23 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση των νέων της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία

Η γενιά μας παίρνει θέση μάχης 

     Απέναντι στις πολιτικές τους,
     πύργος ατίθασος υψώνονται οι ανάγκες μας


Εμείς δεν είμαστε ουδέτεροι, δεν είμαστε "όλης της Θεσσαλίας".
Είμαστε με όσους έχασαν τη δουλειά τους, με τη νεολαία που δεν μπορεί να σταυρώσει μεροκάματο, με όσους απειλούνται με κατάσχεση, με όσους φαλίρισαν και τους κυνηγούν τα χρέη, με όσους είναι ή απειλούνται με διαθεσιμότητα. Με όσους είδαν τους μισθούς τους και τις συντάξεις τους πετσοκομμένες. Με τους εμποροϋπαλλήλους και όχι με τα πολυκαταστήματα. Με τους αγρότες και όχι με τους μεσάζοντες και τις πολυεθνικές. Με τους εργάτες και όχι με τους εργολάβους.
Για εμάς η ελπίδα είναι όσοι σήμερα δεν έχουνε καμιά ελπίδα.
Είμαστε με όλους τους αγωνιζόμενους, με όλους τους ανυπόταχτους. Με τους απεργούς καθηγητές που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο, με τους απεργούς διοικητικούς στα Πανεπιστήμια, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται για δημόσια υγεία, με τις απολυμένες καθαρίστριες, με τους 5μηνους και τους voucherάδες που παλεύουν για σταθερή εργασία με δικαιώματα, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ, με τα μπλόκα των αγροτών.
Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής.
Δε μας προτιμούν τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δε μας χαρτζιλικώνουν εφοπλιστές και βιομήχανοι. Δε βρίσκουμε υποψήφιους από την πολιτική ανακύκλωση. Είμαστε άνθρωποι του μόχθου, του μεροκάματου (όσοι ακόμη έχουμε). Έχουμε το πιο νεανικό ψηφοδέλτιο και ο αγώνας είναι η ελπίδα μας.
Είμαστε κατά των Μνημονίων και υπέρ της διαγραφής του χρέους. Δε θέλουμε συνεννόηση με την ΕΕ που μας επιβάλλει μνημόνια και εξαθλίωση, θέλουμε έξοδο από το ΕΥΡΩ και την ΕΕ. Είμαστε με την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό - λαϊκό έλεγχο, και σχεδιασμό μιας διαφορετικής πορείας για την παραγωγή και την οικονομία. Με χτύπημα του μεγάλου κεφαλαίου. Γιατί όλα αυτά αποτελούν τη μόνη λύση για να επιβιώσει ο λαός και να έχουμε δουλειές, μισθούς, υγεία, παιδεία, δικαιώματα, δημοκρατία.
Είμαστε με μια αυθεντική λαϊκή αυτοδιοίκηση.
Δε θέλουμε τη λεηλασία της Θεσσαλίας από αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταστρέφουν τον τόπο μας για να πλουτίσουν οι ίδιοι. Η αρπαγή του κάμπου, των βουνών, των νερών, η καταπάτηση και η καταστροφή τοπίων και μνημείων, τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια μας απειλούν. Θέλουμε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, κατασκευή έργων ουσιαστικής κοινωνικής ωφέλειας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση. Θέλουμε οι αγρότες μας να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τα προϊόντα που παράγουν.
Δεν είμαστε με τον "Καλλικράτη" και το τοπικό κράτος που εφαρμόζει τις εντολές που δέχεται κατά του λαού. Είμαστε με γενικές συνελεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα, με ανακλητούς εκπροσώπους κι όχι με "λευκή επιταγή" για πέντε χρόνια.
Δεν είμαστε με την ανάθεση και τη μοιρολατρία.
Δε θέλουμε να γίνουμε μια γενιά μετανάστευσης, απογοήτευσης, κατάθλιψης. Δεν αφηνόμαστε στη «μοίρα» μας, ούτε αναθέτουμε σε «ειδικούς» τη λύση των προβλημάτων μας. Ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη είναι το «αντικαταθλιπτικό» και η δύναμη μας. Οργανωνόμαστε σε σωματεία, συλλόγους, γειτονιές, αμεσοδημοκρατικές πρωτοβουλίες. Σπάμε την ανάθεση, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. «Βάζουμε φωτιά σε ό,τι μας καίει, ό,τι μας τρώει την ψυχή».
Είμαστε με την αριστερά της ανατροπής και όχι της υποφερτής διαχείρισης.
Αγωνιζόμαστε στο σήμερα με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία που δεν θα έχει ως αρχή της το «όλοι εναντίον όλων» αλλά από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του.
Δεν είμαστε με το μαύρο.
Δεν είμαστε με τους φασίστες που τρομοκρατούν και δολοφονούν μετανάστες και αγωνιστές έχοντας πλάτη τους εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και όλο το κατεστημένο (κυβέρνηση, Μ.Μ.Ε. κ.τ.λ.). Αγωνιζόμαστε για τον σεβασμό της διαφορετικότητας, για την ισότητα, τη δικαιοσύνη, το σταμάτημα της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων από το κεφάλαιο.
Νέοι του ψηφοδελτίου
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ 
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *