02 Μαρτίου 2016

Πρόταση ψηφίσματος της Αριστερής Παρέμβασης ενάντια στη χρησιμοποίηση του λιμανιού του Βόλου ως βάση ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ


Ψήφισμα

Η συμφωνία για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, στην οποία ήρθαν προ ολίγων ημερών οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και η ΕΕ, αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς της περιοχής μας. Οι ίδιοι μηχανισμοί που αναγκάζουν εκατομμύρια λαών να φύγουν από τις ρημαγμένες τους πατρίδες, επιδιώκουν να γίνουν οι ρυθμιστές της επιβίωσης τους.   Μετά τη Frontex, τους φράχτες και τα hot-spots, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ σφραγίζει με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο τη στρατιωτική, ένοπλη και κατ’ επέκταση κατασταλτική λύση στο προσφυγικό ζήτημα. Ουσιαστικά συμφώνησαν στη δολοφονία προσφύγων και μεταναστών βάζοντας ανάμεσα στη σωτηρία τους και το θάνατο, τα όπλα του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα προκαλέσει την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Συρία και ευρύτερα στην περιοχή. Όπου υπήρξε εμπλοκή του ΝΑΤΟ δεν είχαμε ποτέ ειρήνη, αλλά προβοκάτσιες, "θερμά επεισόδια" και πολεμικές συγκρούσεις.
Η κυβέρνηση, με τη συνεργασία της ΕΕ, πηγαίνει την υπόθεση ένα επίπεδο πιο πάνω από την υπεράσπιση του απάνθρωπου φράχτη του Έβρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι πλέον, οι κάνες των όπλων του «δυτικού πολιτισμού» θα στοχεύουν τους ανθρώπους που παλεύουν για την ίδια τους τη ζωή. Η ΕΕ, αφού ξεκίνησε ήδη να περιορίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες μέσα στα σύνορά της, ξεκαθαρίζει και στους απέξω ότι ούτε ανθρωπιστική είναι, ούτε πολιτισμένη, ούτε συμπονετική, παρά μόνο και αποκλειστικά, απάνθρωπα καπιταλιστική. Από αυτή τη σκοπιά η συμφωνία για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποτελεί έναν ακόμα δρόμο ενοποίησης του βάρβαρου κοινωνικού πολέμου της εποχής του μνημονίου, με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, την ανεύρεση νέων πεδίων κερδοφορίας και νέων κοινωνικών υποκειμένων εκμετάλλευσης, με κοινό παρονομαστή την κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων.
Απέναντι στα κανόνια τους, να διευρύνουμε την αλληλεγγύη που δείχνει ο λαός μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καμία διευκόλυνση στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Καμία σκέψη για παραχώρηση του λιμανιού του Βόλου ως κέντρο ανεφοδιασμού του στόλου του ΝΑΤΟ και τη χρησιμοποίηση του ως ορμητηρίου για επιχειρήσεις καταστολής εναντίων των μεταναστών.  

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *