17 Οκτωβρίου 2014

1ο Ψήφισμα που κατέθεσε η Αριστερή Παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου

ΨΗΦΙΣΜΑ 1ο

Τρεις φαντάροι, ένας δεκανέας 19 χρονών, και δύο ΕΠΟΠ λοχίες, 33 και 34 ετών αντίστοιχα, σκοτώθηκαν στο πεδίο βολής Γλαφυρών στο Βόλο. Ήταν μέλη του 505 τάγματος πεζοναυτών, ενός από τα «μάχιμα» τάγματα του ελληνικού στρατού, αυτών που οι επιτελείς «προσέχουν και τιμούν» ως επίλεκτες μονάδες, ξεχωρίζοντάς τες από τις «δεύτερες», τις οποίες και λοιδορούν και μετατρέπουν σε «τάγματα δωρεάν εργασίας».

Σκοτώθηκαν σε άσκηση με πραγματικά πυρά και πυρομαχικά. Σε άσκηση ετοιμότητας ώστε να είναι έτοιμοι, όπως η 71η Α/Μ Ταξιαρχία και οι μονάδες των ΟΥΚ, να εκστρατεύσουν στο εξωτερικό, να συμμετάσχουν σε ασκήσεις κι επιχειρήσεις ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, σε επιχειρήσεις καταστολή πλήθους, όπως στη φρούρηση του Πενταγώνου και των στρατιωτικών παρελάσεων, απέναντι στον εσωτερικό εχθρό: άνεργους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Οι φαντάροι είχαν σημειώσει την κακή συντήρηση και τις κακοφτιαγμένες πατέντες του υλικού που θα χρησιμοποιούσαν. Και αγνοήθηκαν επιδεικτικά. Ο 19χρονος στρατιώτης απολυόταν σε λίγες μέρες και δεν του δίνατε τις άδειες που δικαιούταν. Αλλά απ ότι φαίνεται, πριν από τη ζωή και την ασφάλειά τον φαντάρων και των στελεχών βρίσκεται το αξιόμαχο και η άμυνα-ασφάλεια του κράτους και του στρατού…
Η κυβέρνηση, τα τοπικά της δεκανίκια και η ηγεσία του στρατού είναι εξασκημένοι και εκπαιδευμένοι στην αθλιότητα της προσβολής των νεκρών. Η αποποίηση οποιασδήποτε ευθύνης σκοτώνει δύο φορές κάθε παιδί που έστειλαν στον τάφο, προσβάλλοντας την μνήμη τους και φορτώνοντάς τους τις ηθικές και ποινικές τους ευθύνες.

Ένα χρόνο πριν, άλλος ένας 20χρονος φαντάρος είχε σκοτωθεί από ανατροπή ενός ακόμη τεθωρακισμένου στο Διδυμότειχο. Μέσα σε αυτό το χρόνο, επιβεβαιώθηκε ακόμα πιο σκληρά η μακρά παράδοση του στρατού να αφήνει πίσω του, στις ασκήσεις προκεχωρημένης εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ) με πραγματικά πυρά και συνθήκες πολέμου, σακατεμένους φαντάρους με σπασμένα πόδια και χέρια, τραυματισμούς, ψυχολογικά προβλήματα. Μέσα σε αυτό το χρόνο, μετράμε  αυτοκτονίες φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών.

Οι τρεις φαντάροι σκοτώθηκαν γιατί η κυβερνητική και στρατιωτική συμμορία, την ίδια ώρα που κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις σε ασκήσεις εκατομμυρίων ευρώ τύπου «Παρμενίων», «Καταιγίς» για την «Ελλάδα της ισχύος και του κύρους», έχει δημιουργήσει άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες στα στρατόπεδα με διαρκείς περικοπές σε κάθε τι που αφορά την ζωή και επιβίωσή των στρατευμένων.

Οι τρεις φαντάροι σκοτώθηκαν γιατί η ένταξη στο ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό σημαίνει έξοδα 16 δις ευρώ σε μια τριετία και 2 δις αγορές όπλων, όταν στα στρατόπεδα καλούν τη νεολαία να επιβιώσει κάτω από απάνθρωπες συνθήκες υγιεινής και διατροφής, την ίδια στιγμή που παραχωρούν τη σίτιση σε ιδιώτες.

Οι τρεις φαντάροι σκοτώθηκαν -κυρίως- γιατί ο στρατός αυτό απαιτεί: Τη μετατροπή της νεολαίας σε αναλώσιμους και άβουλους πραιτωριανούς σε αποστολές μέσα κι έξω από τα σύνορα. Να κυνηγάει με πραγματικά πυρά μετανάστες και διαδηλωτές, να φυλάει τα πλοία εφοπλιστών και τις επενδύσεις βιομηχάνων, να συμμετέχει σε αποστολές στο Κόσσοβο, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική.

Οι τρεις φαντάροι και ο μακρύς κατάλογος των δολοφονημένων, σε αυτοκτονίες, ατυχήματα και «προβλεπόμενες απώλειες», του ελληνικού στρατού δεν αποτελούν παράπλευρα ατυχήματα. Είναι ο πυρήνας κάθε επιλογής του: Εχθρός η κοινωνία, αναλώσιμοι όλοι  εμείς. Είναι το ενιαίο δόγμα που διατρέχει όλη την κοινωνία δολοφονώντας καθημερινά το μέλλον, την ελπίδα, κάθε έκφανση της ζωής

Τα θερμά μας συλλυπητήρια, θα ήταν «κούφια λόγια» αν ως θεσμικό και πολιτικό όργανο δεν παίρναμε θέση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ευθύνες και να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι του τραγικού γεγονότος. Για αυτό ως περιφερειακό συμβούλιο απαιτούμε:

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ
Α ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΔΕ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΔΕ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΡΥΦΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *