21 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ


Η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό, καταγγέλλει σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου, σε όλο το λαό του Νομού την επιχείρηση τρομοκράτησης με τα εντάλματα σύλληψης επτά μελών της Επιτροπής Αγώνα και τη σύλληψη τελικά του μέλους μας Θ. Κοψαχείλη. Η προσπάθεια τους απέτυχε. Οι εκατοντάδες πολίτες, φορείς, κόμματα, βουλευτές κλπ που κινητοποιήθηκαν  έδωσαν την απάντηση ότι η τρομοκράτηση και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν, ότι ο αγώνας για φθηνό και υγιεινό νερό, θα κλιμακωθεί.
Ο κ. Δήμαρχος έχει χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διασπάσει τον λαό. Οι ανέλπιδες προσπάθειές του να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τυρνάβου απέτυχαν. Οι εργαζόμενοι τον κατάλαβαν. Δεν έγιναν όργανά του. Η Επιτροπή Αγώνα, όλος ο λαός, απαιτεί να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Τυρνάβου άμεσα και να μην χρησιμοποιούνται ως μοχλός διάσπασης του αγώνα.
Έχοντας εμφανώς χάσει την ψυχραιμία του, εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των τιμών του πόσιμου νερού, ο δήμαρχος Τυρνάβου, επιδόθηκε σε ένα ακόμη παραλήρημα κατά των εκατοντάδων διαμαρτυρόμενων κατοίκων του δήμου, που διαμαρτύρονται ζητώντας φθηνό νερό σε όλο το δήμο Τυρνάβου. Αποκορύφωμα αυτών των αδιεξόδων και της αντιδημοκρατικής του συμπεριφοράς ήταν οι συλλήψεις που έγιναν εχθές στον Αμπελώνα, όταν δυνάμεις αστυνομικών περιδιάβαιναν από σπίτι σε σπίτι αναζητώντας δήθεν «τρομοκράτες». Μάλιστα πέτυχαν να συλλάβουν σε σούπερ μάρκετ οικογενειάρχη που ψώνιζε για την γιορτή του μαζί με το παιδί του, το οποίο τρομοκρατήθηκε.
Όταν ο κ. δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο αγώνας των κατοίκων δεν είναι αγώνας μιας μειοψηφίας 15 ατόμων όπως ισχυρίζεται, ούτε είναι αγώνας φασιστικών στοιχείων  όπως είχε ισχυριστεί σε παλαιότερες δηλώσεις του, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου. Του επαναλαμβάνουμε ότι είναι αγώνας χιλιάδων κατοίκων που με 4000 υπογραφές και 600 απλήρωτους λογαριασμούς απαιτούν φθηνό και υγιεινό νερό.
Εμείς του λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στο υβρεολόγιο που χρησιμοποιεί προσπαθώντας να λοιδορήσει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που συγκεντρώνονται εδώ και πολλούς μήνες είτε στις λαϊκές συνελεύσεις στον Αμπελώνα, είτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είτε με συλλαλητήρια  ευελπιστώντας ότι θα πεισθεί η δημοτική αρχή να αλλάξει πολιτική στο νερό, κατανοώντας τα λάθη της που οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Μόνο θα επισημάνουμε στον κ. Μαλάκο ότι η Δημοκρατία δεν διαφυλάσσεται με την αστυνομία και με συλλήψεις διαδηλωτών, ούτε όμως και με προσπάθειες αφύπνισης κοινωνικού αυτοματισμού που ξυπνούν μνήμες άλλων εποχών και φέρνουν απέναντι στο δήμαρχο το σύνολο της δημοκρατικής κοινωνίας του δήμου μας.
Άλλωστε το γεγονός ότι οι επιλογές του αυτές καταδικάστηκαν από το σύνολο της αντιπολίτευσης που στο δήμο Τυρνάβου εκπροσωπεί το 67% περίπου βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων δημοτικών εκλογών, δείχνει ότι η δημοτική αρχή είναι απομονωμένη τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο κυρίως στον λαό.
Θέλουμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε στον κ. δήμαρχο, ότι ο μόνος υπεύθυνος για τη μη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για δύο περίπου μήνες μέχρι σήμερα είναι αυτός και οι λανθασμένες και αδιέξοδες πολιτικές του. Ας αλλάξει πολιτική για να βγάλει και το δήμο από τα αδιέξοδο, αλλά και για να προστατέψει τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου στο όνομα της βιωσιμότητας της οποίας επέβαλε τις υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις μέχρι της τάξης του 500% σε σχέση με τα τιμολόγια του 2010.
Κλείνοντας τον διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας. Δεν μας φοβίζουν ούτε οι προσπάθειες τρομοκράτησης με την παρουσία της αστυνομίας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ούτε και οι συλλήψεις. Θα περιφρουρήσουμε τις κινητοποιήσεις μας απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις προβοκάτσιες της δημοτικής αρχής και φυσικά επιστρέφουμε στον κ. δήμαρχο, που ξεχνά ότι η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από τον λαό και είναι για το λαό,  όλα όσα είπε περί αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς των διαμαρτυρόμενων.
 Συνεχίζουμε στη βάση των αποφάσεων των Λαϊκών Συνελεύσεων, της Λαϊκής Συνέλευσης της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου στο κατειλημμένο δημαρχείο που κατήγγειλε την κωμωδία με την δήθεν «νέα» τιμολογιακή πολιτική που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου στην τελευταία συνεδρίασή του.
Γι’ αυτό καλούμε όλο τον λαό, όλους τους κατοίκους του Δήμου,  στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
Είμαστε ο Λαός.
Απαιτούμε 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κβ κοκ, ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%), ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ επί του ειδικού τέλους, ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση όπως προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. 16/19-8-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, την οποία αγνοεί παντελώς ο δήμαρχος, τόσο για τα τιμολόγια του 2011, όσο και για τα τιμολόγια της νέας χρονιάς.
Ο αγώνας είναι σκληρός, αλλά θα κυριαρχήσει η λαϊκή βούληση.
Κλιμακώνουμε τις επόμενες ημέρες με συγκέντρωση  των λογαριασμών νερού ως πράξη μαζικής ανυπακοής.
Καλούμε σε Λαϊκή Συνέλευση την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο παλιό Δημαρχείο (πάνω από την ΑΤΕ).
Πραγματοποιούμε ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση-σύσκεψη την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, με την αποστολή των πρώτων λογαριασμών έξω από το κτίριο του νέου δημαρχείου Αμπελώνα.
Ο αγώνας μας ανέδειξε την ενότητα και αποφασιστικότητα όλου του  λαού του δήμου για φθηνό και υγιεινό νερό. Αυτόν και θα συνεχίσουμε γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Η Επιτροπή Αγώνα                             Σάββατο 21  Ιανουαρίου 2012           
                       

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *