17 Ιουλίου 2021

Όλοι την Κυριακή 18 Ιουλίου στον Τύμπανο (συγκέντρωση στις 9.00 στο αθλητικό πάρκο της Καρδίτσας)

 


Στα βουνά μας με μια νέα μαχητικότητα που θα ακυρώσει το επενδυτικό πλιάτσικο

Όλοι την Κυριακή 18 Ιουλίου στον Τύμπανο (συγκέντρωση στις 9.00 στο αθλητικό πάρκο της Καρδίτσας)

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Οι σχεδιασμοί για την καταπάτηση των βουνών από τα επενδυτικά αρπακτικά έπαψαν να είναι απλά σχεδιασμοί. Οι μηχανές της καταστροφικής καπιταλιστικής ανάπτυξης δουλεύουν ταχύτατα κατατρώγοντας τον Τύμπανο ως μια πρώτη τροχιοδεικτική επιχείρηση εμπέδωσης της νέας πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας θεμελιακής αλλαγής του φυσικού, του κοινωνικού, του παραγωγικού και ενεργειακού χάρτη εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το «φιλικό επενδυτικό περιβάλλον» προετοιμάστηκε μεθοδικά και με διαρκή βήματα κλιμάκωσης. Μια σειρά νόμοι άρσης κάθε προστατευτικού πλαισίου, κοινοτικές και εθνικές επιδοτήσεις εκμηδένισης του κόστους για τα επενδυτικά αρπακτικά, παρελκυστική προπαγάνδα εξωραϊσμού των ΒΑΠΕ, έργα προπαρασκευής σε θεσμικό (πχ αναπτυξιακά προγράμματα) και χωρικό (πχ. διάνοιξη δρόμων κτλ) επίπεδο, εξαγορά των «προθύμων» και καταστολή των μαχητικών φωνών.

Αυτό που δεν υπολόγισαν είναι τη διάθεση ενός λαϊκού κινήματος να δώσει τη μάχη ενάντια στη λεηλασία της φύσης και τις επιχειρηματικές χούντες του σύγχρονου επιχειρήν. Αυτό που δεν υπολόγισαν είναι πως οι αναπτυξιακές χίμαιρες όσο και αν πολύδιαφημιστούν, όσο και αν καλλωπιστούν καταρρέουν από την πραγματικότητα που τις συνοδεύει. Τις διαιώνισης και κλιμάκωσης της κοινωνικής ανέχειας, της καταπάτησης κάθε αγαθού που μέχρι χθες λαμβάνονταν ως ελεύθερο και κοινωνικό και την υποβάθμιση των συνθηκών ελευθερίας συνολικά της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η μάχη ενάντια στην καταστροφική «πράσινη ανάπτυξη» συσπείρωσε και ενοποίησε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις σε μία μάχη με διάρκεια και ένταση. Σε μία μάχη αναμέτρησης τελικά με την ίδια τη φύση του εκμεταλλευτικού, για τον άνθρωπό και το περιβάλλον, καπιταλιστικού συστήματος. Όλη η επικράτεια αυτή τη στιγμή «φλέγεται» από μικρότερες ή μεγαλύτερες εστίες αντίστασης και αγώνα ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» και τους επενδυτικούς σχεδιασμούς που προωθεί. Καμία τοπική κοινωνία δεν δέχεται το αφήγημα της κυρίαρχης πολιτικής για τις ΒΑΠΕ.

Το βήμα που οφείλουμε να κάνουμε είναι η υπέρβαση των αγώνων διαμαρτυρίας με το συνηθισμένο περιεχόμενο αποδοχής της ήττας. Το βήμα που οφείλουμε να κάνουμε είναι η διαμόρφωση ενός νέου πεδίου σύγκρουσης και διεκδίκησης, πέρα από τις θεσμικές αυταπάτες, προκειμένου ο αγώνας ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» να αποτελέσει ένα ρήγμα στους σχεδιασμούς της αστικής πολιτικής.

Αυτή τη νέα ανώτερη σύγκρουση, που είναι και αναγκαίος όρος νίκης, την εκφράζει όλος εκείνος ο μαχόμενος κόσμος που στοχοποιείται διαρκώς για τη δράση και τη θέση του από τις δυνάμεις καταστολής με τελευταίο περιστατικό την κλήτευση αγωνιστών που συμμετείχαν στη μαχητική διαδήλωση στον Τύμπανο στις 6 Ιουνίου. Με αυτές τις μεθοδεύσεις είναι σαφές πως οι κρατικοί μηχανισμοί επιχειρούν να εξοντώσουν την μοναδική προοπτική νίκης αυτών των κινημάτων. Η αλληλεγγύη και η κλιμάκωση του αγώνα, το «διαζύγιο» με τα όρια της νομιμότητας και το πέρασμά στο πεδίο της αναγκαίας συγκρουσιακής δράσης είναι η μοναδική απάντηση που μπορεί να τσακίσει τα κατασταλτικά πογκρόμ και να δώσει νέα ώθηση στο κίνημα.

Στις 18 Ιουλίου ανεβαίνουμε ξανά στο ρημαγμένο Τύμπανο. Παλεύουμε για το άμεσο μπλοκάρισμα των διαδικασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Αγραφιώτικά βουνά και παντού. Απαιτούμε την άμεση εκδίωξη των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών κατοχής των βουνών, που έσπρωξαν τα επενδυτικά αρπακτικά σε όλες τις βουνοκορφές για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους. Διεκδικούμε την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών που επέφερε στο φυσικό περιβάλλον η κερδοσκοπική δραστηριότητα των εταιριών ΑΠΕ με την υπογραφή κυβερνήσεων, δημάρχων και περιφερειαρχών. Το μοναδικό ποινικά διώξιμο έγκλημα είναι αυτή η καταστροφή και η κοινωνική δικαιοσύνη δεν θα το αφήσει ατιμώρητο.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *