24 Νοεμβρίου 2010

για τη δίωξη μαθητών-κάλεσματα -ανακοινώσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Posted: Νοεμβρίου 26, 2010 by εναλλακτική πρωτοβουλια δικηγόρων
Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης καταδικάζει το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της Λάρισας ενάντια σε όλη την κοινωνία της πόλης, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις κοινωνικές αγωνιστικές δράσεις των φοιτητών, των νέων, γενικά, και των εργαζόμενων με σκοπό να πλήξει το πολιτικό φρόνημα και την κοινωνική τους δράση για την προστασία των ατομικών, πολιτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί προστασίας της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των ανθρώπων. Επίσης καταγγέλλει α) τις συλλήψεις και διώξεις με κατασκευασμένες σαθρές κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες παραπέμπονται να δικαστούν την 9.12.2010 έντεκα ανήλικοι μαθητές με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που προβλέπονται από τους ισχύοντες τρομονόμους και β) τις συλλήψεις και διώξεις τεσσάρων σπουδαστών που παραπέμπονται να δικαστούν με κατασκευασμένες και αθεμελίωτες παντελώς κατηγορίες την 1.12.2010 για κακουργηματική πράξη της ληστρικής κλοπής που είχε σχέση με γνωστό ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ της πόλης. Επιπλέον, δηλώνει την καθολική και αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές. Τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να αναχαιτίσουν το αγωνιστικό πνεύμα και κοινωνική δράση του λαού ενάντια στην απροκάλυπτη αυθαιρεσία των διωκτικών δυνάμεων και των πολιτικών και οικονομικών προϊσταμένων τους. Το κύμα αντίστασης του λαού κατά των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλεται από το Μνημόνιο, την Κυβέρνηση και το Διεθνές τραπεζικό τοκογλυφικό σύστημα θα διογκωθεί και θα τα ανατρέψει. Κατά όλων αυτών συνεχίζουμε τους αγώνες, την πάλη, την δράση και τις κινητοποιήσεις, μαζικά και δυναμικά μέχρι και την τελική νίκη.

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010


δίωξη μαθητών στη Λάρισα με βάση τον τρομονόμο

Δελτίο τύπου
25-11-2010
Τον Δεκέμβρη του 2008 η αστυνομοκρατία οδηγεί στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και χιλιάδες πολίτες σ' όλη την Ελλάδα και στη Λάρισα βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν. Δύο χρόνια μετά έντεκα από τους ανήλικους συλληφθέντες μαθητές δικάζονται στις 9 Δεκέμβρη στα δικαστήρια της Λάρισας, με αστήρικτες κατηγορίες ως “Τρομοκράτες”.
Στα πρόσωπά τους η “συμμορία” κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε, “με δομημένη και διαρκή δράση και με κατανεμημένους ρόλους” προβάρει για ολόκληρη την κοινωνία των εργαζομένων το κοστούμι της κατάλυσης κάθε στοιχειώδους δικαιώματος κοινωνικής και πολιτικής διαμαρτυρίας.
Στόχος η θεσμική κατοχύρωση της αυθαιρεσίας και του ολοκληρωτισμού της εξουσίας μπροστά στο φόβο μαζικών λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στα μέτρα λεηλασίας του εισοδήματος, ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, κατάργησης ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Ενάντια στην καλπάζουσα ανεργία, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, ξεκληρίσματος αγροτών και αυτοαπασχολούμενων στο όνομα του χρέους και στην υπηρεσία της απρόσκοπτης κερδοφορίας χρηματιστών, κερδοσκόπων, τραπεζών και λοιπών αναξιοπαθούντων κεφαλαιοκρατών.
Αυτοί που δεν είδαν “σύσταση συμμορίας” στο “παραδικαστικό κύκλωμα”, στο σκάνδαλο της Ζήμενς και ούτε βέβαια στο Βατοπέδι, παραπέμπουν ανήλικους για σύσταση “εγκληματικής οργάνωσης” και την 1η Δεκεμβρίου, αυτοί που καταλήστεψαν το Δημόσιο πλούτο, δικάζουν πάλι με αστήρικτες κατηγορίες φοιτητές για “ληστρική κλοπή” σε σούπερ μάρκετ, προϊόντων, που μοιράστηκαν σε κατοίκους της πόλης κι ενώ αποσύρθηκε η κατηγορία σε βάρος τους.
Η αλληλεγγύη και οι κινητοποιήσεις για την αθώωσή τους είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου γιατί ο καθένας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους.
· Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
· Να καταργηθεί ο τρομονόμος
Καλούμε τους φορείς ( εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες , ΕΛΜΕ ) να μην αρκεστούν σε ψηφίσματα αλλά να κηρύξουν στάση εργασίας και να διαδηλώσουν μαχητικά την ημέρα της δίκης έξω από τα δικαστήρια.
üΚαλούμε την νεολαία και το λαό της πόλης να πάρει μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 27 Νοέμβρη στην πλ. ταχυδρομείου στις 1.00 μ.μ
üΝα συμμετέχει στις διαδηλώσεις στις 6 Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
üΝα δώσει μαχητική απάντηση στη χούντα της κυβέρνησης Ε.Ε και Δ.Ν.Τ με την συμμετοχή του στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
(ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ)
http://www.antarsyalarisas.blogspot.com/

ΑΝΑΨΕ ΕΝΑ ΦΩΣ

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-11-2010 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
ώρα 13:00

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *