17 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για τη συζήτηση για τα διόδια στο περιφερειακό συμβούλιο

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Την Πέμπτη 19/02, το περιφερειακό συμβούλιο της Θεσσαλίας καλείται να επικυρώσει εκ νέου τη θέση του για την κατάργηση των διοδίων. Σε ποιό έδαφος θα γίνει όμως αυτή η συζήτηση; Θα γίνει την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι διώξεις αγωνιστών (την Τετάρτη 18/02 έχει νέα δίκη στα δικαστήρια της Λάρισας) που πάλεψαν με μαζικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων και την ακύρωση των ληστρικών συμβάσεων που χαρίζουν τους αυτοκινητόδρομους σε επιχειρηματικές κοινοπραξίες. Θα γίνει μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, ψηφίσματα και συζητήσεις εντός του περιφερειακού συμβουλίου που κατέληξαν να είναι κενό γράμμα, «εργαλείο» στην επικοινωνιακή «φαρέτρα» του περιφερειάρχη, αφού δε θίχτηκε σε καμία περίπτωση το καθεστώς των  αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης των δρόμων. Και όλα αυτά μετά από 8 χρόνια (από το 2007 που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ μετέτρεψαν τους δρόμους σε επιχειρηματικά τσιφλίκια) που ο λαός μας έχει πληρώσει τους «εθνικούς εργολάβους» με χρήμα και αίμα. Γιατί το αίμα δεκάδων συμπολιτών μας που πλήρωσαν ακριβά τις «φτηνές» διαδρομές των κακοσυντηρημένων και υπερφορτωμένων παρακαμπτήριων είναι πολύ πρόσφατο για να ξεχαστεί. Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ο λογαριασμός των διοδίων «φούσκωσε» πολύ και μαζί του και η οργή και η αγανάκτηση.
Την ίδια στιγμή, η νέα κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» φαίνεται είτε πως «ξέχασε» το καθεστώς παράδοσης του οδικού δικτύου και των δημόσιων έργων στους επιχειρηματίες, είτε πως θα το συνεχίσει, καθώς στις προ ολίγων ημερών προγραμματικές της δηλώσεις δεν έκανε καμία αναφορά. Η σιωπή γύρω από το εν λόγω θέμα ή ο συμβιβασμός και η διαπραγμάτευση με τους νταβατζήδες εργολάβους, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝΕΛ, διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για την κατάργηση των διοδίων, ισοδυναμεί με προδοσία της θέλησης και του αγώνα της μεγάλης πλειοψηφίας ενός ολόκληρου λαού.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο οποίος επέλεξε να εξαντλήσει τον θεσμικό και πολιτικό του ρόλο σε μια άνευρη και ανούσια καταγγελειολογία, ενώ είναι οργανικό κομμάτι της μέχρι προ ολίγων ημερών κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και ενεργά εμπλεκόμενος με την παραχώρηση των αυτοκινητόδρομων, ως εισηγητής στη Βουλή το 2007. Οι υποτιθέμενες παρεμβάσεις του ήταν τόσο για το θεαθήναι, που δεν κατόρθωσε (ή δε θέλησε) να αποτρέψει τη διαδικασία μηνύσεων, που επιχειρεί  να στήσει η ασφάλεια, για την κινητοποίηση του καλοκαιριού στα διόδια του Μοσχοχωρίου, στην οποία ήταν παρόν.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία καλεί όλο τον κόσμο που αγωνίστηκε για την κατάργηση των διοδίων να παρευρεθεί την Πέμπτη 19/02 στις 18:00 στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Όχι για να απαιτήσει απλά μια ακόμη απόφαση, αλλά για να επιβάλει στο τοπικό και κεντρικό κράτος τη λαϊκή βούληση. Για να θέσει ο ίδιος ο αγωνιζόμενος λαός την ατζέντα για άμεσες δεσμεύτηκες ενέργειες για τη συνολική κατάργηση των διοδίων.
  

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ


Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *