18 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ




Εδώ και πάνω πέντε μήνες σύσσωμος ο λαός του Αμπελώνα, οι φορείς, όλοι μας, άντρες και γυναίκες, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά: το ΝΕΡΟ.
 Αγαθό που χρησιμοποιείται σαν εμπόρευμα όπως δείχνουν οι παράλογες αυξήσεις της τιμής του, που φέτος ξεπερνούν το 500% για τους κατοίκους του Αμπελώνα, του Αργυροπουλίου & του Βρυοτόπου, το 300% τους κατοίκους του Δαμασίου, των Δελερίων, των Δένδρων & της Ροδιάς και το 50% για τους κατοίκους του Τυρνάβου.

Σήμερα παρουσιάζουμε τις 3388 υπογραφές κατοίκων του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου που απαιτούν «Να ισχύσει και να επεκταθεί σε όλο το Δήμο Τυρνάβου το τιμολόγιο της πρώην ΔΕΥΑ Αμπελώνα, γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».
 Καθώς και τους 530 λογαριασμούς νερού που εμπιστεύτηκαν οι κάτοικοι στην Επιτροπή Αγώνα για να τους επιστρέψουμε στη Δημοτική Αρχή.
Η συλλογή των λογαριασμών και των υπογραφών αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πράξεις μαζικής ανυπακοής πανελλαδικά. Είναι ένα ουσιαστικό  δημοψήφισμα – απάντηση στην μέχρι τώρα πολιτική της Δημοτικής Αρχής.


 Ταυτόχρονα πραγματοποιούμε ένα βήμα μπροστά, καλούμε σε συντονισμό όλους τους δημότες του Δήμου, απ΄ όλους τους οικισμούς, να οργανωθούν και από κοινού να δώσουμε τον αγώνα για φτηνό & υγιεινό νερό.

Οι αυξήσεις στο νερό δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα. Οι ανάλογες αυξήσεις σε μια σειρά από Δήμους του Νομού, Αγιά, Κιλελέρ, κλπ, αναδεικνύουν ότι υπάρχει μια γενικότερη κατεύθυνση «χαρατσώματος», που μέσα από μια παράλληλη  φορολόγηση των δημοτών προσπαθούν οι δημοτικές αρχές να καλύψουν τα χρήματα που τους στερεί το κεντρικό κράτος και να τα φορτώσουν στους κατοίκους. Αποτελούν επέκταση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που προσπαθεί με αιχμή τα κάθε είδους «χαράτσια», (τέλος ακινήτων, δήθεν κοινωνικής αλληλεγγύης, επιτηδεύματος, «χαράτσι» στον ΕΛΓΑ, κλπ) να καλύψει τις ανάγκες των δανειστών.
Η σημερινή οικονομική εξαθλίωση της πλειοψηφίας των κατοίκων και του Δήμου μας στην οποία προστίθενται και οι απαράδεκτες αυξήσεις στο νερό, δεν επιτείνουν μόνο το οικονομικό μας αδιέξοδο, αλλά υπονομεύουν οικονομικά και την ίδια την ΔΕΥΑΤ και την βιωσιμότητά της. Οδηγούν σε αύξηση των ιδιωτικών γεωτρήσεων όσων έχουν χρήματα, υπονομεύουν το  πελατολόγιο της επιχείρησης, οδηγούν στην χρήση μη πιστοποιημένου ως προς την ποιότητα νερού, υπονομεύοντας την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Αντίθετα για εμάς, αυτό που απαιτείται για το σύνολο των κατοίκων είναι έργα που προστατεύουν την υγεία, π.χ. αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, συλλογικά έργα εμπλουτισμού του υδροφορέα της περιοχής, κλπ. Η πραγματοποίηση έργων όπως η αποχέτευση & ο βιολογικός καθαρισμός που προωθεί η Δημοτική Αρχή, πρέπει να γίνονται με την χρηματοδότηση του κράτους και όχι με την εκ νέου φορολόγηση των πολιτών.
Όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίσαμε την προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, την άρνηση ουσιαστικού διαλόγου, τις αναίτιες συλλήψεις με ουσιαστική ευθύνη της, την παραβίαση της ομόφωνης  απόφασης της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  «να δοθούν 4 ημέρες προθεσμία στη ΔΕΥΑΤ να επανεξετάσει την τιμολογιακή πολιτική για το 2011». Με την παρελκυστική τακτική τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να εκτονώσει τις κινητοποιήσεις, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ίδια την εύρρυθμη λειτουργία του Δήμου,( μη ψήφιση του Προϋπολογισμού, μη προώθηση αιτημάτων δημοτών, κλπ.).

Σ’ όλες αυτές τις προκλήσεις της, απαντήσαμε με ενότητα των δημοτών, με κλιμάκωση και ουσιαστικοποίηση του αγώνα.
Έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.
Δεν πληρώνουμε τις αυξήσεις στο νερό – τα  κάθε είδους χαράτσια με αιχμή το «τέλος ακινήτων»- το δημόσιο χρέος.
Με βάση τις Αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων της 8ης Αυγούστου 2011,  της 4ης Νοεμβρίου 2011, της 28ης Νοεμβρίου 2011,  συνεχίζουμε τον αγώνα
ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
-    Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες  αυξήσεις στην αξία του νερού, η επιβολή ειδικού τέλους, ΦΠΑ 23%, ελάχιστης κατανάλωσης, κ.ο.κ. στο σύνολο του νέου Δήμου Τυρνάβου για το 2011 και εντεύθεν.
-    Να ισχύσει από το 2011 και μετά το φτηνό τιμολόγιο της πρώην ΔΕΥΑ Αμπελώνα ήτοι:  0,25 λεπτά για τα πρώτα 100 κ.β., 0,36 λεπτά από τα 101-200 κ.β.., 0,42 λεπτά για τα 201-300 κ.β. κ.ο.κ., ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος, χωρίς ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους, ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση για το σύνολο του νέου Δήμου Τυρνάβου.
Γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, για όλους: Αμπελωνίτες, Τυρναβίτες, Αργυροπουλίτες, Βρυοτοπίτες, Δαμασιώτες, Δελεριώτες, Πλατανουλίτες, Ροδιώτες, Δενδριώτες. Οι χιλιάδες υπογραφές και οι λογαριασμοί που έχουμε συγκεντρώσει, δίνουν την καθολική απάντηση των δημοτών.

Εμείς συνεχίζουμε σταθερά στην βαθύτατα ενωτική και φιλολαϊκή μας πρότασή για 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.β. κοκ, χωρίς ειδικό τέλος, χωρίς ελάχιστη κατανάλωση  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους Δημότες του νέου Δήμου Τυρνάβου.
Αναδείχθηκε η ανάγκη να στηριχθούμε ως Δήμος στη θέληση ΟΛΩΝ των δημοτών, ΟΛΩΝ των κατοίκων.

Η Επιτροπή Αγώνα με βάση και τις αποφάσεις της τελευταίας Λαϊκής Συνέλευσης του Αμπελώνα  στις 28 -11, για κλιμάκωση και διεύρυνση του αγώνα:

- Προχωρά σε ενημέρωση των κατοίκων του υπολοίπου Δήμου.
- Παίρνει την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μεγάλου Συλλαλητηρίου έξω από το Δημαρχείο Τυρνάβου την ημέρα και ώρα της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητήσει το αίτημα μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ:
Όλους τους κατοίκους, τους κάθε είδους φορείς του Δήμου Τυρνάβου, του Νομού, τους αιρετούς της β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές, όλους όσους θέλουν να αγωνιστούν για φθηνό και υγιεινό νερό, να πάρουν ενεργά μέρος σε αυτό.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Ενάντια στις αυξήσεις στο Νερό     Σάββατο 17-12-2011

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *