21 Μαΐου 2019

Λάρισα, κεντρική συγκέντρωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία

Πλήθος αγωνιστών και φίλων παρακολούθησαν την προεκλογική εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Λάρισα μπροστά στο δικαστικό μέγαρο στην κεντρική πλατεία την Δευτέρα το βράδυ.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν εκ μέρους της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία που εκλέγει περιφερειακό σύμβουλο από το 2010, ο Στάθης Ντούρος και εκ μέρους της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ο Αντώνης Δραγανίγος.
Ο Στάθης Ντούρος επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία (Ανταρσία για την Ανατροπή) τόνισε τα στοιχεία που διαφοροποιούν από τις άλλες δυνάμεις την Αριστερή Παρέμβαση συνιστώντας την ως την μοναδική εφ όλης της ύλης δύναμη που συγκρούεται με τις λογικές αναπαραγωγής των ανισοτήτων μοιράζοντας ψίχουλα από τα κλεμμένα διαμέσου άθλιων εργασιακών σχέσεων στον κόσμο της εργασίας.
Απομυθοποίησε τα «ιερά» ΕΣΠΑ που αποθεώνουν οι διαχειριστές των βάρβαρων εργασιακών σχέσεων, ανέδειξε τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας και του περιβάλλοντος που επιδεινώνονται με την ανεργία στην Θεσσαλία να πηγαίνει στα ύψη (67% στους νέους). Κάλεσε σε συστράτευση τον κόσμο της εργασίας τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τους αυτοαπασχολούμενους κόντρα στην διαχειριστική λογική και στον ίδιο τον Κλεισθένη. Κάλεσε σε δράση ενάντια στα νατοϊκά πολεμικά σχέδια και την κυβέρνηση αλλά και όλο το αστικό σύστημα που τα προωθεί.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία είναι η εκτός των τειχών αριστερά της απελευθέρωσης, αυτή που θα χαλάσει την σούπα της συναίνεσης που αναπαράγει και επιδεινώνει προβλήματα και ανισότητες .Είναι η φωνή των καταπιεσμένων, των ανέργων, των εργαζομένων, των αγωνιστών και των κινημάτων για καλύτερο κόσμο, εργασιακές συνθήκες, περιβάλλον. Η φωνή εκείνων που  αρνούνται να διαχειριστούν την μιζέρια που μας επιβάλλουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνούνται  να γίνουν κρέας  για τα κανόνια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της αστικής τάξης και του διεθνούς κεφαλαίου.
Ο Αντώνης Δραγανίγος υποψήφιος ευρωβουλευτής εκ μέρους της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς και κάλεσε για την ενίσχυση της μόνης αριστερής καθαρά αντί ΕΕ φωνής στην τριπλή εκλογική μάχη όπως είπε «κρίνεται αν θα συνεχιστεί απρόσκοπτη ίδια ευρωμνημονιακή πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων της λιτότητας του ξεπουλήματος των δημοσίων αγαθών  στο κεφάλαιο και την επιτροπεία, ή αν θα μπει μια σφήνα σε αυτήν την πολιτική με την καταδίκη του νέου αστικού διπολισμού (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) και της ΕΕ που αποτελεί τον βραχίονα αυτής της πολιτικής με την ενίσχυση εκείνων των δυνάμεων που παλεύουν για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, που παλεύουν για μια άλλη προοπτική στην ελληνική κοινωνία.
Η απάντηση δεν θα ρθει με μια λογική του μικρότερου κακού. Σήμερα απαιτείται μια αριστερά των εργατικών  και νεολαιίστικων αναγκών και δικαιωμάτων με σχέδιο αντικαπιταλιστικής ανατροπής και αντί ΕΕ και αντικαπιταλιστικού αγώνα και όχι απλά αντιμνημονιακού αγώνα, σαν να είμαστε στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ του 12. Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι τα μνημόνια δεν φεύγουν χωρίς ρήξη με αστική τάξη και  την ΕΕ.
Η ακροδεξιά δείχνει τον ξένο εργάτη για να χτυπήσει κάθε εργατικό δικαίωμα Έλληνα και ξένου εργαζόμενου ως μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Δημαγωγεί κατά των Βρυξελλών προκειμένου να διαπραγματευτεί τον ρόλο της ως μακρύ χέρι της αστικής τάξης κατά των εργαζομένων, Τα παιδιά των πλουσίων της γκόλντμαν σακς η Μέρκελ και το αστικό πολιτικό σύστημα δεν μπορούν να απαντήσουν στην ακροδεξιά γιατί αυτοί τους θρέφουν.
Η καλύτερη απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς είναι η ενίσχυση  εκείνης της αριστεράς που που δίνει καθημερινά την πολιτική και ιδεολογική μάχη με τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ΕΕ που τους υπομένει».
Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ψήφος που αρνείται την υποταγή και την διαχείριση στα πλαίσια της συμφωνίας κυβέρνησης- κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ψήφο ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ, από θέσεις αντικαπιταλιστικές και διεθνιστικές. Ψήφο καταδίκης της κυβέρνησης για την αντιλαϊκή πολιτική της και τον διασυρμό της αριστεράς. Ψήφος κόκκινη κάρτα στον φασισμό. Ψήφος αντισυστημική αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική. Ψήφος αντεπίθεσης των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων η μόνη εναλλακτική λύση είναι με την ρήξη, η μόνη ανυπότακτη ψήφος είναι ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις ευρωεκλογές και ενίσχυση όλων των αντικαπιταλιστικών κινήσεων στο δρόμο και την κάλπη ώστε να δώσουμε  αντικαπιταλιστικό μήνυμα  στην κοινωνία μας και στην Ευρώπη.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ Χατζηγιάννης εκ μέρους του ΕΕΚ.
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή
Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *