21 Ιανουαρίου 2011

Όχι στη διάλυση των συγκοινωνιών. Ανυπακοή, δεν πληρώνουμε!

Όχι στη διάλυση των συγκοινωνιών. Ανυπακοή, δεν πληρώνουμε!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ- ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σ’ ΑΥΤΕΣ.
ΑΝΥΠΑΚΟΗ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

 Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα των εργαζόμενων στις μεταφορές αλλά και ευρύτερων τμημάτων του λαού ενάντια στη διάλυση  των δημόσιων συγκοινωνιών, τις βάρβαρες περικοπές και τη συντριβή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Για εμάς δεν είναι ταλαιπωρία αλλά κομμάτι της κοινής πάλης για δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες, του κοινού μας αγώνα για την απόκρουση  της επίθεσης ενάντια στο σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας.
Η «Ιερή Συμμαχία του Μνημονίου», κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ επιχειρούν να καταργήσουν τα ελάχιστα ψήγματα δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Επικαλούμενη τα χρέη των συγκοινωνιακών φορέων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πραγματοποιήσει μια σαρωτική τομή στις αστικές μεταφορές. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε, προβλέπονται σειρά αντεργατικών μέτρων ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και 1.500 απολύσεις, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην πλήρη κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα τους και στο ξεπούλημά τους στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα έχει ανακοινώσει τρομαχτικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και στις κάρτες εισιτηρίων, μετατρέποντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε είδος πολυτελείας. Για την εργαζόμενη πλειοψηφία που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το σχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να συνοψιστεί σε μία φράση: ακριβότερα εισιτήρια, λιγότερα δρομολόγια...

Η ρητορική περί ελλειμμάτων της κυβέρνησης, αποκρύπτει συνειδητά την αιτία της  δημιουργίας τους. Και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το Δημόσιο δεν απέδιδε όσα όφειλε στους συγκοινωνιακούς φορείς αλλά και η διαφθορά των διοικήσεων τις οποίες οι κυβερνήσεις διόριζαν.
Οι επικείμενες αυξήσεις στα αστικά μέσα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου στο κύμα αυξήσεων, που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει! Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αυξήσεις στην τιμή των διοδίων, στα εισιτήρια του ΟΣΕ.
Τώρα είναι η ώρα:
·   Να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,  για να μη γίνει η μετακίνηση όπως και το ρεύμα σήμερα και το νερό αύριο, είδος πολυτελείας.  Για να μην περάσει το νομοσχέδιο που διαλύει τις συγκοινωνίες, οι νέες βάρβαρες περικοπές, οι απολύσεις και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
·     Με μαζικό, αποφασιστικό και πρακτικό τρόπο, να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους. Nα πούμε: «δεν πληρώνω» τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια, όπως το κίνημα ενάντια στα διόδια, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ τουλάχιστον για τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους και τους φτωχούς.
·     Με μαζικούς αγώνες διαρκείας, στα χέρια των εργαζόμενων και όχι «πρόθυμων» συνδικαλιστών, να ανατρέψουμε το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει.
·     Να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, σε ρήξη με την ΕΕ την ΟΝΕ και το ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των σημαντικών τομέων (υγεία, ενέργεια, μεταφορές κλπ.) με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων, την κατάργηση των πολεμικών δαπανών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *