23 Νοεμβρίου 2011

Νόμος είναι το δίκαιο και η επιβίωση του λαού


 
H ΑΡΙΣΤΕΡΕΡΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ -Aνταρσία  για την Aνατροπή- σε συνέντευξη που παραχώρησε   την Τετάρτη 23-11-2011 εν οψι του Περιφερειακού συμβουλίου της Πέμπτης 24-11-2011 τόνισε μεταξύ άλλων:
   Kοντά δύο χρόνια και η επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας  (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤρ) δεν έχει τέλος.
Τα αλλεπάλληλα Μνημόνια σπέρνουν την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, διαλύουν κάθε δημόσια υπηρεσία, ξεπουλάνε κάθε δημόσιο αγαθό για να εξασφαλίσουν την αύξηση των κερδών των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών ενώ για όλα (παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ) πρέπει ο πολίτης να πληρώνει.
     Τα  χαράτσια  επιβάλλονται το  ένα  μετά  το άλλο  οδηγώντας  σε  απόγνωση  χιλιάδες  οικογένειες. Όσο τα αποδεχόμαστε και τα πληρώνουμε θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν. Ήδη η τρόικα και η νέα συγ-κυβέρνηση θέλουν να τα μετατρέψουν σε μόνιμο μέτρο και αύριο διαρκώς θα αυξάνονται. Θέλουν να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας!
      Ταυτόχρονα  στην  παιδεία  συνεχίζεται  η  «επιχείρηση»  κατεδάφισης με  την  απουσία  βιβλίων αλλά  και  καθηγητών - όπως  στην 2η ΕΠΑΣ  Λάρισας  όπου  100  μαθητές  αργυροχρυσοχοΐας και  φυσικοθεραπείας  περιμένουν μάταια  τον διορισμό καθηγητών  εδώ και 2 μήνες.
     Στο  μέτωπο του παραγωγικού ιστού   της   περιοχής  η  κυβέρνηση  δίνει  μαθήματα  διάλυσης και  ξεπουλήματος  με  το  «ξήλωμα»  του εργοστασίου  ζαχάρεως με βάση ευρωπαϊκή οδηγία. Σε  λίγο  θα  εισάγουμε και …ήλιο  από   τους  Γερμανούς  επιχειρηματίες. Ήδη   εισάγουμε  ζάχαρη…..με την  επίβλεψη  του  τοποτηρητή  Ράιχενμπαχ.     
     Μπροστά  σ’ αυτά  τα  αδιέξοδα  κάποιοι προτείνουν  την δημιουργία  Ειδικών Οικονομικών Ζωνών   (Πελοπόννησος και Θράκη υπάρχουν προτάσεις και πρώτες αντιδράσεις) όπου  θα  υπάρξει πλήρης αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και  αποικιοκρατική επέλαση διεθνών επενδυτικών συμφερόντων, που επιθυμούν να καρπωθούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και προφανώς και της Θεσσαλίας και να καταγράψουν κέρδη. Η ιδιοκτησία στις ΕΟΖ θα ανήκει στους Έλληνες, ενώ την κυριότητα θα έχουν οι Γερμανοί επενδυτές. Οι μισθοί θα είναι αντίστοιχοι με εκείνους της Κίνας και των χωρών της Άπω Ανατολής, Ινδίας κλπ  και δεν θα ισχύει η εθνική και ευρωπαϊκή εργατική νομοθεσία. Εκφράζουμε την ριζική αντίθεσή μας στα σχέδια αυτά του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γερμανίας. Να απορρίψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας  το ενδεχόμενο να γίνει  η   Περιφέρεια  «αποικιοκρατική» ζώνη επένδυσης.
Αν θέλουμε η περιφέρεια Θεσσαλίας στοιχειωδώς να σταθεί δίπλα στα καθημερινά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία  αυτά τα θέματα πρέπει να προτάξει στην ημερήσια διάταξη.
Για αυτό σαν Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία ζητάμε τα θέματα  των άγριων χαρατσιών στους πολίτες, των ελλείψεων καθηγητών και βιβλίων στα σχολεία, της διάλυσης του εργοστασίου ζάχαρης,  να αποτελέσουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης.
Πάνω σ’ αυτά η  περιφέρεια Θεσσαλίας (και όλες οι  παρατάξεις)  οφείλει να πάρει σαφή θέση και να σταθεί  δίπλα στον αγώνα όλων των πολιτών. Να  στηρίξει  τις  κινήσεις  μη πληρωμής των χαρατσιών  και να  προβεί σε  κάθε  δυνατή  ενέργεια  ώστε  να  λυθούν  τα  προβλήματα στο χώρο της  εκπαίδευσης με  την κάλυψη των κενών  σε καθηγητές και βιβλία. Πρέπει  άμεσα  να  καταδικαστεί  η   διάλυση  του εργοστασίου ζαχάρεως   και να  ζητηθεί η λειτουργία του κάτω από  εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.
Στη σημερινή «Προεδρευόμενη Τραπεζική Δικτατορία»  των αγορών ο λαός μπορεί να πάρει τις τύχες στα χέρια του.  Τώρα που τα κυρίαρχα κόμματα (ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ , ΛΑΟΣ , ΔΗΣΥ ) χαλκεύουν νέα δεσμά καταδικάζοντας το λαό στον αργό θάνατο της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», με διλήμματα του τύπου «μνημόνιο ή τανκς / banks" , η ορμητική εισβολή του λαού στο προσκήνιο  είναι βασική προϋπόθεση για να ανατραπεί η πολιτική της εξαθλίωσης.
ΑΡ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *