10 Μαΐου 2019

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Μαγνησία και στις Σποράδες

Δελτίο τύπου για την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Αριστερής Παρέμβασης στις Εκλογικές Περιφέρειες Μαγνησίας και Σποράδων


Μετά από 10 περίπου χρόνια αγωνιστικής παρουσίας εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αριστερή Παρέμβαση συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανάδειξή των κοινωνικών αναγκών, για τη χάραξη ενός άλλου δρόμου πέρα από τα ασφυκτικά δεσμά του καπιταλισμού και της ΕΕ, αψηφώντας τους συσχετισμούς και τους μονόδρομους σε όλους τους καιρούς, σε όλους τους τόπους και στη Θεσσαλία.
Η Αριστερή Παρέμβαση είναι ένα σχήμα που αποτελείται από άνεργους, επισφαλώς εργαζόμενους, μερικώς απασχολούμενους, μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, φοιτητές, νεολαίους και συνδικαλιστές, όλοι αγωνιστές και αγωνίστριες της αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής Αριστεράς. Αποτελείται από ανθρώπους της πραγματικής ζωής, της καθημερινής πάλης και του αγώνα και όχι επαγγελματίες της πολιτικής που κοιτούν από μακριά τα προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, συμμετείχαμε στα κοινωνικά μέτωπα και τους αγώνες του λαού όλης της Περιφέρειας και επιδιώξαμε να γίνουμε η πραγματική φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αυτά τα χρόνια δώσαμε αγώνες μαζί με το λαό της Θεσσαλίας για:
  • την υπεράσπισή του δικαιώματος όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία με συνθήκες που να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες, με την καταγγελία των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας του ΕΣΠΑ, με την πάλη πλάι – πλάι με τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, με την πάλη ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων από την εργοδοσία (ΙΜΑΝΤΑΣ, Coca Cola κτλ.), με την υπεράσπιση όλων των εργαζομένων που έβαζε η εργοδοσία στο στόχαστρο (βλ. διωκόμενοι Νοσοκομείο Τρικάλων).
  • την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών με την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των εταιριών των σιδηροδρόμων, την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του νερού (ΔΕΥΑΜΒ, οδηγίες ΕΕ για «κόστος πόρου» κτλ.), την πάλη ενάντια στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, την πάλη ενάντια στα αρπακτικά – καταπατητές του κεφαλαίου στο Ελάφι Τρικάλων, την υπονόμευση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της θάλασσας μέσω των καταδυτικών πάρκων στον Παγασητικό.
  • τη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία και υγεία για όλους, με παρεμβάσεις για τη φοιτητική μέριμνα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή και στήριξη των μεγάλων αγώνων των δασκάλων, των καθηγητών, των μαθητών και των φοιτητών, με τις παρεμβάσεις για τους παιδικούς σταθμούς, με την καταγγελία της επιχειρηματικοποίησης της εκπαίδευσης και το άνοιγμα της πόρτας στην ιδιωτική υγεία (μετατροπή της Λάρισας σε περιφερειακό κέντρο ιδιωτικής υγείας κ.α.).
  • την προστασία του περιβάλλοντος, με τη διαρκή και πολύμορφη πάλη ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τα εργοστάσια καύσης βιομάζας, την πάλη ενάντια στις ανεμογεννήτριες σε Άγραφα, Πήλιο, Κίσσαβο, τη μάχη ενάντια στις φαραωνικές τουριστικές επενδύσεις (βλ. Αλατά Μαγνησίας), την εναντίωση στη ληστρική διαχείριση των υδάτινων πόρων υπέρ του κεφαλαίου (εκτροπή Αχελώου).
  • την κατάργηση των ληστρικών διοδίων, με δυναμική συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις.
  • την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εντολές αποκοπών παροχής ρεύματος.
  • την υποστήριξη της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στο ξεκλήρισμα από τις πολιτικές Ε.Ε./κυβέρνησης.
  • την υπεράσπιση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων των προσφύγων, των μεταναστών και όλων των ευάλωτων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων.
  • την ήττα του ρατσισμού και του φασισμού, ενωτικά μέσα από τα κινήματα.
  • τη δημιουργία ενός αντιπολεμικού κινήματος που θα μπλοκάρει τη μηχανή του πολέμου, θα βάλει φρένο στους εθνικισμούς και θα παλέψει για την ειρήνη και τη φιλία των λαών στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων, ενάντια στις αστικές τάξεις και τους πολυεθνικούς τους συνδέσμους, με την ανάληψη αντιπολεμικών πρωτοβουλιών, τη διοργάνωση διαδηλώσεων (Στεφανοβίκειο).
Αγωνιζόμαστε για μια άλλη μορφή οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών σε αντιπαράθεση με τον αντιδημοκρατικό Κλεισθένη της επιχειρηματικότητας. Μια «Λαϊκή Αυτοδιοίκηση» που δε θα είναι προσπάθεια φιλολαϊκής διαχείρισης του υφιστάμενου πλαισίου, αλλά δρόμος άμεσης ρήξης με αυτό προκειμένου να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων. Μια «Λαϊκή Αυτοδιοίκηση» που δε θα μετατρέπει τους πολίτες σε προϊόντα διαμεσολάβησης, αλλά σε ενεργά υποκείμενα, που μέσα από τη συλλογική οργάνωση και τα όργανα αυτής, θα χτίζουν την κοινωνία που έχουμε ανάγκη.
Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να διασφαλίζει τα δικαιώματά της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές των Μνημονίων, της Κυβέρνησης, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η πραγματική βελτίωση της ζωής μας μπορεί να γίνει μόνο έξω από την ΕΕ, με τη διαγραφή του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέος, με την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο, για να επανακτήσουμε τα κλεμμένα εισοδήματα και δικαιώματα, για να έχουμε πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια για όλους, μόνιμη-σταθερή-πλήρη ασφαλισμένη εργασία.
Επιδιώκουμε η συμμετοχή και η ενίσχυση της παρουσίας μας στο περιφερειακό συμβούλιο να συμβάλλουν στην ισχυροποίηση του μαζικού κινήματος και στην οργάνωση των αγώνων. Για να υπερασπίζουμε και να προβάλλουμε τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και διεκδικήσεις, αλλά και να επιβάλουμε κατακτήσεις. Για να επιβληθούν κατακτήσεις εδώ και τώρα κι όχι σε ένα απροσδιόριστο μέλλον. Υπερασπιζόμαστε τόσο τη δυνατότητα των κινημάτων να καθορίζουν τα ίδια τη συζήτηση όσο και να παρεμβαίνουν ενάντια στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων, και να διεκδικούν με όρους μαζικού πολιτικού εκβιασμού και όχι άνευρης θεσμικής διεκδίκησης.
Δεν περιμένουμε καμία κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τα αιτήματά μας. Δεν είμαστε και δεν παριστάνουμε τους “σωτήρες”. Πολλά δεινά φορτώθηκαν εξάλλου τα τελευταία χρόνια στις πλάτες μας από “σωτήρες” όλων των αποχρώσεων. Εμείς οι ίδιοι θα φτιάξουμε τις ζωές μας! Με την αριστερά της ανατροπής κι όχι της διαχείρισης. Για μια κοινωνία που ο καθένας θα δίνει ανάλογα με τις δυνατότητές του και θα παίρνει ανάλογα με τις ανάγκες του. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Για τη θεμελίωση νέων κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Στις εκλογές του Μαΐου του 2019, η Αριστερή Παρέμβαση συμμετέχει με επικεφαλής το μισθωτό γεωπόνο Ντούρο Στάθη, ο οποίος διατέλεσε και περιφερειακός σύμβουλος το προηγούμενο διάστημα.
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αριστερής Παρέμβασης για τις Εκλογικές Περιφέρειες Μαγνησίας και Σποράδων είναι:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ευαγγελάκος Βαγγέλης μαθηματικός, Ιδιωτικός Υπάλληλος, μέλος Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).
Κατσιαμπόυρα Σούλα συνταξιούχος καθηγήτρια, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εκπαίδευση, μέλος του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, μέλος της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου.
Κοτινόπουλος Αργύρης αδιόριστος εκπαιδευτικός, μελισσοκόμος, μεταπτυχιακός φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Λάσκου Ελένη μαία, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου, πρώην εργαζόμενη στο κέντρο υγείας Αργαλαστής.
Μολόχας Στέφανος αρχιτέκτονας, ξυλουργός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Νίτης Νίκος οικοδόμος, μέλος του συνδικάτου οικοδόμων Μαγνησίας.
Οικονόμου Αριστείδης εργαζόμενος ΟΣΕ, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων.
Παπαευσταθίου Νίκος μηχανικός, εργαζόμενος στη βιομηχανία, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Παπαθανασίου Αργύρης δάσκαλος, πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, μέλος των «Παρεμβάσεων» ΔΕ.
Παπαπαναγιώτου Μαρία αυτοδίδακτη ζωγράφος, μερικώς απασχολούμενη στον επισιτισμό, επισφαλώς εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου.
Σεβαστίδου Όλγα κοινωνική Ανθρωπολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Προφορική Ιστορία, επισφαλώς εργαζόμενη ερευνητικό προσωπικό - εκπαιδεύτρια ενηλίκων, ιδρυτικό μέλος της συλλογικότητας Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου.
Τύμπας Στέφανος ελεύθερος επαγγελματίας, προπονητής καλαθοσφαίρισης.
Χαροντάκης Δημήτρης δημοσιογράφος, μέλος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ.
Χατζηγιάννης Γιάννης οικονομολόγος, εργαζόμενος στο ΙΚΑ Βόλου, μέλος της Λαϊκής συνέλευσης γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου.
Χατζινικολάου Μαρία φιλόλογος.
Χήρα Κωνσταντίνα φοιτήτρια, του παιδαγωγικού τμήματος ειδικής αγωγής του Παν. Θεσσαλίας, μέλος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος και της ΕΑΑΚ, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ.
Χρυσοχού Πωλίνα διδάκτορας, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Anglia Ruskin University, UK και στο Institute for Education Policy Studies, UK.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
Σαριπανίδου Αντιγόνη αρχιτέκτονας μηχανικός, εργαζόμενη στη βιομηχανία, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ).
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *