Σελίδες

24 Οκτωβρίου 2024

ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…

Σχόλιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή για τις νέες «οικολογικές» παρεμβάσεις στο Πάρκο Ματσόπουλου.

Σαν έτοιμη από καιρό η Δημοτική Αρχή, σε συνέχεια και συνέπεια της… ομολογουμένως «πράσινης» αναπτυξιακής της λογικής και πρακτικής, προχώρησε αυτές τις μέρες σε ένα ακόμα βήμα τσιμεντοποίησης – πόσο άραγε ακόμη- του χώρου του Πάρκου Ματσόπουλου.

Οι καταγγελίες για τη συνεχόμενη τσιμεντοποίηση και αποψίλωση του Πάρκου δεν είναι πρόσφατες, μια και εδώ και χρόνια η Δημοτική Αρχή με το πρόσχημα της διευκόλυνσης της διέλευσης και του πάρκινγκ αυτοκινήτων και λεωφορείων κατά τον χρόνο διεξαγωγής του Μύλου των Ξωτικών, έχει προχωρήσει σε αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος με μείωση του πρασίνου προς όφελος του τσιμέντου.

Είναι πασίγνωστη η επιχειρηματολογία που συνοδεύει αυτές τις πρακτικές του Δήμου: τα πάντα για το κέρδος! Καθετί που βγάζει χρήμα είναι προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της (?). Συνεπώς ας μη μιλάει κανείς. Αυτή ήταν η μόνιμη κατηγορία για όποιον τολμά να αντιδράσει ή ακόμη και να διανοηθεί να ψελλίσει μια φωνή διαφωνίας σε κάθε σχέδιο του Δήμου. Οι εχθροί της ανάπτυξης, οι εχθροί του λαού!!

Αυτό άλλωστε δε γίνεται και με όσους τολμούν να υπερασπιστούν το περιβάλλον, τη φύση έως και ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους ακόμη, ενάντια σε επιχειρηματικά σχέδια σε όλη τη χώρα? Χλευασμός και συκοφαντίες, καταστολή και διώξεις συνοδεύουν όσες κι όσους θα αγωνιστούν για τα αυτονόητα.

Κανένα ψήγμα νομιμότητας, είτε υπάρχει είτε όχι, δεν μπορεί να καλύψει αυτά τα αίσχη που διαπράττει η Δημοτική Αρχή. Χρειάζεται να καταδικαστούν και να σταματήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στο Πάρκο Ματσόπουλου.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή