31 Ιουλίου 2022

Ψήφισμα της Αριστερής Παρέμβασης για τις διώξεις των αγωνιστών ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα που συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της 27ης Ιουλίου

 

Πρόταση Ψηφίσματος της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία

για τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Τετάρτης 27/07

Την Κυριακή 24/07 κάτοικοι και συλλογικότητες της Θεσσαλίας οργάνωσαν και συμμετείχαν σε μια ακόμη κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή του Τύμπανου Αργιθέας. Εδώ και ένα χρόνο στην περιοχή εκτελούνται έργα προπαρασκευής της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει και η οδική μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών προς το βουνό. Τα παραπάνω αποτελούν μια διαδικασία που αντικειμενικά λειτουργεί ως προπομπός για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε μία σειρά περιοχών σε όλους τους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας.

Για μία ακόμη φορά ο ορεινός όγκος του Τύμπανου ήταν περικυκλωμένος από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, εξαιρετικά προκλητικές προς τους συγκεντρωμένους πολίτες, οι οποίες ουσιαστικά εμπόδιζαν ακόμα και την προσβασιμότητα στους ελεύθερους χώρους του βουνού. Χωρίς καμία αιτία επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, κάνοντας χρήση χημικών, βομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και σωματικής βίας, προσάγοντας τελικά 6 εξ αυτών στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας. Σε 2 εκ των προσαχθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 23 Νοεμβρίου.

Οι 2 διώξεις έρχονται να προστεθούν σε άλλες 17 που ασκήθηκαν σε αντίστοιχη κινητοποίηση το περασμένο καλοκαίρι στην ίδια περιοχή και άλλες 4 που εκκρεμούν από τον Αύγουστο του 2019, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των διώξεων των αγωνιζόμενων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων σε 23. Είναι εμφανές πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατασταλτική εκστρατεία με στόχο τη φίμωση του αγωνιζόμενου λαού που αντιδρά στα καταπατητικά σχέδια των ενεργειακών μονοπωλίων και στην επιβολή σχεδιασμών που αλλάζουν προς το χειρότερο τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του τόπου μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους αγωνιστές και απαιτούμε την παύση όλων των διώξεων εναντίον τους. Ο αγώνας για τη διασφάλιση του φυσικού πλούτου και των κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν είναι παράνομος.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια επιβολής ενός νέου καθεστώτος στα βουνά της περιοχής μας, που εισαγάγει μια σειρά απαγορεύσεων για την κοινωνική πλειοψηφία, προς όφελος επενδυτικών σχεδιασμών. Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χαρακτήρα των βουνών της Θεσσαλίας πέρα από κάθε σχέδιο ιδιοποίησής τους.

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

Ο περιφερειακός σύμβουλος

Ντούρος Στάθης

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *