29 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου για τη δωρεά του κτιρίου του δημοτικού ωδείου Παλαμά στην αστυνομία


Δελτίο τύπου
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ: H αρχή του τέλους των κοινωνικών δομών,
του τέλους του πολιτισμού;

Σύμφωνα με πρωτοφανή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος παραχωρεί δωρεάν το κτίριο του Δημοτικού Ωδείου για να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα!(https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%A9%CE%A37%CE%9D%CE%A9%CE%9E%C…)
Το επίσημο σκεπτικό του; Το κράτος έχει ανάγκες. Και ο Δήμος Παλαμά, ο οποίος τελευταία δανείστηκε 3.000.000 ευρώ για να καλύψει παλιά και νέα χρέη κακοδιαχείρισης, εις βάρος βέβαια των δημοτών του που θα δουν τα τέλη να ανεβαίνουν κατακόρυφα, αποφάσισε να συνδράμει το κράτος, παραχωρώντας το κτίριο και ακυρώνοντας μία από τις ελάχιστες παροχές προς τους δημότες του: τα δωρεάν μαθήματα μουσικής και καλλιτεχνικών.
Σε μια περίοδο που τα φτωχά εργαζόμενα στρώματα και οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν την όλο και σκληρότερη μνημονιακή πολιτική, ο Δήμος, ταυτιζόμενος με την κρατική πολιτική, αντί να προσφέρει βοήθεια δημιουργώντας και υποστηρίζοντας κοινωνικές δομές, καταργεί και τις ελάχιστες που έτσι κι αλλιώς υπολειτουργούσαν. Αντί να τις ενδυναμώσει, προσφέροντας στη νεολαία μια ευκαιρία γνώσης και καλλιέργειας, τις καταστρέφει. Οδηγώντας βέβαια τους γονείς στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων και σε πολλαπλάσιες δαπάνες, που είναι σίγουρο ότι θα στερήσει από τους μη έχοντες έστω και τις ελάχιστες ευκαιρίες… Η ιδιωτικοποίηση των πάντων φαίνεται να είναι η λύση που προσφέρεται στους πολίτες, με ό,τι βέβαια κοινωνικούς αποκλεισμούς αυτό σημαίνει.
Την ίδια στιγμή που ο Δήμος επιδίδεται σε λαϊκιστικά έργα επίδειξης, οι δημότες αντιμετωπίζουν μια ακόμη στέρηση, σε μια περίοδο που τα οικονομικά προβλήματά τους μεγαλώνουν κάθε μέρα.
            Ως Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας-Ανταρσία για την Ανατροπή θα αντισταθούμε στις καταστροφικές αυτές αποφάσεις. Τασσόμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση του Ωδείου και θα παλεύουμε μαζί τους για ένα καλύτερο μέλλον για τα φτωχά στρώματα, όπως το αξίζουν, χωρίς κοινωνικούς και ταξικούς αποκλεισμούς!

Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας-Ανταρσία για την Ανατροπή
29 Σεπτέμβρη 2015

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *