04 Μαΐου 2020

Κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης σε μαζική συμμετοχή τη Δευτέρα 4 Μάη στις συγκεντρώσεις για την απόσυρση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου: Βόλος Παραλία (Παπαστράτου) – 6μ.μ. Καρδίτσα: Κεντρική Πλατεία – 7 μ.μ. Τρίκαλα : Πλατεία Ρήγα Φεραίου- 7 μ.μ.΄Έγκλημα το κατάπτυστο νομοσχέδιο για το περιβάλλον

Το αντιπεριβαλλοντικό τερατούργημα περί εκσυγχρονισμού της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που επιδιώκει να ψηφίσει στη βουλή η κυβέρνηση , με διαδικασίες εξπρές εν μέσω πανδημίας, και με 63 άρθρα περισσότερα από αυτά που είχαν δοθεί στη διαβούλευση, πρέπει
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ –ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Το νέο νομοσχέδιο έρχεται να εντείνει την εμπορευματοποίηση των δασών και της γης, διευκολύνει την ανεξέλεγκτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, ξένων και ντόπιων.
Ούτε άκουσαν ούτε έμαθαν κάτι από τους ειδικούς επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, που κατά τα άλλα “θαυμάζουν”. Έρευνες, ήδη από το 2008, αποδεικνύουν ότι όλο και περισσότερο ασθένειες, όπως ο covid–19, συνδέονται με τις περιβαλλοντικές αλλαγές και την οικονομική εκμετάλλευση της φύσης από τις πολυεθνικές εταιρείες.
Η κυβέρνηση επιδιώκει σε συνέχεια των προηγούμενων , κατάργηση των περιοχών Natura, ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων, διευκολύνσεις στην δανειοδότηση έργων βιομηχανικών ΑΠΕ, «τακτοποίηση» έναντι τιμήματος των κατοικιών εντός δασών και δασικών εκτάσεων και την εισαγωγή «ιδιωτών αξιολογητών» .
Ακυρώνει το σχεδιασμό και στη χωροταξία και στη διαχείριση απορριμμάτων, μετατρέποντας όλες τις περιαστικές περιοχές σε απέραντες χωματερές, προετοιμάζει το έδαφος για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Αφαιρεί το δικαίωμα άρνησης από τα τοπικά συμβούλια για βαριά επικίνδυνες και ρυπογόνες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων στις δημόσιες περιοχές ιδιοκτησίας τους, επιτρέπει το κυνήγι και την αλιεία στα καταφύγια άγριας ζωής.
Προχωρά σε μπαράζ ρυθμίσεων χωροταξικού και πολεοδομικού χαρακτήρα. Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις που αλλάζουν το χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Με την κατάργηση του περιορισμού των 100 κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα, μετατρέπει το ιστορικό κέντρο σε απέραντο ξενοδοχείο.
Ιδιωτικοποιεί τη διαχείριση και την προστασία του περιβάλλοντος δίνοντας αρμοδιότητες που είχαν κρατικές υπηρεσίες σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί έναν ακόμα οργανικό κρίκο της προσαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης ,η κυβέρνηση της ΝΔ, υπηρετώντας την πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίουπου εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κόβει σήμερα την κλωστή που χωρίζει το λαό από την καταστροφή.
Και όλα αυτά παρά την καθολική αντίδραση εκατοντάδων περιβαλλοντικών κινημάτων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων, επιστημονικών φορέων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου τονίζοντας τις ανεπανόρθωτες βλάβες που θα επιφέρει στο φυσικό πλούτο και τη βιοποικιλότητα στη χώρα.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή καλεί σε μαζική συμμετοχή τη Δευτέρα 4 Μάη στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την απόσυρση του νόμου σε:

Βόλο: Παραλία (Παπαστράτου) – 6μ.μ.
Καρδίτσα: Κεντρική Πλατεία – 7 μ.μ.
Τρίκαλα : Πλατεία Ρήγα Φεραίου- 7 μ.μ.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που καταστρέφει το περιβάλλον και όλοι οι προηγούμενοι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι.

Να διαλυθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Όχι στους νόμους του fast track. Μέτρα για την προστασία της δημόσιας – δημοτικής περιουσίας από τα ιδιωτικά συμφέροντα, τους καταπατητές, τους εργολάβους

Αύξηση των δαπανών για υποδομές και νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους. Δημιουργία χώρων πρασίνου στις πόλεις. 

Καμία πώληση σε εταιρείες και εκμετάλλευση δημόσιου χώρου από το κεφάλαιο.  Όχι στα ΣΔΙΤ – όχι στα προγράμματα της ΕΕ (JESSICA) μέσω των οποίων προωθούνται έργα, όχι για τις κοινωνικές ανάγκες αλλά για να ενισχυθεί το κατασκευαστικό και τραπεζικό κεφάλαιο.

 Μέτρα για την προστασία των δασών και των παραλιών. Διαφύλαξη τους από κάθε είδους οικοδομικές δραστηριότητες (από κράτος, ιδιώτες, δήμους, εκκλησία). Φροντίδα για την διατήρηση όσων δασών, αλσών, χώρων πρασίνου έχουν απομείνει στον αστικό και περιαστικό ιστό των πόλεων.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *