13 Οκτωβρίου 2022

Σάββατο 15/10 12:00 πλ. Ελευθερίας Βόλος. Πανελλαδική διαδήλωση ενόψει της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

 


Κάλεσμα στην πανελλαδική διαδήλωση στις 15/10 στο Βόλο ενόψει της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

Σάββατο 15/10 12:00 πλ. Ελευθερίας

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δε θα ξεχαστεί τι κάναν στο Βασίλη

Τον Ιούλιο του 2020 στον απόηχο της μεγάλης διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο, που χτυπιέται άγρια από τις δυνάμεις καταστολής, ο Βασίλης Μάγγος, ένας νεαρός αγωνιστής φεύγει από τη ζωή. Ένα μήνα πριν στις 14 Ιουνίου είχε βασανιστεί άγρια από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και ασφαλίτες τόσο μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου, όσο και στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας.

Οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής οδηγούν μεθοδευμένα στο θάνατο το Βασίλη στην κορύφωση μιας διαδικασίας τρομοκράτης ενός κοινωνικού κινήματος στην πόλη του Βόλου, που τόλμησε να τα βάλει με τον πολυεθνικό κολοσσό της Lafarge και τα συμφέροντα της, διεκδικώντας ελευθερία και υγεία για τους ανθρώπους της πόλης.

Τρία περίπου χρόνια μετά, οι δικαστικοί μηχανισμοί στήνουν μια δική παρωδία, που προστατεύει την πλειοψηφία των εμπλεκομένων βασανιστών, επιχειρεί να ρίξει στα μαλακά 3 αστυνομικούς που τελικά παραπέμπει για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αγνοεί και χλευάζει τη μήνυση της οικογένειας Μάγγου και τους δεκάδες μάρτυρες που τη στηρίζουν και συγκαλύπτει με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο την απάνθρωπη μεταχείριση του Βασίλη από τα αστυνομικά κτήνη.

Τόσο ο βασανισμός όσο και η μεθοδευμένη του συγκάλυψη αποτελούν αδιάσειστη απόδειξη πως το σύνολο των κρατικών μηχανισμών τελούν σε συντονισμένη διατεταγμένη υπηρεσία στο όνομα των επιχειρηματικών συμφερόντων της Lafarge. Οι αρχιτέκτονες της καύσης σκουπιδιών αφού έβαψαν τα χέρια τους με αίμα με το μακρόσυρτο θάνατο που έσπειραν στην πόλη του Βόλου, συνέβαλαν και στην δολοφονία ενός νέου ανθρώπου για να επιβάλλουν σιωπή στο κοινωνικό κίνημα της πόλης.

Οι εγκληματίες θα πληρώσουν όμως και αυτό δεν θα το επιβάλλει κανένα δικαστήριο, αλλά ο αγώνας του αγωνιζόμενου λαού. Απαιτούμε την παραπομπή σε δική και την καταδίκη όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών στο βασανισμό του Βασίλη. Παλεύουμε για την εκδίωξη των παγκόσμιων εγκληματιών της Lafarge από την πόλη, που δεν εισήγαγαν σε αυτή, ούτε κέρδη, ούτε ευημερία, αλλά τον πόλεμο που διεξάγουν με κάθε μέσο σε όλο τον κόσμο ενάντια στην ελευθερία και την ανθρώπινη ζωή.

Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε το κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου για πανελλαδική κινητοποίηση στο Βόλο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και τη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Βόλου στις 21 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης της δικής των βασανιστών του Βασίλη. Το ζήτημα της μετατροπής των πολυεθνικών σε τοποτηρητές της ζωής μας δεν είναι τοπικό ζήτημα. Ο θάνατος ενός νέου αγωνιστή στο βωμό των κερδών της επιχειρηματικής μαφίας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος.

Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία - Ανταρσία για την ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *