19 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗ ΔΙΑΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ – ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

Μόνο οργή, που προέρχεται από την πεποίθηση ότι εμπαιζόμαστε συστηματικά και ασύστολα, προκαλεί η συνέντευξη (της οποίας κύρια σημεία δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο) που έδωσαν καθηγητές του ΑΠΘ, παρουσία των κ.κ. Αγοραστού και Κολυνδρίνη, (εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών) σχετικά με τη δυσοσμία που ταλαιπωρεί τόσο τον Βόλο όσο και την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου. Χωρίς να εξαντλούμε το θέμα, αναφέρουμε τα παρακάτω:

  1. Αποκρύφτηκε το γεγονός ότι το φαινόμενο της δυσοσμίας παρουσιάστηκε εδώ και 4-5 χρόνια. Είναι, λοιπόν, λογικά αδύνατο να το αποδώσει κανείς, έστω και εν μέρει, σε αστικές δραστηριότητες (αυτοκίνητα, χωματερές, κλπ) καθόσον προϋπήρχαν, καθώς και στα τζάκια, κεντρικές θερμάνσεις κλπ, καθόσον παρατηρείται κυρίως το καλοκαίρι.
  2. Οι προκαλούσες τη δυσοσμία εκλυόμενες ουσίες (μερκαπτάνες, αλδεΰδες, οξέα) χαρακτηρίσθηκαν από την καθηγήτρια του ΑΠΘ όχι τοξικές ή καρκινογόνες, αλλά ερεθιστικές για το αναπνευστικό σύστημα και τα μάτια. Απέφυγε, όμως, η κ. καθηγήτρια να τις χαρακτηρίσει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ!!! Δεν είναι μόνο οι τοξικές και καρκινογόνες ουσίες επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία ή τον χρήστη: Η καυστική σόδα ή το βιτριόλι ΔΕΝ είναι τοξικά ή καρκινογόνα, είναι όμως τρομερά διαβρωτικά.
  3. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε η παρέμβαση του κ. Αγοραστού: «Εμάς μας αφορά εάν η οσμή δημιουργεί πρόβλημα στην υγεία. Εν προκειμένω αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν είναι τοξικές. Απλά προκαλούν ερεθισμούς». Δηλαδή, μην ανησυχείτε, κυρίες και κύριοι υπαίτιοι, δεν θα σας ενοχλήσουμε άλλο, κι εσείς που διαμαρτύρεστε αγοράστε κολλύρια!!! 
  4. Ενώ αποδίδεται σε ποικίλες πηγές η δυσοσμία, αναφέρθηκε ότι η δυσοσμία πλήττει τον Βόλο, όταν επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες μεταφοράς των οσμών από τη ΒιΠε, κατά τις νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, όσον αφορά την κραυγαλέα αντίφαση. Και γιατί να αποδοθεί στις μετεωρολογικές συνθήκες το γεγονός αυτό κι όχι σε μια δραστηριότητα που ασκείται αυτές  ειδικά τις ώρες και η οποία εξακολουθεί να αγνοείται ή να «αγνοείται» από τις αρμόδιες Υπηρεσίες;
  5. Η κ. καθηγήτρια (φαίνεται ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν περιορίζονται μόνο σε συνεργασία με την ΕΒΟ, αλλά επεκτείνουν την ανάμειξή τους και σε πολιτικά παιγνίδια) ανέφερε ότι η δυσοσμία δεν είναι θεσμοθετημένος ρύπος ούτε στην Ελληνική, ούτε στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία κι αυτό το φοβερό επιχείρημα έσπευσε να επαναλάβει ο κ. Αγοραστός). Ωραία, να υπενθυμίσουμε ότι ΕΙΝΑΙ θεσμοθετημένη η έννοια της ΟΧΛΟΥΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ και ότι το κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ να περιορίσει μέχρι μηδενισμού την όχληση των πολιτών από τις ποικίλες δραστηριότητες.
  6. Και ενώ από την ερευνητική ομάδα το πρόβλημα αποδόθηκε σε τόσες πιθανές   αιτίες και επισημάνθηκε ότι επηρεάζεται από τόσες τυχαίες μεταβλητές και παραμέτρους, αποδίδεται κατά 1% (!!!) στη Βιομηχανική δραστηριότητα! Τόσο επακριβώς, τόσο κατηγορηματικά!! Ασήμαντο, βρε αδερφέ, τι είναι το 1%;

Λοιπόν, όχι!!!

 Έχετε ακέραια την ευθύνη, κύριοι αρμόδιοι, που το έγκλημα συνεχίζεται, ανεξιχνίαστο ακόμα!!!

Αρνούμαστε την υποβάθμιση της ζωής μας

Αρνούμαστε την υποτίμηση της νοημοσύνης μας!!!

 Δεν εφησυχάζουμε, όταν, περίπου, μας λένε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μπόχα, ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το κάψιμο των πάσης φύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, κι ότι «φταίμε και μείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι!!! »

Αγωνιζόμαστε ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ αταλάντευτα διεκδικώντας τη ζωή που μας στερούν!!!

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *