10 Οκτωβρίου 2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΧΗΣ

Η ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Χαιρετίζουμε τη μαχητική και δυναμική απάντηση των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο από άκρη σε άκρη όλης της χώρας, που υπέγραψαν με συντριπτικά ποσοστά, που ξεπερνούν σε πολλές περιοχές το 90%, την απεργία-αποχή από το νόμο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων! Η περήφανη στάση των εκπαιδευτικών έσπασε όλες τις απόπειρες τρομοκράτησης του εκπαιδευτικού κόσμου, καταστολής και αγνόησε την δικαστική απόφαση που έκρινε πρωτόδικα παράνομη την απεργία, από την πολιτική ηγεσία και τα παπαγαλάκια της και έδωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο μήνυμα αντίστασης ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και η Κεραμέως μπροστά στη μια παταγώδη αποτυχία σέρνει εκ νέου  τους εκπαιδευτικούς με την μορφή νέων σύγχρονων έκτακτων στρατοδικείων στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία με το επιχείρημα ότι αντιστρατεύονται ψηφισμένο νόμο της κυβέρνησης. Την ημέρα  μάλιστα της πανεκπαιδευτικής απεργίας και κινητοποίησης  Δευτέρα 11/10 εκδικάζεται η προσφυγή της Κεραμέως στο Διοικητικό Εφετείο.

Ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη την κοινωνία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου! Τα σχέδια της κυβέρνησης, που ακολουθούν πιστά τους σχεδιασμούς ΣΕΒ-ΕΕ-ΟΟΣΑ, επιδιώκουν να αμφισβητήσουν το αγαθό της μόρφωσης για χιλιάδες παιδιά, μετατρέποντας το σχολείο σε επιχείρηση και σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες. Οδηγούν τους/τις μαθητ(ρι)ες μας στην ιδιωτική εκπαίδευση, αφού το σχολείο που σχεδιάζουν απορρίπτει, κατηγοριοποιεί, αποκλείει τους πολλούς και διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ένα σχολείο που η χρηματοδότηση θα βαρύνει τους γονείς, θα οδηγεί τα σχολεία σε αναζήτηση χορηγών και θα υποτάσσεται κάθε φορά σε αξιολογικούς δείκτες που θα κρίνει τα μαθησιακά αποτελέσματα, την επιχειρηματική του δράση για το αν θα μπορεί να επιβιώσει!

Γι’ αυτό η αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί μαθητ(ρι)ες, εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες είναι άρρηκτα δεμένη με την ΕΒΕ που πέταξε εκτός πανεπιστημίων 40 χιλιάδες μαθητ(ρι)ές, με το εξεταστικό κάτεργο της τράπεζας θεμάτων σε όλες τις τάξεις του λυκείου, αλλά και με τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων στην ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού και την Γ΄ Γυμνασίου που κατεβάζουν ακόμη πιο νωρίς τον κόφτη!

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι η συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής για την πανδημία και της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα την ασφάλιση και τη ζωή και δημιουργεί οργή και αντιδράσεις ευρύτερα στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Το κύμα μαθητικών καταλήψεων στα σχολεία, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και ο αγώνας των εκπαιδευτικών εκφράζουν την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας, που έχει απορρίψει και απονομιμοποιήσει την πολιτική τους! Γι’ αυτό η μόνη καταφυγή του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης είναι η καταστολή και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές δράσεις και διαδικασίες των σωματείων επιδιώκοντας να ενεργοποιήσει όλες τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη.

Ο αγώνας για τη δημόσια καθολική εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς φραγμούς και η ακύρωση και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος!

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία καλεί σε συμμετοχή και στήριξη τη Δευτέρα 11/10 στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας.

Βόλος 10:30 Αγ. Νικόλαος

Καρδίτσα 10:30 Κεντρική πλατεία

Λάρισα 10:30 πλατεία Ταχυδρομείου

Τρίκαλα 11:00 πλατεία Ρ. Φερραίου

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *