24 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για την απεργοσπαστική επιστολή του προέδρου του ΕΛΓΑ στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησηςΖΗΤΟΥΝΤΑΙ  ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Παλιές «καλές» απεργοσπαστικές τακτικές φαίνεται να επιλέγει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ για τα αδιέξοδα που δημιουργεί σε εργαζόμενους και αγρότες η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων. Την περίοδο λοιπόν, που οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του νέου νόμου 4336, ο οποίος ορίζει πως από τον Αύγουστο οι εκτιμητές γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν παίρνουν οδοιπορικά (10λεπτα/χιλιομετρο) για τη μετακίνηση τους σε πληγέντες περιοχές (όπως γινόταν μέχρι σήμερα), αποστέλλει επιστολή στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και στην ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) όπου ουσιαστικά ζητάει τη συνδρομή υπαλλήλων των δήμων και των περιφερειών για να αντικαταστήσουν τους εκτιμητές που απέχουν από τα καθήκοντα τους και ουσιαστικά να  ακυρωθεί η απεργία τους.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ Φ Κουρεμπές, με τον τρόπο αυτό  χρησιμοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών, οι οποίοι έχουν πάθει από τα καιρικά φαινόμενα της τελευταίας περιόδου τεράστιες ζημιές και ταυτόχρονα βλέπουν τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ να αυξάνονται διαρκώς, για να πετύχει τον στόχο του, για να σπάσει την απεργία των εργαζόμενων του ΕΛΓΑ, να δημιουργήσει έναν τεχνητό εμφύλιο μεταξύ εργαζομένων και αγροτών και σε αυτό το έδαφος να βγάλει για μια ακόμη φορά λάδι της εξωφρενικές συμφωνίες που έχει υπογράφει η κυβέρνησή του με ΕΕ και ΔΝΤ. Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον του για τους αγρότες και την οικονομικής τους επιβίωση είναι και υποκριτικό και χυδαίο, καθώς ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ «ξεχνάει» να αναφέρει μερικά πράγματα για τους αγρότες, για τους οποίους τώρα νοιάζεται.  Αφού λοιπόν αυτός τα ξεχνάει , δημόσια του θυμίζουμε εμείς:

Ø     Ξεχνάει να πει ότι πέρυσι δεν τους πλήρωσε κατ΄ απαίτηση της  Τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ (δική του ανακοίνωση) ενώ τα χρήματα υπήρχαν (01/09/15)  
Ø     Ξεχνάει να πει ότι δεν εντάσσει πλήθος ζημιών στην κατηγορία των δικαιούχων, γιατί η ΕΕ ενημερώνει ότι ξεπεράσανε το πλαφόν αποζημιώσεων . Ας μας ενημερώσει τότε γιατί πληρώνουν οι αγρότες και μάλιστα αδρά για την ασφάλιση του κεφαλαίου τους και της παραγωγής τους , αφού δεν επιτρέπει την αποζημίωση η ΕΕ;
Ø     Ξεχνάει να πει ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε πορεία απαξίωσης, για να πουληθεί τελικά ολόκληρος ή τμήμα του , στο ιδιωτικό κεφάλαιο (πλήθος τα δημοσιεύματα από ιδιωτικές εταιρίες).
Ø     Ξεχνάει να πει ότι έχει απλήρωτους τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ (εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) σχεδόν ένα χρόνο. Θέλει να πιστέψει κάποιος ότι θα πληρώσει και τους απεργοσπάστες;
Ø     Ξεχνάει να πει ότι φέτος η κυβέρνησή του, αύξησε στα ύψη στους αγρότες, την φορολογία, την ασφάλεια και συνολικά το κόστος παραγωγής . Μόνο τον αέρα που αναπνέουν δεν έχει πειράξει .

Η διοίκηση του Οργανισμού προσπαθεί σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , να διαλύσει την δημόσια ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Εντάσσεται και αυτό στην προσπάθεια του κεφαλαίου ντόπιου και ευρωπαϊκού , σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις επιλογές της δολοφονικής ΕΕ, να πάρει στα χέρια του, όλο τον παραγόμενο πλούτο των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Καλούμε τους δήμους και τις περιφέρειες να γυρίσουν ως απαράδεκτη και κατάπτυστη, την επιστολή του διοικητή  του ΕΛΓΑ. Η μοναδική λύση που μπορεί να υπηρετήσει και τις ανάγκες των αγροτών αλλά και εκείνες των εργαζομένων είναι η διενέργεια άμεσων μαζικών προσλήψεων στον ΕΛΓΑ και σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς που αφορούν την αγροτική παραγωγή, με ταυτόχρονη αύξηση των απολαβών. Εκεί ακριβώς έχετε σε σύγκρουση η ανάγκη ενός ολόκληρου λαού που θέλει να ζήσει με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της ΕΕ και των πολυεθνικών ομίλων που εκπροσωπεί
Απέναντι σε αυτή την επιλογή του κεφαλαίου, η επιβίωσης των λαϊκών στρωμάτων και της μικρομεσαίας αγροτιάς ,περνάει μέσα από την έξοδο από Ευρώ και ΕΕ , τη μονομερής διαγραφή του χρέους, τη διαγραφή των χρεών των μικρομεσαίων αγροτών στις τράπεζες, την προώθηση ενός μοντέλου παραγωγής με βάση του τη συνεταιριστική και κοινή διαχείριση της γης, των αγροτικών μηχανημάτων και εφοδίων  ως το μόνο ανάχωμα στην προέλαση των πολυεθνικών ομίλων αλλά και τη μόνη προοπτική για τη διασφάλιση μιας αξιοβίωτης ζωής.
Καλούμε τους αγρότες να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων. Να απαιτήσουν από την διοίκηση του ΕΛΓΑ την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων τους , ώστε άμεσα να αρχίσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών. Ο εχθρός εξάλλου είναι κοινός και βρίσκεται στα υπουργικά γραφεία, στα διευθυντήρια των Βρυξελλών και στα άδυτα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι στους ανθρώπους του μόχθου που παλεύουν για το ψωμί τους.

Παλεύουμε για δημόσιο ΕΛΓΑ
Καμμία συμμετοχή στην ασφάλιση για τους μικρούς και φτωχούς αγρότες. Την ασφαλιστική κάλυψη να την αναλάβει το κράτος.
Άμεσες αποζημιώσεις σε περιπτώσεις ζημιών.
Πλήρη δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους.

                                                                       
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *