09 Μαΐου 2014

Περιοδεία της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία σε ΟΣΕ και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας



Δελτίο τύπου
Περιοδεία της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή στον ΟΣΕ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κλιμάκιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ντούρο Στάθη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Σκούφογλου Μάνο, επισκέφτηκε, την Πέμπτη 08/05 τον ΟΣΕ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, βρέθηκε το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και η υποβάθμιση του Θεσσαλικού Σιδηρόδρομου, ενός από τα πιο οικονομικά, οικολογικά και λαϊκά μέσα μεταφοράς. Μία υποβάθμιση, που στόχο της έχει το ξεπούλημα όλων των δημόσιων υποδομών και την υποταγή τους στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Σε αυτή τη διαδικασία, η εργαζόμενη πλειοψηφία, δεν πρέπει να παίξει το ρόλο του θλιβερού κομπάρσου, αναμένοντας πότε το ΤΑΙΠΕΔ θα τελειώσει με το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου, αλλά να γίνει πρωταγωνιστής σε ένα κίνημα ανατροπής της χούντας κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
Χαρακτήρα ανατροπής πρέπει να πάρει και η αναμέτρηση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο οποίο καραδοκούν οι διαθεσιμότητες – απολύσεις, αλλά και η αξιολόγηση που θα εισάγει με τον πιο επίσημο τρόπο τον κανιβαλικό ανταγωνισμό προκειμένου να συντριβούν τόσο μια σειρά κομβικών κοινωνικών υπηρεσιών, όσο πολύ περισσότερο τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Είναι πλέον ξεκάθαρο εξάλλου, πως το μοντέλο της ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω τον προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που έλαβε σάρκα και οστά κυρίως στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική διοίκηση και τις υπηρεσίες της, αποτελεί το «μέλλον» που οραματίζεται η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα τοπικά στηρίγματά τους για την «εργασία». Μια «εργασία» δηλαδή που δε θα έχει εργαζόμενους, αλλά «ωφελούμενους», με επίδομα συντήρησης, αντί για μισθό.
Η κυρίαρχη πολιτική το λέει καθαρά. Αυτοί θα πουλάνε και εμείς θα ζητιανεύουμε. Εμείς όμως, ούτε χρωστάμε, ούτε πουλάμε, ούτε πληρώνουμε. Δε χρωστάμε σε κανέναν τοκογλύφο, τραπεζίτη και βιομήχανο. Δεν πουλάμε τον ιδρώτα μας και τη λαϊκή περιουσία για να σωθούν οι τράπεζες και τα κέρδη τους. Δε θα πληρώσουμε ούτε τα χρέη τους, αλλά ούτε την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν και τη φορτώνουν στη δική μας πλάτη.


Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *