19 Ιουλίου 2014

Συμμετοχή του Στάθη Ντούρου στη συζήτηση για τα Μεταλλαγμένα στη Λαμία στις 16 Ιούλη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η εκδήλωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας στη Στερεά Ελλάδα με τίτλο «ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ: Η θανάσιμη επίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολυεθνικών στους λαούς».

Οι ομιλητές, Στάθης Ντούρος (Γεωπόνος - Περιφερειακός Σύμβουλος της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία», Πόλυ Ράγκου( Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων του Δάσους) και Γιάννης Μέλλιος (Γεωπόνος - υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα»), έχοντας σαν κοινή αφετηρία την αντιθεσή τους στην καλλιέργεια και διακίνηση των Γ.Τ.Ο προιόντων - σκουπιδιών, ανέπτυξαν επαρκώς τις απόψεις τους για τη νέα τάξη πραγμάτων στην αγροτική παραγωγή και τη βιοτεχνολογία.

Ταυτόχρονα τέθηκαν πολλά ερωτήματα και νέα πεδία προς συζήτηση, ιδιαίτερα κρίσιμα, που αφορούσαν τις νεες τεχνολογίες, την ιστορία του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος, το ρόλο του συμπλέγματος πολυεθνικών-Ε.Ε-κυβερνήσεων ,τον ολοκληρωτικό έλεγχο λίγων εταιρειών στα κοινωνικά αγαθά, το σφετερισμό των γονιδίων και των οργανισμών, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, το ρόλο των πανεπιστημίων και της νεολαίας, το πρόβλημα της πείνας και ποιοί πραγματικά ευθύνονται.



Η συμμετοχή στη συζήτηση που ακολούθησε, με ερωτήσεις και προβληματισμούς, ήταν ιδιαίτερα μαζική και θερμή από αντιπροσώπους αγροτικών συλλόγων, γεωπονικών συλλόγων, αγρότες, εμπόρους και πολλούς συμπολίτες μας που συμφώνησαν στην ανάγκαιότητα πλατιάς ενημέρωσης του λαου για τα μεταλλαγμένα και περαιτέρω κινητοποίησης για να εμποδιστεί η επερχόμενη καλλιέργεια και διακίνηση τους.

Στο κλείσιμο έγινε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης και κάλεσμα για δημιουργία μόνιμης κοινής πρωτοβουλίας αγροτών, γεωπόνων , εργαζομένων, ανέργων ,νέων στον τόπο μας, ενάντια στα μεταλλαγμένα, πράγμα που είχε αποδοχή και ανταπόκριση απο τους παρεβρισκόμενους.

 



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *