11 Ιουλίου 2023

Το κράτος δολοφόνος αναζητά τα νέα του θύματα. Μπορεί να είσαι και εσύ;

Ανακοίνωση για την εν ψυχρό δολοφονία του 20 χρόνου Σύριου στο Μοσχοχώρι Λάρισας από την ΕΛΑΣ

Το Σάββατο 08/07 αστυνομικός πυροβολεί και στην ουσία εκτελεί εν ψυχρό στο Μοσχοχώρι Λάρισας, έναν 20χρονο από τη Συρία, ο οποίος διέφευγε άοπλος και πεζός μετά από καταδίωξη για κλεμμένο αυτοκίνητο. Λίγες μέρες μετά τη μαζική δολοφονία που διέπραξαν οι λιμενικές αρχές στην Πύλο, λίγους  μήνες μετά τη δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, και σε συνέχεια των δολοφονιών του Ν. Σαμπάνη και του Β. Μάγγου ο κρατικός μηχανισμός δολοφονεί ξανά. Μια ακόμη κρατική δολοφονία επιβεβαιώνει πως οι δολοφονίες των ανθρώπων που έχει θέσει σε καθεστώς εξαίρεσης η αστική πολιτική είναι επιλογή του, είναι μέθοδος πολιτικής υποδούλωσης των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων και όχι «ατυχή γεγονότα». Πιστοποιεί τον γενικό κανόνα ότι τα όπλα της αστυνομίας χτυπάνε «στο ψαχνό» όταν απέναντί τους έχουν άτομα συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων οι οποίες έχουν δαιμονοποιηθεί από την κρατική προπαγάνδα (Ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες κ.α.). Συνεπώς η κρατική δολοφονία έχει και ρατσιστικό κίνητρο. Τα εκπαιδευμένα κατασταλτικά σώματα του ελληνικού κράτους αφαιρούν ανθρώπινες ζωές προσφύγων και μεταναστών στη στεριά και τη θάλασσα.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το αίμα του 20 χρόνου Σύριου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης δηλώνει πως «Είναι κρίσιμο να αυστηροποιήσουμε τον κώδικα δεν μπορεί κάποιος κατά συρροή να διαπράττει αδικήματα και διαρκώς να βρίσκεται στο δρόμο. Δεν μπορούμε ν΄αφήνουμε ατιμώρητα ειδικά φαινόμενα μικρής εγκληματικότητας. Δημιουργείται κλίμα ατιμωρησίας». Οι καπνοί από τα όπλα της ΕΛΑΣ, που κάπως από «μόνα» τους «εκπυρσοκροτούν», βρήκαν την κοινωνική τους δικαίωση μέσα από την πλέον κυνική δήλωση του πολιτικού τους προϊστάμενου.  

Στο ίδιο μήκος κύματος και διαμορφώνοντας ουσιαστικά το πλαίσιο ξεπλύματος του θύτη ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης «έριξε στην πιάτσα» την ιστορία του «σκοντάμματος» λέγοντας πως «ο αστυνομικός προσπαθούσε να περάσει από μία μάνδρα και στην προσπάθειά του να περάσει, επειδή υπήρχαν σύρματα, μπλέχτηκε το χέρι του και πυροβόλησε γι’ αυτό και πυροβόλησε μόνο μία φορά».

Από την επίσημη πολιτική σκηνή το πεδίο είναι ανοιχτό για μια ακόμη φορά στο δικαστικό σύστημα, είτε να αθωώσει είτε να ρίξει στα μαλακά τους θύτες. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως ο δράστης αφέθηκε αμέσως ελεύθερος, αφού ισχυρίστηκε πως... σκόνταψε και το όπλο εκπυρσοκρότησε!

Οι πολιτικοί θεσμοί της Θεσσαλίας, περιφέρεια και δήμοι, με τις θέσεις στήριξης ή συγκάλυψης που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια για τα αμέτρητα περιστατικά αστυνομικής βίας στην περιοχή μας, αποτελούν τη μεγαλύτερη κολυμπήθρα ξεπλύματος όλων των κρατικών δολοφονιών. Αποτελούν μέρος του μεγάλου κοινωνικού εργαστηρίου εμπέδωσης των δογμάτων του νόμου και της τάξης. Είναι ταγοί της τιμωρίας μέχρι θανάτου για τους αδύναμους και κολλητοί φίλοι με την πραγματική μαφιόζικη εγκληματική ολιγαρχία που ορίζει τις ζωές μας.

Θα είναι λάθος ωστόσο να θεωρήσουν κάποιοι/ες πως φθηναίνουν μόνο οι ζωές των «άλλων», πως η κρατική καταστολή οξύνεται μόνο για τους «ξένους» και περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες. Όταν ανθρώπινες ζωές αφαιρούνται με ευκολία από κρατικά όργανα για πλημμεληματικού τύπου παραβάσεις το μήνυμα στέλνεται ευρύτερα. Από τις ΗΠΑ, ως τη Γαλλία και την Ελλάδα, τα κράτη στο σημερινό καπιταλισμό δείχνουν τα δόντια τους στους υπηκόους τους αδιαφορώντας για το «δημοκρατικό» τους προσωπείο.

Να καταδικαστούν οι ένοχοι για τη δολοφονία του 20χρονου!

Αγώνας ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Κάτω τα χέρια από μετανάστες και πρόσφυγες!

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *