03 Ιουνίου 2021

Η Αριστερή Παρέμβαση συμμετέχει και στηρίζει την πανελλαδική κινητοποίηση υπεράσπισης των Αγράφων, την Κυριακή 06 Ιούνη

 


 

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία συμμετέχει και στηρίζει την πανελλαδική κινητοποίηση υπεράσπισης των Αγράφων, την Κυριακή 06 Ιούνη με συγκέντρωση στις 9:30 στο αθλητικό κέντρο Καρδίτσας και μετάβαση στον Τυμπανο.

Στην βορινή πλευρά της Αργιθέας, στον Τύμπανο, τα επενδυτικά σχέδια εγκατάστασης ΑΠΕ έχουν πάρει τον δρόμο τους. Οι καταστροφικές εργασίες δεν υπάκουσαν ούτε στις κοινωνικές προτεραιότητες του κλεισίματος των πληγών του «Ιανού» στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, ούτε στον αγώνα μιας ολόκληρης κοινωνίας ενάντια στην πανδημία. Η τελευταία εξάλλου επέβαλε μέσω των κυβερνητικών χειρισμών ούτως η άλλως νέους όρους κερδοφορίας για το κεφάλαιο σε όλα τα επίπεδα και προφανώς και σε εκείνο της επιτάχυνσης των καταστροφικών επενδύσεων. Χρειάζεται θράσος και βέβαια την πολιτική συναίνεση και προώθηση από τοπικό και κεντρικό κράτος, για να σχεδιάσεις στον Τύμπανο την κατασκευή αιολικού πάρκου και ενός τσιμεντένιου υποσταθμού ρεύματος έκτασης 850 τ.μ.. Θράσος το οποίο φαίνεται να περισσεύει στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε . και στους τοπικούς της πολιτικούς μέντορες.

Η εγκατάσταση του τέρατος των ανεμογεννητριών στον Τύμπανο, είναι ουσιαστικά η έναρξη του γιγάντιου εγχειρήματος καταπάτησης όλου του ορεινού όγκου των Αγράφων. Ένα σχέδιο που δεν υπακούει σε καμία ψευδεπίγραφη περιβαλλοντική ευαισθησία δημάρχων και περιφερειαρχών, βουλευτάδων και τοπικών παραγόντων, αλλά σε ένα αδυσώπητο σαφάρι αλλαγής του ενεργειακού χάρτη, μετατροπής βουνών, κάμπων και ρεμάτων σε τεράστιες ενεργειακές μπαταρίες, απόλυτου ελέγχου της ενέργειας από πολυεθνικά μονοπώλια, ιδιοποίησης του φυσικού πλούτου και ανεπανόρθωτης καταστροφής του και τελικά απόλυτη χειραγώγηση των πάντων από τους νονούς της ενέργειας ενάντια στη φύση και σε οποιαδήποτε κοινωνική ανάγκη και προτεραιότητα.

Το πλαίσιο έχει φτιαχτεί εδώ και καιρό. Στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος από τη χρήση των συμβατικών καυσίμων, κυβερνήσεις, ΕΕ και τοπικοί άρχοντες έστησαν μια επιχειρηματική απάτη, που όχι απλά δε θα λύσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα, όχι απλά δε θα δώσει «καθαρότερες» και φθηνότερες ενεργειακές πήγες, αλλά στο όνομα όλων αυτών θα δώσει χάρισμα στο κεφάλαιο ότι είχε ακόμα μια σχετικά δημόσια και ελεύθερη χρήση, εκτοξεύοντας στα ύψη και το ενεργειακό κόστος για την κοινωνική πλειοψηφία.

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η «νομιμότητα» που επικαλείται διαρκώς ο κ. Αγοραστός, καθώς όλο το νομικό πλαίσιο φτιάχτηκε και αναθεωρήθηκε ( σε όποια σημεία προξενούσαν προβλήματα στους επενδυτές…) καθ υπόδειξή των επενδυτικών αιτήσεων. Το ζητούμενο είναι να κλονιστεί ακριβώς αυτή η νομιμότητα που δημιουργεί ένα καθεστώς απόλυτης ασυδοσίας για τους επενδυτές – καταπατητές με μία κινηματική δραστηριότητα που θα δημιουργεί εχθρικό έδαφος για τα επενδυτικά αρπακτικά.

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά ένα κίνημα με αυτά τα χαρακτηριστικά σε πολλές περιοχές της χώρας. Ένα κίνημα που δεν επενδύει σε ατέρμονες δικαστικές διαμάχες και θεσμικές υποσχέσεις, αλλά διεκδικεί την ακύρωση των καταστροφικών και σφετεριστικών επενδύσεων μέσα από τη μαζική λαϊκή δράση.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στήριξε και στηρίζει από την πρώτη στιγμή την ενδυνάμωση των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στην «πράσινη» επενδυτική ανάπτυξη σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, συμβάλλοντας με όρους αγώνα και όχι ρητορείας και απλής καταγγελίας στην ενίσχυση αυτού του αγώνα. Συνεχίζοντας αυτή τη διαδρομή, που εκτιμούμε πως είναι και ο μόνος δρόμος για να μη γίνει ο κόσμος που μας περιβάλλει μία αβίωτη κόλαση, στηρίζουμε, συμμετέχουμε και καλούμε κάθε αγωνιστή της περιοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση υπεράσπισης των Αγράφων, τη Κυριακή 06 Ιούνη με συγκέντρωση στις 9:30 στο αθλητικό κέντρο Καρδίτσας και μετάβαση στον Τυμπανο.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *