22 Φεβρουαρίου 2021

Για τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της αστυνομικής διεύθυνσης Καρδίτσας και των μηχανισμών της

 


Κυνήγι επικηρυγμένων από κατασταλτικούς μηχανισμούς στην Καρδίτσα

Ένα σχέδιο εμφυλιακής εμπνεύσεως, εναντίων του αγωνιζόμενου λαού, υλοποιείται από τις αστυνομικές διευθύνσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας το τελευταίο διάστημα, που υποτάσσεται σαφώς τόσο στις επιχειρηματικές προτεραιότητες, όσο και στις κυβερνητικές κατευθύνσεις. Μετά τις αλλεπάλληλες διωκτικές μεθοδεύσεις των αγωνιστών ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και ενάντια στην καύση σκουπιδιών σε Καρδίτσα και Βόλο, την παρέμβαση σε έργο δημοσιογράφων στη Λάρισα, τα παράλογα πρόστιμα ελέω πανδημίας και τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς εναντίων μιας σειράς κινητοποιήσεων σε όλες της Θεσσαλικές πόλεις, οι διωκτικοί μηχανισμοί της περιοχής προχωρούν σε ανοιχτές στοχοποιήσεις αγωνιστών χωρίς καν νομική βάση.

Μηχανισμοί και άνθρωποι με προφανή αναφορά στις αστυνομικές δυνάμεις της Καρδίτσας αναρτούν ως απειλή και εκφοβισμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κοινωνικό και επαγγελματικό προφίλ αγωνιστών της πόλης. Για το αστικό κράτος η επικήρυξη αγωνιστών, το κυνήγι κεφαλών και το κρέμασμα τους στους φανοστάτες άρχισε ξανά… Οι ίδιοι κύκλοι επιβάλουν εντελώς αναιτιολόγητα πρόστιμα (για τη διασφάλιση της υγείας βεβαίως βεβαίως…) σε αγωνιστές του κινήματος, που κυκλώνονται με συμβατικά οχήματα της ασφάλειας έξω από το σπίτι τους. Εντελώς τυχαία τα «όργανα» που υπογράφουν τα πρόστιμα είναι και μάρτυρες κατηγορίας για τη δίκη των 4 αγωνιστών ενάντια στις ανεμογεννήτριες που θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου. Ξέμεινε από προσωπικό η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας και εξαντλεί τους υπαλλήλους της σε πολλαπλά καθήκοντα… Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώροι αγώνα της Καρδίτσας κυκλώνονται από αστυνομικές δυνάμεις, που προσάγουν αγωνιστές της πόλης σαν να ευθύνονται για το “Noor 1”…

Δε θα επικαλεστούμε καμία δημοκρατία γιατί πολύ απλά αυτή έχει προσαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια στα συμφέροντα των μεγάλων και λίγων. Δε θα προσπαθήσουμε να εκλογικεύσουμε τους μηχανισμούς καταστολής γιατί πλέον ο «κοινωνικός» τους ρόλος είναι πιο καθαρός από πότε. Γιατί πλέον όλοι μπορούν να καταλάβουν πως δρουν και υπάρχουν ως στρατός ιδιωτικών συμφερόντων και των πολιτικών τους πατρόνων. Εμείς θα μιλήσουμε για τη δημοκρατία των καταπιεσμένων. Αυτή δεν μπορεί να φιμωθεί και να κατασταλεί σε κανένα χρόνο και σε κανέναν τόπο. Γιατί όσο υπάρχει αδικία, καταπίεση και εκμετάλλευση θα υπάρχουν και οι δυνάμεις της κοινωνικής εξέγερσης που θα υπονομεύουν ως ο τυφλοπόντικας της ιστορίας τα κάστρα, τα παλάτια και τις φυλακές της ολιγαρχίας. Όσο πιο πολύ επενδύουν στις μεθόδους καταστολής τόσο περισσότερο απομακρύνονται από τις ανάγκες και τους πόθους της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τόσο βάζουν φωτιά στο καζάνι.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία καταγγέλλει ανοιχτά τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις των αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλία. Καμία τους ενέργεια δε θα χαθεί στα σκοτεινά σοκάκια που θέλουν να την κρύψουν. Κανένας αγωνιστής δε θα μείνει μόνος του στα δίχτυα της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων. Καλούμε όλους τους φορείς του μαζικού κινήματος καθώς και συγκεκριμένα τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου να καταγγείλουν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις. Η σιωπή είναι συγκάλυψη και συνενοχή. Ο λαός και το κίνημά του θα κατακτήσουν τη δημοκρατία του αγώνα στις πόλεις και τους δρόμους τους, στους χώρους της δουλειάς και στα πανεπιστήμια για να επιβάλλουν τελικά τη δημοκρατία των πολλών ενάντια στην τυραννία της ολιγαρχίας.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *