04 Απριλίου 2011


ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΕΛΠΙΔΑ, Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΩΣ  ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΔΝΤ 
Αγρότες, Αγρότισσες, Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Άνεργοι και άεργοι Νέοι και Νέες!
Την Κυριακή 3-4-2011 έρχεται στην Λάρισα ο υπουργός γεωργίας της  συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ.
Ο  υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τη λεγόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική  που εφαρμόζουν τριάντα τόσα χρόνια μαζί με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., οδήγησαν σε:
Ü Μετατροπή της χώρας και της Θεσσαλίας, από εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων σε εισαγωγέα, με το αγροτικό εμπορικό έλλειμμα να φτάνει τα 4,2 δις ευρώ το χρόνο ξεπερνώντας για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια το σύνολο των χρημάτων της Ε.Ε για τον αγροτικό τομέα ( 4 δις).
Ü Τεράστια μείωση της παραγωγής σε βασικά προϊόντα (καπνός, βαμβάκι, ζάχαρη, σταφίδα, βιομηχανική ντομάτα, σιτηρά, κτηνοτροφία, κ.ά.).
 Ü Μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, μείωση του αγροτικού πληθυσμού από 25% στο 10%. Συγκέντρωση του 50% της αγροτικής γης και παραγωγής στα χέρια μιας μειοψηφίας, (6%)  μεγαλοαγροτών- καπιταλιστών.
Ü Αγροτικά προϊόντα με εξευτελιστικές τιμές στον καταχρεωμένο αγρότη της χώρας και της Θεσσαλίας και πανάκριβες στον εργαζόμενο καταναλωτή.
Οι ατέλειωτες αντιδραστικές αναθεωρήσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, η επερχόμενη με το Μνημόνιο ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ,  των θυγατρικών της, των ζαχαρουργείων και της αγροτικής ασφάλισης (ΕΛΓΑ), η βαθιά αντιδραστική τομή του "Καλλικράτη", δείχνουν καθαρά ότι η καταιγιστική αντιαγροτική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου κλιμακώνεται χωρίς τέλος και έλεος, με δεδομένη την πλήρη υποταγή και ανυποληψία των ΓΕΣΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ – ΣΥΔΑΣΕ,  αναδεικνύουν την ανάγκη για:
 ü Ενωτικούς, νικηφόρους αγώνες στα χέρια των ίδιων των μικρομεσαίων αγροτών, με συνολικό ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο απέναντι σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο,
ü Την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος  με Επιτροπές Αγώνα των εργαζομένων του χωριού και της πόλης.
Οι αγωνιστές της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ παλεύουν και στηρίζουν τους στόχους  και τα άμεσα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς  για :
Ü Να μην πληρώσουν τα χρέη τους και την κρίση τους η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού!  Διαγραφή του χρέους! Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και των θυγατρικών της - Πλήρης κρατικοποίηση τους χωρίς αποζημίωση!
Ü Προστασία του εισοδήματος των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων, με θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.  Φτηνά καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ, χαμηλότοκα δάνεια και βασικά έργα υποδομής.
Ü Κατάργηση των επιδοτήσεων σε μεγαλοαγρότες και βιομηχάνους. Χορήγησή τους μόνο σε φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους και κυρίως για συνεταιριστική παραγωγή. 
Ü ΟΧΙ στο "Μητρώο Αγροτών", στους Συνεταιρισμούς ΑΕ και στις λεγόμενες "διεπαγγελματικές" οργανώσεις μεγαλοαγροτών - μεγαλεμπόρων - βιομηχάνων. Κρατική ενίσχυση σε συνεταιρισμούς  μικρομεσαίων αγροτών για την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στη βάση ενός δημοκρατικού συνεταιριστικού πλαισίου. Με μία ψήφο όλων των αγροτικών νοικοκυριών που συμμετέχουν στον συνεταιρισμό, χωρίς ποσοτικό διαχωρισμό.
Ü Μόνιμη δουλειά, προστασία των ανέργων εργατών γης, μισθοί και μεροκάματα για ζωή και όχι για επιβίωση.
Ü Πλήρη ασφάλιση και περίθαλψη των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τον ΟΓΑ, χωρίς εισφορές.
 Ü Πλήρη ασφάλιση της παραγωγής, του φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου από ζημιές, στον ΕΛΓΑ. Καμιά   ιδιωτικοποίηση ή διάλυση του ΕΛΓΑ, αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών για τις ζημιές απ’ το σκουλήκι. Άμεση αποπληρωμή των προϊόντων που δεν έχουν πληρωθεί (βιομηχανικά ροδάκινα, κρασοστάφυλα, βιομ. ντομάτα)
Ü Άμεσο διπλασιασμό των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, χωρίς εισφορές. Χορήγησή τους στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες.
Ü Ισοτιμία πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων (συλλογική σύμβαση, μισθός, ασφάλιση, περίθαλψη, σύνταξη κ.ά.) στους εργάτες γης, μόνιμους ή εποχιακούς, Έλληνες και Μετανάστες. ΟΧΙ στην ξενοφοβία και το ρατσισμό. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγωνιζόμενων μεταναστών!
Ü Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας (εκκλησιαστικής, μοναστηριακής, ιδιωτικής), διάθεσή της για συνεταιριστική παραγωγή. Παραγωγή καλλιεργητικών μέσων και εφοδίων με εργατικό έλεγχο
Ü ΟΧΙ στους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, σπόρους, αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα. που αυξάνουν τα κέρδη των πολυεθνικών ελέγχουν την αγροτική παραγωγή και δημιουργούν μεγαλύτερους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Ü Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.
Ü ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, κατάργηση όλων των "αγροτοδικείων".
  Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στον αγώνα για την οικοδόμηση του μετώπου πάλης φτωχής αγροτιάς - εργατών γης - εργατικής τάξης - νεολαίας με στόχο :
ü Την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής και του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου.
ü Την πιο ουσιαστική πολιτική καταδίκη και ανατροπή του Μνημονίου και του «Καλλικράτη, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που το προωθεί, της  συμμαχίας με ΛΑΟΣ και Ν.Δ. που το στηρίζουν!
Δεν υπάρχει ουσιαστική αντίθεση στο Μνημόνιο ή στον «Καλλικράτη», χωρίς συνολική αντίθεση στην κυβέρνηση και στην ίδια την  Ε.Ε. του κεφαλαίου και των τοκογλύφων συνολικά, γιατί δεν υπάρχει Μνημόνιο χωρίς Κυβέρνηση και Ε.Ε.!
ü Την  ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και αγροτικού κινήματος.
ü Την ανατρεπτική κοινή δράση και ουσιαστικό ισότιμο διάλογο όλης της Αριστεράς ώστε να ενισχυθεί πολιτικά ο αγώνας για να αναχαιτισθεί και ανατραπεί η πολιτική που προωθούν ο υπεραντιδραστικός και σάπιος συνασπισμός εξουσίας κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ.Ν.Τ. - ΜΜΕ, με αιχμή του δόρατος τη σημερινή κυβέρνηση της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της φτώχειας, του ιδιωτικοποιώ ότι υπάρχει, του τσακίσματος με κάθε μέσο του αγροτικού και εργατικού κινήματος!

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *