21 Αυγούστου 2019

'Όλοι την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 12:00 στο δημαρχείο Καρδίτσας Να μην επιτρέψουμε την ολοκλήρωση του εγκλήματος παραχώρησης δημόσιας γης


Σε κάθε μάχη, με κάθε αντίπαλο για να νικήσουν τα Άγραφα
'Όλοι την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 12:00 στο δημαρχείο Καρδίτσας
Να μην επιτρέψουμε την ολοκλήρωση του εγκλήματος παραχώρησης δημόσιας γης


Την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις ώρα 12:30μμ στο Δημαρχείο Καρδίτσας θα συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας, σε δημόσια ανοιχτή διαδικασία( όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία) , για να εγκρίνει τα πρακτικά τηςανοιχτής δημόσιαςδημοπρασίας της 5ης Αυγούστου, που θα μείνει στην ιστορία του Δήμου Καρδίτσας και του αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης. Γιατί μόνο ανοιχτή δεν ήτανε με δεκάδες ΜΑΤ να φρουρούν τις εισόδους του δημαρχείου. Γιατί μόνο δημόσια δεν ήτανε όταν οι δυνάμεις καταστολής επέτρεπαν επιλεκτικά την είσοδο με το δικό τους κώδικα περί δικαίου. Μια διαδικασία που μόνο δημοπρασία δεν ήτανε, όταν γινότανε μέσα σε δακρυγόνα, κρότου λάμψης και γκλοπ και τελικά προαποφασισμένο αποτέλεσμα .
Ήταν η δημοπρασία για την εκμίσθωση 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων, συνολικού εμβαδού 38στρ. του Δήμου Καρδίτσας, για την εγκατάσταση τμήματος αδειοδοτημένης Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πραγματοποίηση των απαραίτητων για το σκοπό αυτό έργων υποδομής. Η δημοπρασία για την έναρξη των έργων υποστήριξης του δικτύου ανεμογεννητριών που σκοπεύουν ναφυτεύσουνστα Άγραφα.
Την προσεχή Πέμπτη, η απερχόμενη δημοτική αρχή λοιπόν, θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει το έγκλημα της καταστροφής και του ξεπουλήματος της γης μας, του δημόσιου κοινωνικού πλούτου, ανοίγοντας τον δρόμο για την εγκατάσταση βιομηχανικού επιπέδου αιολικών πάρκων στα βουνά μας, οδεύοντας το δρόμο της «πράσινης ανάπτυξης», αλλά και του ενεργειακού παροξυσμού, που θέτει προς θυσία στο βωμό του κέρδους άνθρωπο και φύση.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία έχοντας σηκώσει από την πρώτη στιγμή το γάντι της αναμέτρησης ενάντια στα αρπακτικά του κεφαλαίου καλεί το λαό της Θεσσαλίας να βρεθεί και την Πέμπτη 22 Αυγούστου στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στο δημαρχείο Καρδίτσας. Δεν πιστέψαμε ποτέ πως ο αγώνας για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, για τη γη, το νερό και τον αέρα θα τελεσφορήσει με νομικά μέσα και θεσμικές αυταπάτες. Δεν πιστέψαμε ποτέ πως το αστικό κατεστημένο της περιοχής μας ταλαντεύεται για τη στήριξη ή μη των συμφερόντων των πολυεθνικών κολοσσών που βρίσκονται πίσω από το ενεργειακό αλισβερίσι, μέρος του οποίου είναι και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Ο μόνος ο οποίος μπορεί να βάλει φραγμό στα καταστροφικά τους σχέδια είναι ο ίδιος ο λαός, το κίνημά του και οι συλλογικότητες του. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη. Το δρόμο της αιματοβαμμένης ανάπτυξής που θα ιδιωτικοποιήσει, θα καταστρέψει και θα εμπορευματοποιήσει, οτι κινήται και στέκεται σε αυτό τον τόπο, θα τον φράξουμε μόνο με τα κορμιά μας, τις καρδιές μας και το μυαλό μας.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *