01 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟΥΣ «ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.






  
 Είναι γνωστό ότι λόγω του Μνημονίου διαρκείας και της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, η ανεργία καλπάζει, έφτασε το 1.000.000, ξεπέρασε το 20% και τραβάει στην ανηφόρα! Μπροστά σε αυτήν την εφιαλτική πραγματικότητα, το Υπουργείο Εσωτερικών και η νέα ηγεσία του, «ξαναζεσταίνουν τη σούπα» των εξαγγελιών της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Προωθούν ξανά, από τον Γενάρη του 2012 και για την επόμενη 3ετία, τις υποσχέσεις για «προγράμματα» πεντάμηνης (135 μεροκάματα) απασχόλησης 50.000 ανέργων στους Δήμους για την λεγόμενη «κοινωνική εργασία» και 100.000. ανέργων για μικρά τεχνικά έργα με αυτεπιστασία από τους Δήμους.
Σαν Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία  -Ανταρσία  για  την  Ανατροπή-, εναντιωθήκαμε και το καλοκαίρι όταν η περιφέρεια Θεσσαλίας και οι επτά δήμοι του νομού Λάρισας και τα δύο νοσοκομεία έστειλαν για έγκριση στον υπουργό εργασίας 5.314 «θέσεις»  εργασίας μέσω του «κοινοφελούς προγράμματος»που θα ξεκινούσε τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου
 Η μονοκομματική καπηλεία και ψηφοθηρική εκμετάλλευση της αγωνίας των ανέργων γίνεται τώρα διακομματική. Το δουλεμπόριο των ελπίδων τους διαρκές. Η κοροϊδία και η πολιτική ομηρία τους τρίχρονη. Οι κ.κ. Τ. Γιαννίτσης και Π. Κουκουλόπουλος παρά τις δηλώσεις τους περί «καταλόγων από τον ΟΑΕΔ» και περί «εποπτείας του ΑΣΕΠ», αποκρύπτουν επιμελώς την ουσία: ότι οι προσλήψεις των ανέργων θα γίνονται από τους δουλεμπόρους των Μ.Κ.Ο. με μίζα 150 ευρώ το κεφάλι για κάθε «πενταμηνίτη», ο οποίος μετά το πεντάμηνο θα ξαναγυρνάει στην ανεργία!
Το πρόγραμμα αυτό διευρύνει και επισφραγίζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργώντας στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανακυκλώνει την ανεργία χωρίς να την λύνει.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία  -Ανταρσία  για  την  Ανατροπή-, καλεί το Π.Σ. να συζητήσει και να πάρει απόφαση για την μη εμπλοκή των δουλεμπορικών ΜΚΟ στις «προσλήψεις», που προσβάλει βάναυσα τους ανέργους και επιπλέον γελοιοποιεί και εξευτελίζει τη λεγόμενη  «Τοπική Αυτοδιοίκηση» (Δήμους και Περιφέρειες). Να διεκδικήσει την κατάργηση αυτών των «προγραμμάτων» και την πρόσληψη ανέργων απ’ ευθείας από τους Δήμους για μόνιμη εργασία.


 ΛΑΡΙΣΑ  1/12/2011                                                                           

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *