοή στην εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων, τη κατάργηση των δημοτικών τελών και όχι την αύξηση της φορομπηξίας.
Κατά των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών υποδομών της αξιοποίησης των κληροδοτημάτων της διαχείρισης των απορριμμάτων και του περιβάλλοντος.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία εκφράζοντας το αντικαπιταλιστικό ρεύμα που αναδύεται στην κοινωνία έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα της στηρίζοντας τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες   στους Ο.Τ.Α  στις συγκοινωνίες στα Μ.Μ.Ε  ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ  Ε.Ε και Δ.Ν.Τ
Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων για να μην απολυθεί κανένας για την μονιμοποίηση όλων (Τρίκαλα), για να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α (Καρδίτσα Βόλος). Στηρίζουμε τον αγώνα για δημόσια συγκοινωνία εναντία στα σχεδία ιδιωτικοποίησης και τον αγώνα για να μην κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία, με τις περικοπές και τις συγχωνεύσεις του  Καλλικράτη. Αυτά τα ζητήματα θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα αναδείξουμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Με κριτήριο την πολιτική μας αυτή καθώς και την αντιδημοκρατική λειτουργία των θεσμών του Καλλικράτη θα καταψηφίσουμε τη διαδικασία εκλογής Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής που εκλέγονται στη πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Είναι γνωστό ότι υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης στη συνείδηση του λαού της Θεσσαλίας όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι πλειοψηφίες  εκλεχθήκαν με συμμετοχή 15-22% των ψηφοφόρων.Επίσης ο επιτυχών συνδυασμός ενώ είχε την πρώτη Κυριακή των εκλογών 3,5 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο, παίρνει 31 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ ο δεύτερος μονό 13. Έχουμε να
κάνουμε με μια Υπερσυγκεντρωτική Περιφερειακή Εξουσία που θα εκφράζεται σε όλα τα όργανα του περιφερειακού συμβουλίου.

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *