14 Ιανουαρίου 2019

Η Αριστερή Παρέμβαση στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών αναπληρωτών και μόνιμων ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου,


Δελτίο τύπου
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ



Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών αναπληρωτών και μόνιμων και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, για το δικαίωμα στη δουλειά, σε δωρεάν παιδεία, για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Καταδικάζουμε την -με ευθύνη της κυβέρνησης- αστυνομική βία και τη ρίψη χημικών από τους μηχανισμούς καταστολής, ενάντια στη μαζική και μαχητική πορεία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11/1/209. Επίθεση που προκάλεσε τραυματισμούς διαδηλωτών από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Το όργιο καταστολής συνεχίστηκε και στην μεγάλη πανεκπαιδευτική διαδήλωση στις 14/01 στην Αθήνα, στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά δασκάλα από απευθείας βολή κανίστρου δακρυγόνου στην πλάτη της. Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν πως η αστυνομική καταστολή δεν αποτελεί “αστυνομικό παραστράτημα” αλλά άμεση κυβερνητική κατεύθυνση.
Το σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και των μόνιμων διορισμών νομιμοποιεί την κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Εμπεδώνει το «δια βίου» κυνήγι προσόντων για μία θέση -στην πραγματικότητα- 9μηνης ελαστικής εργασίας. Γενικεύει την προσωρινή, φτηνή εργασία. Καθιερώνει τη ζούγκλα του ανταγωνισμού, του ατομικού φακέλου, της ατομικής αξιολόγησης. Περιφρονεί τα χρόνια εργασίας και περιπλάνησης των 32.000 σημερινών αναπληρωτών, αφού υποβαθμίζει την προϋπηρεσία τους μοριοδοτώντας την με κάτω από το 50% της συνολικής μοριοδότησης με ανώτερο τους 120 μήνες όσα χρόνια και να έτρεχαν σε δυσπόσιτα! Μεθοδεύει, μέσω της απαξίωσης των πτυχίων, να μετράνε πλέον για μια δουλειά εκπαιδευτικού στα σχολεία μας τα επί πληρωμή μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια κ.ο.κ.. Ένας ταξικός σχεδιασμός που συγκαλύπτει την ανεργία, απομακρύνει ηλικιακά το διορισμό και πετά απέξω όσους δεν μπορούν να πληρώνουν.
Αυτό επιτάσσουν τα μνημόνια και οι ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα συμφέροντα των εργοδοτών. Αυτό σχεδίασαν τα συστημικά κόμματα και οι υπουργοί τους και το προωθεί ι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το νομοσχέδιο εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς του συστήματος για την εργασία και την παιδεία. Αντικατάσταση της μόνιμης εργασίας με την φτηνή, ανασφαλή απασχόληση. στρατηγική του άγριου καπιταλισμού. Αμφισβήτηση του δικαιώματος σε δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς. Κατάρτιση των μαθητών για τις ανάγκες των επιχειρήσεων ως υπάκουο φτηνό, υπάκουο εργατικό δυναμικό. Συγκρότηση της νέας βάρδιας των εργαζόμενων ως κινούμενη άμμο μεταξύ ανεργίας και απασχολησιμότητας φτηνής ευέλικτης, χωρίς δικαιώματα και προσδοκίες.
Ο λαός της Θεσσαλίας ως γονείς, εργαζόμενοι, άνεργοι απαιτεί και παλεύει για:
  • Μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα. Μαζικούς διορισμούς τώρα.
  • Παλεύουμε για ενιαίο δημόσιο, δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ενιαία και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
  • Λέμε όχι στην εισχώρηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στα σχολεία. Κατάργηση των διδάκτρων και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο.


Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή
14/01/2019

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *