03 Δεκεμβρίου 2020

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ

 


Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται πια η διαχείριση της πανδημίας και οι υπηρεσίες υγείας στη Λάρισα αλλά και γενικότερα στη Θεσσαλία. Ολική σχεδόν πληρότητα στις κλίνες των ΜΕΘ covid και πάνω από 250 υγειονομικοί νοσούν. Σε Καρδίτσα, Βόλο και Τρίκαλα δεν διαθέτουν ούτε μοριακό αναλυτή για τον έλεγχο των κρουσμάτων. Στο 80% η αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργείων.

Υπάρχει πρόβλημα ακόμα και στη σίτιση των ασθενών με κορωνοϊό λόγω ελλείψεων προσωπικού, όπως παραδέχεται η ίδια η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η πολιτική της κυβέρνησης όμως είναι να κωφεύει στις εκκλήσεις των υγειονομικών και των σωματείων τους για ενίσχυση του ΕΣΥ. Αντίθετα, ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις και εντείνει το δόγμα της «ατομικής ευθύνης», καθώς ο πρωθυπουργός αλωνίζει στην Πάρνηθα γεμάτος χαρά και αναισθησία. Η άρνηση χάραξης σοβαρού σχεδιασμού ενίσχυσης των δομών υγείας και η ενίσχυση του υπερδιογκωμένου και χιλιοεπιδοτημένου ιδιωτικού τομέα (από την υγεία μέχρι τα ΜΜΕ) αργά και σταθερά μετέτρεψε τη δημόσια υγεία από υποχρέωση του κράτους σε ατομική πολυτέλεια και δημιούργησε παράλληλα έναν επενδυτικό παράδεισο. Μόνο στη Λάρισα ο ιδιωτικός τομέας έχει 2500 κρεβάτια νοσηλείας απέναντι σε μόλις 900 των δημόσιων νοσοκομείων. Ωστόσο το κατακρεουργημένο δημόσιο σύστημα υγείας είναι το μοναδικό που μέχρι σήμερα στήριξε το λαό και τις ανάγκες του, σε αντίθεση με τα κοράκια των ιδιωτικών κλινικών που ακόμα και τώρα κοιτάνε τα κέρδη τους.

Όσο λοιπόν τα κέρδη των επιχειρήσεων-τραπεζών αποτελούν απαράβατο κανόνα και ο προϋπολογισμός για την υγεία και την παιδεία μειώνεται, τόσο θα θυσιάζονται η υγεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας. Από αυτή την άποψη τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι απλά αναποτελεσματικά. Είναι επικίνδυνα και δολοφονικά.

Γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε για την διεκδίκηση των όρων ζωής μας. Όχι μόνο για την επιβολή άμεσων μέτρων στήριξης του ΕΣΥ (επίταξη άνευ όρων και αποζημιώσεων των ιδιωτικών δομών υγείας, άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, άνοιγμα ΜΕΘ, δωρεάν διανομή μέσων ατομικής προστασίας κτλ), αλλά και για τις πολιτικές προϋποθέσεις της διάσωσης του λαού. Απαιτείται πλέον η παραβίαση των δημοσιονομικών στόχων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε υγεία και διατροφή, το άμεσό μπλοκάρισμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου και ο κοινωνικός επανασχεδιασμός των βασικών τομέων αναπαραγωγής της ανθρώπινης ζωής εις βάρος του κεφαλαίου.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 16:00.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *